20 листопада у Нью-Йорку, США, відбулася щорічна церемонія нагородження міжнародної премії "Еммі" International Emmy Awards , яку ще називають "телевізійним Оскаром".

Нагороди "Еммі" представляють різні сектори індустрії американського телебачення. У цьому році 11 статуеток вирушили в десять країн у різних частинах світу. Серед лауреатів багато представників старої Європи - Німеччини, Португалії, Іспанії, Бельгії, Данії та інших - їх імена можна знайти на офіційному сайті. На жаль, Україна в цьому списку поки що відсутня. Хоча раніше повідомлялося про номінацію нашого земляка на одну з престижних нагород.

Отже, лауреатами цієї престижної нагороди в 2018 році стало іспанське телевізійне шоу "Паперовий будинок" в номінації «Кращий драматичний серіал» - на противагу йому кращим комедійним серіалом названо ізраїльський серіал "Невсу". Кращим документальним фільмом визнано фільм ВВС, а саме драматичну історію Арабського представництва телеканалу про життя міста Алеппо - "Прощай, Алеппо".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Серед акторів перемога і титул кращого дісталися акторові - Ларсу Міккельсену ("Шляхи Господні"). До речі, наш глядач зможе краще оцінити його акторські здібності, подивившись популярний серіал "Картковий будиночок", де Міккельсен зіграв прототипа президента РФ Володимира Путіна – також президента Віктора Петрова. Кращою актрисою названо Ганну Шудт ("Нежитю було б достатньо").

У минулому році приз за кращу чоловічу роль отримав Дастін Хоффман, за кращу жіночу – німецька актриса Крістіана Пауль.

International Emmy Awards є однією з найпрестижніших премій в телевізійній сфері, створеній за межами США. А рівно 70 років тому статуетку "Еммі", що зображає крилату жінку, яка в руках тримає атом, розробив телевізійний інженер Луї Макманус. Натхненницею та моделлю для Еммі стала його дружина. До цього Телевізійна академія відхилила сорок сім пропозицій, перш ніж зупинитися на дизайні Макмануса. І з того часу зменшена копія дружини Макмануса стала бажаною багатьма режисерами, акторами і навіть актрисами.

Нагадаємо, раныше на сайті "Знай.ua" вже повідомлялося про показ фінального сезону, в якому знімався сьогоднішній переможець в номінації "Кращий актор"

Портал "Знай.ua" повідомляв, який фільм фільм українця світ визнав найкращим

Сайт "Знай.ua" вже писав про найдовший серіал на телебаченні