У понеділок, 22 жовтня, стало відомо, що нова українська комедія "Скажене весілля" встановила національний рекорд касових зборів серед художніх фільмів. Кінострічку вже встигли подивитися майже 472 тисячі глядачів кінотеатрів.

Про це повідомила продюсер фільму Ірина Костюк на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Це абсолютний рекорд серед усіх українських фільмів, включаючи тепер і анімаційні. "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" / The Stolen Princess тримала попередній рекорд, але бгггг - і вона наша))) Два боксофісних мільйонника рекордсмена на рік - це FILM.UA Group і друзі/партнери!" – наголосила Костюк.

Каааарл и Кондратий вместе взятые меня хватили и не отпускают🤤😱 Это абсолютный рекорд среди ВСЕХ украинских фильмов,...

Geplaatst door Iryna Kostyuk op Maandag 22 oktober 2018

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто відзначити, що загальний збір стрічки, яка вийшла в прокат 4 жовтня, склав 40 мільйонів 40 тисяч 839 гривень, а на широких екранах її вже подивилися 471 587 глядачів. Зараз прокат фільму триває, так що на цій цифрі переглядів рекорд не обмежується.

Уточнимо, що комедія "Скажене весілля" розповідає про весілля українки і темношкірого француза, а також реакцію батьків дівчини на такий союз. Дії фільму відбуваються в українській провінції. Дочка директора краєзнавчого музею Василя Середюка виходить заміж за хлопця з Франції зі співзвучним ім'ям – Франсуа. Але українка не просто виходить заміж за іноземця. Її обранець – етнічний африканець. Перша зустріч задає настрій всій картині – батько сімейства налаштований категорично і впевнений, що весілля не буде.

Бюджет картини склав 10,8 мільйонів гривень, з яких 1,18 мільйонів – державні кошти. Також відомо, що займалися виробництвом фільму "Прототип Продакшн" і FILM.UA Group.

Нагадаємо, Ольга Сумська повідомила, що вони з Володимиром Зеленським озвучують нову комедію "Я, ти, він, вона".

Як повідомляв портал Знай.uа, український режисер документального сиквела "Американська мрія" Володимир Мула готує до виходу новий фільм під робочою назвою "UKE".

Також портал Знай.uа писав, що абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик проведе бій проти екс-чемпіона британця Тоні Белл. Кінотеатри мережі "Планета кіно" покажуть цей бій у прямому ефірі.