Мега популярна українська група Kazka не так давно випустила пісню під назвою "Плакала", яка встигла стати справжнім хітом в Україні, підкорила серця мільйонів і увійшла в ТОП-10 світового музичного чарту сервісу Shazam. Про це повідомив в Instagram український продюсер Юрій Нікітін.

Як зазначив продюсер, це перший випадок в історії музики, коли пісня українською мовою викликає такий резонанс у світі.

Варто відзначити, що "Плакала" – це пісня про дівочу долю, про здібності українок відроджуватися навіть через гіркі сльози, про дієвий рецепт стирання поганих спогадів.

"Це відео – ода нашим жінкам і подяку за натхнення, любов і силу", - підкреслювала раніше солістка групи Олександра.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Kazka - музична група з Києва, яка грає в стилі experimental metal з елементами електро-фольку. Заснована в 2017 році. Виконує пісні виключно українською мовою.

Нікітін поставив питання своїм передплатникам "З чим по-вашому це пов'язано?" У коментарях до цієї новини користувачі пишуть:

"Відмінна неординарна музика, прекрасний голос"; "Красиве звучання, сучасно, в даному випадку навіть не важливо хто співає і як виглядає"; "Магія музики, голосу і мови!" "Правильний текст, правильна, співзвучна з текстом музика і, звичайно, правильна подача голосу незвичайної і оригінальної співачки. Браво".

Зазначимо, хіт української групи Kazka під назвою "Плакала" вперше стала лідером музичного чарту YouTube у вітчизняному сегменті.

Це перший випадок, коли україномовний трек випередив всі інші очолив список кращих, - пише Karabas Live. Раніше наші меломани більше віддавали перевагу російськомовним хітам.

Тепер же ситуація починає кардинально змінюватися, все більше людей цінують саме український продукт.
Композицію завантажили на відеохостинг 17 травня 2018 року. З тих пір це відео набрало більше 10 мільйонів переглядів.

У розділі музичних чартів в українському сегменті ютуба є чотири категорії: "Набирають популярність", "Найпопулярніші композиції", "Найпопулярніші музичні кліпи" та "Найпопулярніші виконавці". Kazka стали першими у категорії музичних відео, випередивши Світлану Лободу, "Время и Стекло" і Олю Полякову.

Трек "Плакала" увійшов до дебютного альбому групи Kazka під назвою Karma. Реліз платівки відбувся у квітні цього року.

Нагадаємо, українська група KAZKA презентував кліп на пісню "Плакала", яка вже встигла підірвати українців у соціальних сетах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві вшанували пам'ять американки українського походження Квітки Цісик, присвятивши їй концерт до 65-річчя від дня народження.

Також "Знай.uа" писав, пісня "Ліхтарі" вперше прозвучала на великій сцені, композицію презентував відомий український рок-гурт o.torvald.