Повнометражний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбас" визнали найкращим на 15-му міжнародному кінофестивалі в Севільї, Іспанії.

Про це повідомили на сайті фестивалю.

Престижна нагорода Golden Giraldillo щорічно вручається кращому повнометражного фільму, а дистриб'ютор картини в Іспанії отримує €20 000.

"Фільм досягає вишуканого поєднання форми художньої літератури та документального фільму. Відмінна кінематографія дає творчий і ясний погляд на невпинну трагедію "туман війни", - сказали про фільм організатори.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Фестиваль в Севільї орієнтований переважно на європейське кіно. Він є привабливим форумом для дистриб'юторів, які привозять свої фільми або відбирають фестивальні картини прямо на місці". Для іспанських дистриб'юторів він пропонує значну фінансову підтримку.

Раніше повідомлялося, у київському кінотеатрі "Жовтень" відбулася церемонія відкриття другого кінофестивалю "Київська тиждень критики". На церемонії нагородження українські кінокритики назвали "Донбас" режисера Сергія Лозниці кращим повнометражним ігровим фільмом.

Зазначимо, на церемонії вручили премії від кінокритиків та кіножурналістів "Кіноколо".

Організаторами фестивалю виступили Союз кінокритиків України, Асоціація "Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!", і компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Нагадаємо, український фільм "Донбас" став найкращим за версією кінокритиків. На церемонії вручили премії від кінокритиків та кіножурналістів "Кіноколо".

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі. Мультфільм показує історію війни на Сході України через призму життя однієї родини.

Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги". "Ворошилоград" ожив на екрані, публіка в захваті.