Дмитро Монатік – український мультиартист (а по-іншому його творчий геній і не назвеш), треки і виступи якого відомі далеко за межами України. Monatik (саме таке творче ім'я артиста) – це та нова модна українська музика, яка якісна навіть на світовому рівні. Чому мультиартист? Діма сам пише тексти і музику, ставить хореографію до своїх виступів і якісно її виконує, а також самостійно створює кліпи до пісень. Його харизма настільки яскрава, що Монатіка запрошують в топові телепроекти, а його поява в українському фільмі/серіалі – запорука прокатного успіху. Як простому хлопцеві з української глибинки вдалося так широко реалізувати всі свої таланти?

Монатік: фотосессія
Монатік: фотосессія
мон

Зріст, вага, параметри фігури

Дмитро народився 1 квітня 1986 року – наразі йому 32 роки. За знаком Зодіаку він Овен. А це яскрава вогненна енергія, яка постійно вимагає виходу. Добре, що Діма реалізовує її в бурхливій всебічній творчості, інакше, як більшість Овнів, міг би бути завзятим скандалістом.

В очі кидається його досить невисокий зріст – 164 сантиметри. При цьому він ще має і схильність до повноти – зі змінним успіхом його вага тримається приблизно в рамках 75-и кілограмів.

Монатік у дитинстві
Монатік у дитинстві

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сім'я

Монатік виріс в невеликому західноукраїнському місті Луцьку в простій родині робітників. Його батько працював то на авіазаводі, то займався поролоновим виробництвом. А мама була секретарем в міськвиконкомі, звичайно, з мінімальною зарплатою. У тінейджерські часи Діми батьки почали розвивати власний невеликий бізнес і він, виявився, досить успішним.

Говорити про те, що талант – справа сімейна у Монатиків, можна, вивчивши біографію його дідусів. Один з них був успішним спортсменом і танцюристом (незважаючи на вроджену глухонімоту), а інший – віртуозно грав на баяні і співав пісні.

Монатік: еволюція стилю
Монатік: еволюція стилю

Біографія

Не можна сказати, що музикальність Монатіка проявилася рано, яскраво і нестримно. До 8-го класу середньої школи в його родині ніхто навіть і не підозрював, що у них підростає музична зірка України.

І тільки коли в 13 років він побачив вуличне брейк-данс-шоу, то міцно вирішив навчитися танцювати. Вже тоді його комплекція не грала на користь такого захоплення: він був, так би мовити, невисоким здорованем. Але талант, професіоналізм і працездатність перемагають фактуру. Діма почав займатися хореографією в групі «DBS Crew» і швидко став одним із кращих танцюристів в ній. Так до нього прийшла слава брейк-дансера, тому що колектив був знаменитий не тільки в Луцьку, а й гастролював по всій країні. Паралельно Монатік виявив в собі і співочий талант – так, Діма заспівав, і, на подив близьких, навіть дуже добре.

Але незабаром прийшов час отримувати атестат зрілості, а разом з ним і визначатися з «життєвою» професією. Тоді батьки наполягли, щоб Дмитро вибрав для освіти «серйозну» спеціальність, а ось танці і музику залишив для себе як хобі. Так, в 2003-му році Монатік став студентом-юристом Міжрегіональної академії управління персоналом. На пари ходив з великими труднощами і без інтересу, чекаючи лише вечора. Тому що вечорами Діма не розважався і не ходив по побаченням, а займався улюбленою музикою. Правда, і те й інше давалося йому тоді без особливих успіхів. Але тільки до пори до часу ...

Можливо, він би і потонув в романтичних стосунках, та тільки ось його перше кохання виявилося нещасним. Так склалося, що сильні почуття і переживання Дімі довелося віддавати не об'єкту пристрасті, а сублімувати у творчість. Але все, що не робиться – все на краще. Так, Монатік написав вірші, пісні, зняв аматорські кліпи і придумав танцювальні композиції, які дали скажений поштовх його музичному становленню. Кохана віддала перевагу іншому – значить, потрібно працювати над собою, щоб стати найкращим і довести їй, що вона помилилася! Так чи не так, але нещастя в любові спонукало Діму наполегливо працювати на ниві самовдосконалення. Власне, з цього і починається кар'єра Монатіка.

