Володимир є також продюсером, художнім керівником і лідером студії «Квартал-95». Деякий час навіть був генпродюсером і членом правління Інтера. Зараз Володимиру 40 років (ювілей відзначив в 2018 році). У шоумена невисокий зріст, всього 166 см, але він займається спортом, має підтягнуту фігуру, а його вага тримається в районі 63 кілограм.

Біографія

Зеленський народився в Кривому Розі в 1978 році 25 січня (Водолій). Частинe дитинства Володимир разом з родиною прожив в Монголії, але його батьки за національністю українці. Поки батько працював в Монголії, Зеленський ходив в монгольську школу. У цій країні в школу йдуть в 8 років. Тому так зробив і Володимир. У дитинстві він вільно розмовляв на монгольській, але так як після повернення на батьківщину у нього не було практики, то мова швидко забулася.

Зеленський з дитинстві і в юності

Після повернення в Україну Зеленський починає ходити в театральний гурток і посилено займатися спортом. Як дитина він завжди був активним непосидою. Ще в малому віці Володимир хотів стати прикордонником, а пізніше його мрією стала професія дипломата або перекладача.

Володимир Зеленський в шоу «Розсміши коміка»

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Сім'я

Батьки Зеленського і зараз проживають на його батьківщині, в Кривому Розі. Батько - 71 річний професор і завідувач кафедри інформатики, Олександр Семенович. А мама, Рима Володимирівна, домогосподарка, зараз їй 68 років.
Будь-які конфлікти з сім'єю Володимир намагається залагодити першим. До речі, його батьки не просто відмовляються від допомоги зоряного сина, а й намагаються як можуть допомогти йому. Дбайлива мама часто передає йому різні закрутки і теплі шкарпетки.

Володимир Зеленський про батьків

Кар'єра

Після школи майбутній артист вступає до Київського економічного університету на юриста. У ньому відразу помітили творчий потенціал і взяли ставити танцювальні номери для команди в КВН «Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит». Згодом Володимир і сам бере участь в номерах.

У 1997 році він стає капітаном команди «95 квартал», яку створили разом з колегами по команді КВН, також пише сценарії для багатьох номерів. Минуло 2 роки і їх запросили до себе Вища ліга КВН. Всі виступи хлопців оцінювали дуже високо, вони стали популярні і швидко отримали прихильність шанувальників цієї гри. Навіть стали давати концерти по СНД.

Володимир Зеленський на сцені КВН

Але концертів і гастролей Зеленському було мало, він також писав сценарії для різних концертів і корпоративів. 95 квартал брав участь в КВН до 2003 року. Співпраця припинилася через конфлікт з «АМіК».

Після цього командою артистів все більше почали цікавитися українські телевізійні канали. «1+1» запропонували їм власну передачу, в якій будуть їх кращі номери. Тому КВН-команда перетворилася в студію «Квартал-95», а Зеленський став її власником і керівником.

Володимир Зеленський в шоу Квартал-95

Минуло ще кілька років і в 2005 р. з'являється «Вечірній квартал», передачу транслювали на «1+1», але пізніше права показу купив «Інтер». Тут Зеленський стає головним телеведучим, автором і ідеологом. Рейтинги невблаганно росли і Володимир починає випускати інші проекти. При цьому його популярність тільки зростає. Найяскравіші проекти: «Україно, вставай», «Вечірній Київ» і «Бійцівський клуб».

До цього часу Зеленський став яскравою зіркою українського шоу-бізнесу, тому його часто запрошували взяти участь в популярних проектах, а також телевізійних шоу. До 2006 року в Україні з'являється телепроект «Танці з зірками», тут Володимир виступає разом з Оленою Шоптенко. Пара настільки подобалася глядачам своєю харизмою, так добре виступала, отримуючи позитивні оцінки журі, що отримала перемогу.

Пара Зеленський і Шоптенко

Після цього Зеленський веде шоу «Службовий романс» на Інтері в дуеті з Русланою Писанкою. У 2010 році починаються його зйомки передачі «Розсміши коміка» з Дмитром Шепелєвим. А через рік Зеленський і Філіп Кіркоров, як співведучі,з'являються в російському шоу «Фактор А».

