37-літня американская тенісистка Серена Вільямс закликає жінок доглядати за собою, щоб вчасно виявити можливі проблеми зі здоров'ям.

Так спортсменка в рамках соціальної кампанії, присвяченій підвищенню обізнаності про рак грудей, знялася в відео, в якому вона, прикриваючи груди руками, співає хіт австралійської рок-групи Divinyls "Я торкаюся себе". Про це повідомляє The Guardian.

"Незважаючи на те, що відео порушило мою зону комфорту, я хотіла це зробити, тому що це стосується жінок всіх кольорів шкіри у всьому світі. Виявлення раку на ранній стадії рятує багато життів. Я просто хотіла про це нагадати", - пояснила Вільямс на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відео є частиною проекту I Touch Myself на честь знаменитої рок-зірки Крістини Ампфлетт, яка в 2013 році у віці 53 років померла від раку молочної залози. В її пісні "Я торкаюся себе" вона просить жінок піклуватися в першу чергу про своє здоров'я.

Варто відзначити, що Серена Вільямс вже протягом довгого часу вважається однією з головних активісток, що захищають інтереси жінок. Нерідко спортсменка виявляється і в центрі скандальних історій.

Так, на Відкритому чемпіонаті США (US Open), що відбувся з 27 серпня по 9 вересня Вільямс, поступившись у фіналі японці Наомі Осаці в двох сетах з рахунком 2:6, 4:6, образила арбітра зустрічі Карлоса Рамос, назвавши його "сексистом".

У другому геймі другого сету суддя виніс американці попередження за те, що вона отримувала підказки від свого тренера Патріка Муратоглу, з чим тенісистка була не згодна.

"Він показав мені великий палець! Просто підбадьорив мене. Ми ніколи не використовували підказки. Так, я розумію, ви не знаєте, тому я вам розповідаю. Це не було підказкою. Я не жульничаю заради перемоги, для мене краще програти",— розлючено висловила арбітру Вільямс.

Відзначимо, що Серена Вільямс – американська тенісистка, чотириразова олімпійська чемпіонка, володарка Великого шолома і "Золотого шолому".

Серена Вільямс зуміла домогтися успіху не тільки в спорті. Спортсменка також реалізувалася в якості дизайнера спортивного бренду одягу Aneres. Зірка світового тенісу укладає вигідні контракти з уславленими фірмами Reebok, Puma і Nike.

До всього іншого, Вільямс відома і як актриса. Кінематографічна біографія Серени Вільямс – це більше 10 назв художніх і документальних картин.

Нагадаємо, Вільямс знялася з престижного турніру і достроково завершила сезон.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, вчені виявили гормон, який викликає рак у жінок.

Також портал "Знай.uа" писав, найвідоміша пампушка світу показала свої тренування.