Шоумена і учасник Студії "Квартал 95" Євген Кошовий опинився в центрі мовного скандалу. Після його коментаря стосовно необхідності вивчення української мови, він потрапив під жорстку критику. Його звинуватили в пропаганді російської мови та образі українців.

Звичайно ж, "95 квартал" не упустив можливості пропіаритись і на цьому. Студія Зеленського опублікувала новий тизер до серіалу "Слуга народу", який зачіпає мовну проблему.

Нагадаємо, Євген Кошовий в одному з інтерв'ю порталу "КП в Україні" заявив, що його дратують фрази на кшталт "чемодан - вокзал - Росія" у відповідь на російську мову. Саме мовне питання артист назвав "придуманою проблемою", а тих, хто виступає на захист української мови - "псевдопатріотами".

"Мене бісить коли всі кричать: Вивчайте українську мову! Та я знаю українську мову. Питання не в мові, питання в людях, які придумали проблему. Я все життя говорив російською мовою, я прожив на Донбасі 15 років, я знаю українську мову практично досконально. А хтось раптом каже: "Розмовляєш по-російськи - чемодан - вокзал – Росія". Так збирайтеся і їдьте! У мене український паспорт, я громадянин цієї країни, я патріот. І не важливо, якою мовою я говорю. Ось такі псевдопатріоти теж дратують. Так у нас половина уряду не знає української мови, говорять з якимось незрозумілим угорсько-болгарським акцентом", - заявив Кошовий.

Користувачів мережі обурили такі слова шоумена. Йому нагадали, що у всіх країнах громадяни говорять державною мовою, адже ніхто не просить переходити на українську мову прямо завтра, але вчити її - обов'язково. Також коментатори підкреслили, що публічна людина не повинна дозволяти собі таких висловлювань.

Студія "Квартал 95" не залишила ці зауваження без відповіді і випустила ролик, яким коміки, судячи з усього, хотіли вигородити Кошового, перекинувши все з ніг на голову.

У сюжеті тізера олігархи обговорюють план з розпалювання конфлікту в суспільстві на мовному ґрунті. При цьому вони роздають нардепам прямі вказівки, яким чином "підняти градус" і розсварити населення, щоб відволікти від економічних проблем.

Лайфхак от олигархов: Как устроить народу срач?

Лайфхак от олигархов: Как устроить народу срач? НОВЫЙ СЛУГА НАРОДА. Март 2019 #НовийСлугаНароду #березень2019

Posted by Студия "Квартал 95" on Tuesday, 25 September 2018

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Хто насправді розпалює ворожнечу, уміло використовуючи мовне питання, показали події на Донбасі.

В Україні кожний громадянин має право розмовляти тією мовою, яку вважає рідною. Однак, якщо людина виступає публічно, то повинна переходити на державну мову.

Про це сказала українська письменниця Лариса Ніцой, коментуючи заяву шоумена Євгена Кошового.

"У нашій країні публічний простір має бути українським. Я не сперечаюся, що Кошовий може з близькими і друзями спілкуватися на тій мові, на якому він звик. Але виходячи на екран він повинен перемикатися на державну", – зазначила письменниця.

Нагадаємо, Ніцой розкритикувала заяву Кошового про мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий український шоумен Володимир Зеленський заявив, що продасть студію "Квартал 95", коли піде у велику політикую.

Також "Знай.ua" писав, що "Квартал 95" показав "жахливий" світ без алкоголю.