2010-2012 роки для гумориста і шоумена стали часом на посаді генпродюсера ТК Інтер. У 2013 році вів музичне шоу «Хочу V ВІА Гру». У 2015 створює гумористичне шоу під назвою «Ліга сміху» на базі «Квартал 95». Тут команди змагаються між собою, але у кожної команди є свій наставник. Зеленський сам веде цю програму. Суддями і тренерами виступали відомі особистості: Олена Кравець, Влад Яма, Юрій Горбунов, Надя Дорофєєва, Олексій Потапенко і багато інших.

Олена Кравець та Володимир Зеленський в шоу «Ліга сміху»

Не зупиняючись на кар'єрі коміка і телеведучого, Зеленський йде в фільми, як кіноактор. На його рахунку 17 фільмів і мюзиклів. Перша його поява в кіно була в комедії «Любов у великому місті» з Вірою Брежнєвою, Анастасією Задорожною, Олексієм Чадовим та іншими. Фільм настільки сподобався аудиторії, що отримав продовження у другій і третій частині.

Після цього Володимир знімається в рімейку «Службовий роман. Наш час», де він грає Новосельцева, але, як і багато рімейків, фільм отримав жорстку критику.

Зеленський в ролі Новосельцева

Ще через деякий час Зеленський з'являється в ролі Наполеона в комедії «Ржевський проти Наполеона», яка викликає суперечливе ставлення. Однак пізніше грає в романтичній комедії «8 перших побачень», після чого в 2014 році грає ще й в сіквелі «8 нових побачень».

Віра Брежнєва і Володимир Зеленський у фільмі «8 кращих побачень»

У 2015 році підірвав телерейтинги новий фільм від студії «Квартал-95», політична комедія з сатиричним післясмаком щодо відомих українських політиків, «Слуга народу». Тут Володимир грає президента України. Звичайно ж, популярність була настільки висока, що в 2016 році виходить продовження.

Команда «Квартал-95» і сам Зеленський прославився як продюсер дуже популярних проектів. Одним з них став серіал «Свати», добра і цікава сімейна комедія, яка отримала 6 сезонів і навіть мюзикл «Новорічні свати». Крім того в 2012-му продюсує ще один комедійний серіал під назвою «Татусі». У ньому знімалися російські зірки кіно Сергій Газаров, Роман Мадянов та Тетяна Догілєва.

Зеленьский в «Слуга народу»

2014-й рік для багатьох відомих особистостей в Україні став переломним. Хтось показав себе з гіршого боку, хтось зміг проявити свої найкращі якості. Зеленський швидше відноситься до других. Він відкрито підтримує дії армії країни на Донбасі. Під час Євромайдану він не афішує свій настрій, але на прес-конференції по «Любов у великому місті 3» говорить «Ми з народом».

Коли політична криза посилилася, на Сході почалося силове протистояння, український артист і його колеги не просто підтримували військовослужбовців концертами, але і пожертвували 1 мільйон грн. на потреби армії.

Володимир Зеленський з солдатами української армії

У 2018 році артист зміг випробувати себе ще й як режисер. З Девідом Додсоном, співавтором, він створює картину «Я, Ти, Він, Вона». Також він і продюсер проекту, і виконує головну роль. Фотографії в цьому образі комік не раз виставляв у своєму акаунті в Інстаграм. У нього було відросло волосся і вуса, що викликало захват шанувальників. В кінці року буде прем'єра цієї комедії, в якій також зіграли Надія Дорофєєва та Євген Кошовий.

Володимир Зеленський і Надя Дорофєєва у фільмі 2018 року «Я, ти, він, вона»

На даний момент Україна готується до виборів президента в 2019 році. І експерти назвали одним з можливих кандидатів саме Зеленського, політичного сатирика. Тим більше він вже виступав, як президент України в серіалі «Слуга народу». Але поки що Зеленський заперечує свою можливу участь у цих виборах.

Цікаві факти і чутки

У своїх виступах комік неодноразово висміював не тільки українських політиків і всю систему, але Росію з її політиками. При цьому він просто не міг обійти увагою і Володимира Путіна. Тож не дивно, що дуже скоро у Зеленського починаються складності з Росією. Російське телебачення скасовує його шоу «Вечірній квартал», заморожують роботу над наступним сезоном «Сватів».