Монатік: зйомки кліпу
Монатік: зйомки кліпу

Кар'єра

У цей студентський період життя Дмитро потрапляє на кастинги «Фабрика зірок 2» – шоу, яке мало скажені рейтинги на «Новому каналі». Правда, тоді зірці Монатика не судилося яскраво запалитися. Він був за крок від того, щоб потрапити в проект, але в останній момент йому відмовили. І, тим не менш, на його таланти звернула увагу сама Наталя Могилевська. Розгледівши у молодому чоловікові гарного танцюриста, вона запросила його в свій шоу-балет. Словом, так Діма, недовго думаючи, кинувши навчання і нерозділене кохання, із задоволенням почав жити в Києві.

Робота в балеті була нестабільною. Тому Монатік став іще викладачем танців і адміністратором в Київській танцювальній школі-студії «Turbo». Причому це було досить престижним, адже в цій студії на той момент працювали кращі хореографи України. До того ж це хлопець використовував для вдосконалення своєї майстерності. Відвідувати уроки маестро у нього не було можливості, але він викручувався по-своєму. Монатік «з-під поли» підглядав за їх майстер-класами, а потім вдома ночами все повторював і розучував.

Важливо, що при таких танцювальних роботах Діма не забував розвивати і свій музичний талант. Так ось він не тільки паралельно займався музикою, але навіть зміг зібрати свій колектив. Перший музичний проект хлопця отримав назву «Monatique»: вони багато працювали, проводили репетиції і навіть дали кілька концертів в Луцьку (на батьківщині фронтмена). Але якось далі не склалося...

Монатік у житті
Монатік у житті

У 2010-му році в долі Монатика трапляється ще один поворотний момент – його беруть в шоу-балет «D'arts». На той час це була одна з найпопулярніших танцювальних команд в країні, а її хореограф-постановник Микола Бойченко вважався одним з кращих в Україні. І загалом цей рік видався дуже успішним для Дмитра. Незабаром після цього він знімається в кількох епізодах топового в той час серіалу «Мухтар». А далі – більше.

Нарешті Монатік витягнув свій щасливий квиток – пройшов відбірковий кастинг в «Танцюють всі-3». Серед тисяч кращих танцюристів України Дмитро потрапив в ТОП-30. Правда, на цьому його перемоги в танцювальному шоу закінчилися. Але він і не думав зневірятися, тому що став успішним учасником іншого талант-шоу на СТБ – вокального конкурсу «Х-Фактор». Там уже він засвітився по повній, дійшовши мало не до фіналу.

У 2011-му виходить перший повноцінний кліп Діми, який називається «ТайУлетаю», створений разом з балетом «D'Arts». Він швидко став популярним, хоча був знятий просто на мобільний телефон. Не можна сказати, що відразу ж кар'єра Монатика пішла в гору, але в українському шоу-бізнесі він надійно зачепився.

Спочатку справжній успіх прийшов до нього як до автора пісень. Написану ним пісню «40 градусів» заспівала Світлана Лобода. І вона залишилася і до цього дня одним з кращих хітів в її репертуарі. Завдяки тому, що у Монатіка вже була деяка популярність, про нього заговорили як про талановитого автора пісень, а не приписали успіх «40 градусів» одноосібно Лободі. І Монатік не розгубився у цій сфері, а використовував написання пісень для «зірок» як можливість заробітку грошей для особистої розкрутки. Далі «з-під його пера» вийшла перша сольна пісня Єви Бушміної після її гучного виходу з ВІА «Гри» (трек «Собой»). Потім з проханням про співпрацю до нього звернулася Анна Седокова. Спочатку це вилилося в стильний ремікс на «Піраньї», згодом – в їх дуетний сингл під назвою «Тише».

Так з часом і все більш щільним входженням в шоу-біз, Монатік створює і свою сольну програму, з якою їде на гастролі по Україні. Паралельно він продовжує писати відмінні хіти для визнаних і вже добре розкручених вокалістів – Серьоги, Діми Білана, Аліни Гросу. Пісні його авторства одна за одною стають незаперечними хітами, а це значить, у нього справді є талант – і, безумовно, це означає, що потрібно розвиватися сольно.

