Ученим зі Сибіру, за допомогою розробленого ними антиплагиатора, вдалося знайти у фільмі "Фантастичні тварюки: Злочини Грін-де-Вальда" запозичення з радянських фільмів.

Заступник директора Тувинського інституту гуманітарних та прикладних досліджень Євген Гарін стверджує, що мова йде як мінімум про дві картини за мотивами книг Кіра Буличова про Алісу Селезньову — "Гостя з майбутнього" та "Лілова куля", повідомляють російські ЗМІ.

Трейлер фільму "Фантастичні тварюки" був злитий в мережу набагато раніше запланованого часу. Але за його змістом важко зрозуміти, чи є правда у звинуваченнях Гаріна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Можна констатувати не тільки майже повний збіг сюжетів, в яких погані хлопці, що здатні змінювати зовнішність, прагнуть до повного панування, заволодіваючи якимись артефактами і підтримкою прихильників (мієлофон — прилад для читання думок в "Гості з майбутнього", Куїні — телепат у "Фантастичних створіннях 2"), а добрі чарівники їм протистоять. Збіги є навіть у дрібних деталях!" — стверджує Євген Гарін. Так само він заявляє, що це далеко не перший випадок такого "запозичення", оскільки відповідно до попередніх досліджень його співробітників, сюжет першої частини "Фантастичних тварюк" також запозичений - якщо тільки цим терміном можна позначити факт, що він "на 90 відсотків копіює" сюжет радянського мультфільму "Таємниця третьої планети", також знятого за твором Буличова.

У продовженні "Фантастичних тварюк" - фільму за сценарієм шотландської письменниці Джоан Роулінг, дія якого відбувається за 65 років до першого "Гаррі Поттера", з'явиться персонаж чарівника Дамблдора у виконанні Джуда Лоу.

Поки невідомо, чи планують тувимскі вчені або родичі відомого фантаста подавати в суд за плагіат на авторів сценарію фантастичної саги, оскільки його прем'єра відбулася зовсім недавно.

Нагадаємо, сайт "Знай.ua" вже писав, що актор Джонні Депп розповів, як Джоан Роулінг підтримала його

Крім того, сайт "Знай.ua" розповів, про те, що український секс-символ не соромиться своєї нової гарячої картини

Також раніше "Знай.ua" повідомляв, що творець "Карткового будиночка" показав трейлер з Шоном Пеном