Проект «Свати»

У 2017 році починається робота над 7-м сезоном, що не подобається українській владі. На Україні фільм заборонили, а також на три роки заборонили в'їзд Федору Добронравову, який грає одну з головних ролей в проекті. Влада не реагувала на прохання, тому довелося все-таки переривати зйомки. Зеленський навіть розмістив гнівне відео-послання політикам. Через 3 місяці, артист, що виконує головну роль, підтвердив, що тепер питання з продовженням зйомок вирішено позитивно.

А в 2015 році Слідчий комітет Росії починає перевіряти інформацію, чи фінансують Володимира та інших культурних діячів українські силовики. При цьому сам Зеленський завжди виступав проти того, щоб забороняти в'їзд в Україну російським артистам.

Насправді жарти про росіян не сподобалися і в Україні деяким. У 2014 році Зеленський навіть опинився в лікарні. Артиста пізно ввечері побили на набережній Києва, в результаті - множинні гематоми по тілу. За словами Зеленського «вони були проросійськи налаштовані». Можливо для нього все закінчилося б ще гірше, якби випадковий перехожий не пригрозив поліцією. До речі, рятівник отримав від Зеленського 500 000 гривень. У грудні того ж року невідомо хто підпалив автомобіль позашляховик артиста, який він припаркував біля палацу «Україна».

Автомобіль, що горить, Зеленського

2016 рік приніс нові скандали в життя Зеленського і знову ж таки через його жарти, на цей раз в Юрмалі. Тепер на нього ображається батьківщина, тому що багатьом здалося, що реприза про економічну ситуацію рідної країни була аж надто гострою.У цьому номері Зеленський порівнює країну з «жебраком», що випрошує гроші у країн-сусідів, але 100% ніколи їх не повертає.

Чутки стосувалися не тільки професійної сфери артиста, а й особистої. У 2012 році пішли чутки про його зв'язок з Оксаною Акіньшиной, з якою вони разом грали в серіалі «8 перших побачень». Згідно з чутками між ними був роман і деякий час вони зустрічалися. Однак ніяких підтверджень цьому немає.

Володимир Зеленський і Оксана Акіньшина

Особисте життя

Як ми знаємо, рідко які шлюби залишаються міцними, якщо почалися ще в студентському житті або в школі. Однією з причин є банальне «не нагулявся». Володимир каже, що нагулявся він якраз ще за час школи. А свою єдину любов зустрів в 17 років і щасливі вони до сих пір. Вона була дівчинкою з паралельного класу і звуть її Олена. А Володимир навіть зі своїм невисоким зростом був дуже популярний серед дівчаток.

Зеленський в юності

Зараз вони одружені, до весілля зустрічалися 7 років. Насправді познайомилися вони ще в дитинстві. А зараз Олена - одна з авторів студії «Квартал 95», хоча освіту здобула теж юридичну. Одруження відбулося в 2003 році, як раз після відходу «95 кварталу» з КВН. Олена завагітніла і в 2004 році народилася дочка Саша. Друга дитина з'явилася на світ в 2013 році, назвали Кирило.

Зеленський і Олена, весілля

За словами Зеленського, Олену Кияшко він відразу не запам'ятав, хоча при цьому знав всіх однокласниць майбутньої дружини. А на першому курсі зустрів її. Володимиру було складно знайти привід, щоб попросити її номер телефону. Але він помітив у неї в руках касету «Основного інстинкту» і попросив подивитися, так і обмінялися телефонами.

Олена тоді була студенткою Будівельного інституту і вивчала архітектуру, крім того, у неї був молодий чоловік. Зараз Зеленському подобається згадувати, що він намагався як міг, відбиваючи дівчину. Але Олена говорить, що драматизму там не було, адже між нею з тим хлопцем не було нічого серйозного, вони просто спілкувалися. Майбутній артист робить пропозицію супернику: залишиться той, кого вибере сама Олена. Вона вибрала Зеленського, адже він був інтелігентний, порядний і дотепний. Та й нудно з ним не бувало.

Правда батьки майбутньої Зеленської трохи сумнівалися в її виборі, адже він не був схожий на серйозного і надійного сім'янина. Занадто багато грав в театральних мініатюрах і жартував. Зовсім не схожий на ту людину, якою повинен стати, отримавши освіту юриста.