2015 рік ознаменувався для Діми виходом першого сольного альбому. У нього було дивна і дуже креативна, як і властиво Монатіку, назва – «Саундтрек сегодняшнЕГО дня (С. С. Д.)». Головним його хітом стала пісня «Улыбаясь». Завдяки цьому найбільш рейтинговий музичний канал України «М1» віддав Монатіку титул «Прорив року».

У 2016-му виходить вже другий альбом «Звучить», який викликав справжній фурор. До нього увійшло 16 треків. Найбільш відомими з них стали пісні, на які були зняті кліпи – «Кружит», «Вечность», «Виходной», «Лихие серые будни» і «Сон» (разом з репером L'One). Також до альбому увійшли дуетні пісні з групою «Quest Pistlos» і Анною Седоковою. «Кружит» став головним хітом року і зазвучав буквально з кожного джерела музики не тільки в Україні, але і в Росії без особливої ​​розкрутки. Здається, його, наспівували всі: від підлітків на околиці до Ольги Бузової на «Доме2». Загалом, це був справжній успіх, який вже назавжди і стабільно закріпив за Дімою Монатіком статус зірки першого ешелону. Кліпи Монатіка стабільно користуються успіхом, постійно крутяться на ТБ і набирають мільйони переглядів в Ютубі.

Як наслідок, у 2016-му Монатік зібрав всілякі премії на національній премії «YUNA». Він отримав статуетки одночасно в трьох знакових номінаціях – «Кращий кліп року», «Кращий виконавець року», «Краще концерт-шоу року».

Тепер уже Дмитра самого починають запрошувати на талант-шоу в якості судді. Першим було рейтингове телешоу «Голос. Діти» на телеканалі«1+1». Він майстерно допомагав юним талантам зробити перші кроки в шоу-бізнесі цілих два сезони. У 3-му сезоні займав суддівське крісло поруч з Потапом і Тіною Кароль. А в 4-му – з Наталею Могилевською та дуетом «Время и Стекло». Його перша підопічна зайняла в фіналі шоу друге місце. А в наступному сезоні і зовсім Данелія Тулешова виграла змагання.

У 2017-му році Монатік своїм виступом з піснею «Кружит», яку було перекладено на англійську мову, відкривав один із півфіналів «Євробачення». Також записав дуетний трек «Жарко» разом зі Світланою Лободою, який моментально став хітом. А його новий кліп «УВЛИУВТ» був не просто звичайним відеорядом до пісні, а став таким собі короткометражним фільмом а-ля танцювальний блокбастер.

Усі його роботи мають свій яскравий стиль – це нестримна енергетика, барвиста картинка і оригінальні динамічні танці. Пізнаваність мультиартиста незаперечна – Монатік став справжнім брендом. Та настільки, що навіть знамениті торгові марки хочуть використовувати його в піар-цілях. Але Монатік укладає контракти тільки з цікавими і значущими для нього компаніями. У 2017-му році Діма став обличчям «Samsung Galaxy A». Трохи пізніше – знявся в рекламі російського мобільного оператора, для якої сам написав пісню-хіт «Вся музика мира – в твоем гаджете».

Вже з 2016-го року Монатік активно гастролює не тільки по Україні, але і по Росії, де несподівано набуває величезну популярність. Але в силу складних політичних відносин між нашими країнами в лютому 2017 він виявився замішаним у скандалі у зв'язку зі своїми російськими концертами. Тоді Служба Безпеки України заборонила йому гастролювати по сусідній країні. Монатік прийняв рішення не виступати в РФ – скасував усі концерти, незважаючи на щільний розклад і на те, що всі квитки на них вже були розпродані. Цей скандал Діма в пресі коментує стримано, обмежуючись лише тим, що відвідування Росії найближчим часом не входить в його плани. Так він заявив, торкнувшись цієї теми тільки один раз в квітні 2018-го року в інтерв'ю прогресивному російському виданню «Медуза».

Але гастролювати можна не тільки в Росії – уже в 2017 році Монатік зі своїм колективом побував в турне з гастролями в Канаді і США з концертом «Vitamin В». «Хочу высоких, я хочу ударних», – наспівує практично весь світ!

