Якщо запитати у будь-якого пересічного українця, що він думає про справедливість, вам просто розсміються в обличчя і натякнуть: не забувайте, у якій державі живете. Саме це чи не найбільше бентежить фронтмена легендарного гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука, якого так часто пов'язують із політичними рейтингами та майбутнім президентством, хоча сам він цього не підтверджував.

Нещодавно він звернувся до земляків із досить потужним меседжем, спробувавши вкласти у нього відповіді на питання, котрі чує від фанатів.


Вакарчук про Україну, майбутнє та шанси на зміни

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

Музикант впевнений: в нашій країні складно знайти ті двері, в які може постукати кожен: мова не тільки про кабінет чиновника, а про закон взагалі, часто ми лишаємося наодинці зі своїми бідами.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

"Між законом і справедливістю утворилася величезна яма, така, як на українських дорогах весною. І якщо високопосадовці, топ-політики чи олігархи навчилися цю яму обходити у своїх власних інтересах, то для простого українця вона перетворилася на прірву", - зазначив Вакарчук в коментарі "УП".

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

Артист вважає ненормальним, що простий українець із середнім заробітком не може собі дозволити навіть мінімального відпочинку – хоча б поїхати у Карпати, не кажучи вже про іноземні курорти, котрі так швидко і радісно облюбували наші політики.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

"Не треба бути соціологом, щоб розуміти це, достатньо просто кожного дня ходити українськими вулицями. Така ситуація не просто болюча, вона небезпечна для країни. Найважливішою реформою, яка може принести нам більше справедливості, є реформа судової системи", - додав він.


На думку Вакарчука, судову систему можна повернути на шлях справедливості у три роки: оновити весь склад, домогтися довіри з боку вітчизняного та іноземного бізнесу до наших суддів, і найголовніше: створити такі жорсткі умови, які повністю виключали корупційну діяльність.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")


Запорукою успіху і процвітання Вакарчук називає талановитих та цілеспрямованих бізнесменів. Але навіть їх, запевняє лідер "ОЕ", просто душать контрольовані згори рішення, монополісти.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"Хто ж такі ці люди майбутнього? Це люди, які не бояться викликів. Люди, які люблять свою країну. Люди, які вірять у справедливість і готові за неї боротися не на білбордах, а в житті. Як наші воїни-герої, а не як засмаглі політики на віллах і яхтах", - підсумував Вакарчук.

Дивіться: "27 років все було не так. Чому?" - виступ Святослава Вакарчука на форумі YES UKRAINE


Нагадаємо, пісню "Океан Ельзи" – "Мить" перетворили на документальний фільм.
Як повідомляв Знай.ua, експерти пояснили, як Вакарчуку стати президентом.
Також Знай.ua писав, Вакарчук зробив вибір між музикою та політикою.