Зеленський і його дружина Олена

Олена не ігнорувала хобі Зеленського, яке стало його професією, часто з'являлася на його виступах і репетиціях, приходила на мозкові штурми і навіть підказувала смішні моменти, ситуації і придумувала мініатюри. Коли вона стала їздити з командою в інші міста, їй запропонували стати автором текстів.

Весілля Володимира і Олени

Після першої ж зустрічі пара зрозуміла, що ці відносини будуть довгими і серйозними, не раз говорили про весілля, але життя було таким насиченим, що просто не вистачало часу на організацію. Закохані навіть практично не сварилися, можливо тому що Володимир часто був в роз'їздах, і вони просто не хотіли витрачати цей час на лайку і скандали. Тоді «95 квартал» виступав у вищій лізі. А в 2003 році пара одружилася. Пропозицію Володимир зробив після дуже проникливого фільму, який вони дивилися в кінотеатрі. Там були діти, і він так захотів своїх, що відразу зробив пропозицію.

На думку його дружини, все було простіше. Тоді у них стало більше вільного часу через вихід «кварталу» з КВН. Після народження дочки Олена деякий час турбувалася, щоб вона не виросла пацанятком, через її ім’я. Але її побоювання були даремні. Олена поєднувала роботу на «95 кварталі», дитину і дім. Тільки після народження другої дитини вирішила трохи відійти від справ.

Зеленський з коханою дружиною

Володимир настільки любить свою дружину, що під час гастролей йому важко заснути без неї, зате вдома спить як убитий. У них різні характери: емоційний і темпераментний Володимир і спокійна розважлива Олена. Але через це її прояви почуттів для Зеленського ще більш цінні.

Зарплата, статок і доходи

Харизматичне обличчя артиста з'явилося на обкладинці українського видання Forbes в 2011 році. Тоді журнал розповів про доходи студії «Квартал 95». Експерти оцінили заробіток студії в кілька мільйонів доларів на рік. Але Зеленський дав більш точні відомості в інтерв'ю. Хоча і намагався не відповідати прямо про свої фінанси. Один концерт «Вечірнього кварталу» дає колективу заробити 250 тисяч доларів. А в рік їх близько 4-х, тобто 1 мільйон в рік. До речі, квиток в перший ряд коштує 2000 грн.

З цих концертів потім йде через монтаж приблизно 10-12 версій для телебачення. А щоб отримати права на трансляцію, канал повинен заплатити 172 тисячі доларів. Тобто, навіть при мінімальній кількості виходить 1,72 мільйона доларів.

Зеленський на обкладинці журналу Forbes

Якщо ж когось із артистів покликали виступати на корпоративі або як запрошеного конферансьє, то це коштує ще 30 тисяч євро.

Але ж артисти студії «Квартал 95» не тільки розважають гостей на ювілеях. Вони ще й знімаються у великому кіно. Сам Зеленський встиг активно взяти участь в зйомках багатьох комедій. За роботу не самого кращого кіно «Службовий роман. Наш час », який отримав суперечливі відгуки, актор отримав 2 мільйони доларів.

Ті ж серіали і фільми, які створює сама студія приносить їм 30-40% прибутку від прокату. А телепрограми допомагають заробити від 2 до 3 мільйонів доларів.

Фотографії

Володимир Зеленський і Настя Каменських

Зеленський з Мікою Фаталовим і своїм тренером

Зеленський з друзями в селі Вандама

Володимир відпочиває з сім'єю

Обкладинка журналу Viva з Володимиром Зеленським

Відео

Володимир Зеленський: Накипіло!


# Ідітьусраку, Зеленський запустив флешмоб

Новини

Раніше Знай.ua повідомляв, що відома скандальна українська письменниця розкритикувала «95-й квартал»

Також Знай.ua розповідав про те, що Ольга Сумська засвітилася в компанії з Зеленським. Виявилося, що їх пов'язує спільний проект

Нагадуємо, що друзям Володимира Зеленського так і не вдалося привітати його з Днем народження.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що Відрив Зеленського від Порошенка вийшов за межі статистичної похибки.

Також ми нещодавно писали, що президентський рейтинг Зеленського перевищив 14%.

Посилання