Зараз Дмитро вже другий сезон поспіль є членом журі в надпопулярному телешоу від каналу «1+1» – «Танці з зірками». Він здобув там собі славу найкращого судді, який заохочує будь-які креативні експерименти учасників і лояльно ставиться до їх танцювальним помилок.

А також Монатік паралельно веде роботу над своїм новим альбомом, який представить публіці на початку 2019-го року. Його остання робота, яку ми побачили на сьогодні – кліп на один із синглів майбутнього альбому під назвою «То, от чего без ума». Вже було зазначено, що цей відеоряд відрізняється від того, що раніше знімав Діма. Це не просто кліп, а маленьке кіно з сюжетом, що нагадує бойовики родом з тепер уже легендарних 90-х.

Монатік і дружина
Монатік і дружина

Особисте життя

Діма Монатік любить говорити про свою творчість, гранично відкритий в спілкуванні із журналістами, але тільки не тоді, коли справа стосується його особистого життя. А шило в мішку не сховаєш, принаймні, довго. У 2015-му році його дружина, Ірина Демічева, народила первістка. Хоч вона і веде закритий спосіб життя, в Інстаграм фото не публікує, але зіркові подруги все ж привітали Монатика в цій мережі з народженням сина. Тоді Юлія Саніна, солістка «Hardkis», сама стала мамою і зазначила, що аналогічній події в сімейному житті зараз радіє і Дмитро.

Він же на цей рахунок для публіки ніяк не відреагував. І тільки в 2017-у році розповів журналу «VIVA», що вже двічі став батьком. А недавно і на його сторінці в Інстаграм з'явилося фото з дітьми. Також влітку Діма романтично привітав свою дружину з Днем народження в цій соцмережі.

Монатік із покупками
Монатік із покупками

Цікаві факти/чутки

У творчій тусовці говорять, що з майбутньою дружиною Монатік познайомився ще на проекті «Х-фактор». Тоді дівчина працювала на цьому шоу. Коли після конкурсу у Діми почалася сольна кар'єра, вона стала його менеджером. І тепер Ірина офіційно – директор і продюсер проекту «MONATIK». Правда, одружилися вони тільки в 2015-му році, приводом для того стала дитина. У лютому 2017-го – в сім'ї народився ще один малюк.

Серед безлічі талантів Дмитра значиться захоплення малюванням. У тінейджерські роки він створив цілий власний мультяшний світ. А обкладинка для першого його альбому – теж справа рук цього творчого генія.

Хобі у вільний час – ігри на приставці.

Успішний артист не думає, що грошима варто розкидатися, і вважає за краще їх витрачати помірно. Так навіть авто він не сприймає за предмет розкоші, а лише як засіб для пересування. В силу київських пробок, найбільш раціональним він вважає пересуватися по шаленому трафіку на електросамокаті і слухати улюблену музику в навушниках.

Шапка – одна з ознак індивідуального стилю співака. Протягом декількох років на всіх публічних заходах він з'являвся тільки з цим аксесуаром. Звідки така пристрасть? Хто знає, але все-таки Монатіку з її допомогою нічого приховувати – зовсім недавно він став виходити в люди і без шапки.

Фотографії

Монатік із підопічними
Монатік із підопічними

Монатік (Monatik)
Монатік (Monatik)

Монатік з дружиною
Монатік з дружиною

Монатік у кліпі
Монатік у кліпі

Відео

Новини

А недавно ми розповідали про подробиці нового кліпу Монатика.

Ще читай про те, як Монатік вирішив спілкуватися зі своїми російськими фантами.

Посилання

Головна соцмережа, в якій Дмитро Монатік ділиться моментами зі свого життя із шанувальниками – це сторінка в Іnstagram: https://www.instagram.com/monatik_official/

Також у музиканта є офіційна сторінка в Фейсбук: https://www.facebook.com/monatik

Але і про старий добрий Твіттер він не забуває: https://twitter.com/Monatiiique

Усі відео Монатіка представлено на його офіційному каналі в Ютубі: https://www.youtube.com/user/MonatiqueD/featured?ucbcb=1