24 вересня, оргкомітет оголосив про дискваліфікацію "Міс України 2018" Вероніки Дідусенко. У дівчини відібрали корону через те, що Вероніка була заміжня і в неї є дитина. А це суперечить умовам конкурсу. У соцмережах активно обговорюють скандал навколо конкурсу краси. А сама Дідусенко зробила відверту заяву про свій вчинок.

Так, за словами дівчини, мотивацією взяти участь став її благодійний проект "Маленькі Ейнштейни". Адже до конкурсу він потребував підтримки, а організатори конкурсу найкращий проект обіцяли підтримати і представити його міжнародному співтовариству.

Экс-міс України 2018 заявила, що умови конкурсу відверта дискримінація.

"Коли я побачила умови, що в учасниці не повинно бути дітей, у мене був шок, адже на вулиці 21 століття. Це дискримінація. Це вимога мені здалося принизливим і несправедливим. Коли я зайшла на сайт "Міс світу" то побачила, що офіційно такої вимоги немає. Це вимога випливає, коли національні комітети підписують договір з конкурсом "Міс Світу", - заявила Вероніка Дідусенко.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дідусенко підкреслила, що дану вимогу було включено в 1951 році і вона вже не актуальна для сучасного світу. Завдяки галасу, який піднявся навколо дівчини, порушене важливе питання, на яке закривали очі 70 років.

"В Україні взяли участь 15 тисяч дівчат. Уявіть собі, скільки дівчат конкурс "Міс світу" мотивує не вагітніти і не мати дітей. Я буду боротися з цією дискримінаційною нормою, буду звертатися до лідерів думки по всьому світу. Я буду робити це не для того, щоб повернути корону. А для того, щоб жінки не переживали такого приниження, яке пережила я", заявила Вероніка Дідусенко.

Також Вероніка принесла свої вибачення перед оргкомітетом, журі та учасницями за те, що була не до кінця відверта з ними. Дідусенко звернула увагу, що не приховувала ні від кого дитини. В її соцмережах фото з малюком не було, тому що в інтернеті її сторінки ведуться для професійної діяльності — фешн-індустрія. Тим не менш, дитина на фото в профілях її мами.

Зазначимо, журі конкурсу знову збирається на засідання, щоб обрати нову "Міс Україна". Ім'я стане відомо 27 вересня. Трансляцію конкурсу можна подивитися в цей же день на телеканалі 1+1.

Нагадаємо, у соцмережах активно обговорюють скандал навколо конкурсу краси "Міс Україна 2018".

Як повідомляв портал "Знай.uа" Сивоконь Володимир запропонував знятися в кіно скандально відомій дискваліфікованій "Міс Україна 2018" Вероніці Дідусенко.

Також "Знай.uа" писав, виконавчий директор оргкомітету конкурсу краси "Міс Україна" Вікторія Кіосе підтвердила, що екс-"Міс" була заміжня і в неї є дитина.