Оля Полякова - особистість, яка не блідне на тлі барвистих кокошников, сильна дівчина з витіюватим життєвим шляхом і розкішними довгими ногами. Зараз Полякова, актриса, телеведуча, співачка і суперблондинка, часто з'являється на телебаченні і мерехтить яскравими фарбами на різних заходах. Вона - зірка, за мішурою якої ховається сильна жінка, що довгі десять років воювала за місце під сонцем, вигризаючи у життя свою відчайдушну мрію стати знаменитою.

Біографія

День народження Ольги Юріївни Полякової - 17 січня 1984 року. Дівчинка з'явилася в вінницькій сім'ї інтелектуалів: батько Юрій був дипломатом, зараз викладає в дипломатичній академії в Москві, а мама Світлана - педіатром. Дідусь по батькові був досить відомим у своїх колах нейрохірургом і військовим лікарем, а бабуся - акушером-гінекологом. Полякову виховувала в більшій мірі бабуся, адже коли з'явилася онучка Оля, їй було лише сорок три роки, тому дівчинка була майже третьою дитиною для неї. Батьки дитини часто бували у відрядженнях, тому після двох років від народження більшу частину дитинства Ольга провела в селі під Вінницею, у бабусі з дідусем.

Мати супроводжувала в поїздках батька, який їздив в основному в іспаномовні країни, де пропрацював понад 37 років і був наймолодшим консулом СРСР на Кубі і близьким другом Фіделя Кастро. Відомий кубинець і вождь революції був хрещеним батьком для Олі, у неї до цих пір залишився дорогий серцю подарунок - дзеркальце з панцира рожевої черепахи. У 1986 році разом з сім'єю Олі теж деякий час довелося пожити на сонячній Кубі, до шкільного віку, досягнувши якого дівчинка повернулася в Україну. Мама і тато надсилали різні гостинці, тому в школі Полякова була найбільшою модницею: свою відсутність в житті дочки батьки компенсували подарунками, яких не можна було знайти на території дефіцитного Союзу. Дочка насолоджувалася заморським кольоровим пластиліном, а не сірим, як в СРСР, красувалася люрексовими колготами, і вчилася бути самостійною дівчинкою.

Маленька Оля в дитинстві
Маленька Оля в дитинстві

Одного разу до Вінницької СЗОШ №13, в якій навчалася Оля, прийшли представники з музичної школи, прослухали її, і дівчинка вирішила її відвідувати, а бабусю вона сповістила, що тепер потрібно доплатити 17 рублів за додатковий гурток гри на фортепіано. Перший рік навчання у Полякової навіть не було інструменту, їм служили імпровізовані, намальовані на серванті крейдою клавіші, на яких Оля вправлялася до другого класу, поки їй не купили піаніно «Україна».

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кар'єра

У 14 років Оля прийняла рішення продовжити свою стезю артистки, відкинувши забобони батьків про медичне майбутнє, і поступила до Вінницького музичного училища імені Леонтовича, яке закінчує з червоним дипломом по класу диригування хору. У віці 15 років Полякова підробляла своїм співом вечорами в ресторанах, а вранці - в церковному хорі.

Згодом дівчина переїжджає до Києва, назустріч своїй мрії, і закінчує відразу два музичних навчальних заклада: Київський національний університет культури по класу естрадного вокалу і Київську національну музичну академію України імені П. І. Чайковського. До цього моменту Оля зіграла кілька ролей в гумористичному серіалі «Єралаш», а довгі ноги і розкішна фігура привели дівчину до укладення контракту з всесвітнім модельним агентством «Медісон».

Вдала пропозиція допомагає Олі підкорювати подіуми головних фешн-столиць світу, вона бере участь у фотосесіях модних кутюр'є, але її тягне до співу. Дівчина бере уроки у Сета Рікса - світового метра, знаменитого наставника по вокалу, який навчав Мадонну, Майкла Джексона і Уїтні Х'юстон.

Оля на початку і на піку кар'єри
Оля на початку і на піку кар'єри


У квітні 2000 року Оля презентувала свій перший альбом «Приходь до мене», в нього увійшло 11 пісень, і один дебютний кліп, на конференції «КМ студії» в рамках проекту «Продюсування українських виконавців». Відеокліп «Так не бывает» транслювали на українському телеканалі ICTV, в програмі «Територія А». Допомогли це зробити Олі родинні зв'язки: брат мами, її дядько, давно жив в столиці і якось познайомив дівчину з Іриною Ковальською, вона і стала першим продюсером. Після випуску кліпу співачку Олю Полякову почали впізнавати, запрошувати її на виступи на заходах по Україні, за концерт дівчина отримувала 15 доларів. Щоб підвищити свій заробіток, Оля створила івент-агенство, зі своїм балетом, тепер вони займалися організацією заходів. З грошей, зароблених своїм співом, Оля змогла купити свою першу машину - Peugeot 307.

Кадр з дебютного кліпу артистки
Кадр з дебютного кліпу артистки

Ольга твердо вирішила стати знаменитою співачкою і їде за славою в Москву. Через деякий час, на одній зі світських вечірок вона знайомиться з Денисом Клявером з дуету «Чай удвох», який благав її написати з ним пісню і зняти відеокліп, їх спільної композицією стала робота «Обійми мене». У Росії в 2005 році, нинішній чоловік Полякової, знайомить її з українсько-російським продюсером і головним режисером «Нової хвилі» Олександром Ревзіним, з ним вона підписує контракт. Дуже скоро його місце зайняв, а також став ще і технічним директором і продакшн менеджером Юрій Барибін. Останній активно зайнявся іміджем співачки і саме він прищепив Олі образ «бейбі дол» з пишними сукнями та ляльковими рисами. Але головним спонсором номер один для Олі став чоловік Вадим: нові пісні і дорогі кліпи оплачувалися з його кишені.

Оля Полякова та «Чай удвох»
Оля Полякова та «Чай удвох»

У 2008 році красуня Полякова вривається у вітчизняний шоу-бізнес з хітами «Суперблондинка» і «Милий хлопчик» і знову з'являється в Києві. Саме ці пісні створили остаточний новий образ Олі Полякової та виділили їй окреме містечко на лавах української естради. У 2009 - 2011 роках артистка випускає ще три хіта: «Web-камера», «Шарик», «90-60-90». У 2011 році блондинка представила спільну з радянською зіркою Людмилою Гурченко композицію «Алло».

Артистка поміняла стиль на більш модний національний колорит
Артистка поміняла стиль на більш модний національний колорит

В кінці 2012 року праці Полякової почали приносити свої плоди, артистка змінила стиль на більш модний національний колорит, за порадою Михайла Ясинського, з ним виконавиця розпочала співпрацю, і випускає хіт «Russian Style». Така Полякова, в кокошнику і в дизайнерських сукнях за самоваром сподобалася публіці!

У травні 2013 року виходить новий відеокліп артистки «#Шлёпки», знятий продюсерським центром Потапа «Mozgi Entertainment». Незабаром нова пісня в стилі суперпоп «Люлі» набирає 6 млн. Переглядів в ютубі. У 2014 році вона випустила ще кілька шлягерів: «Брошенный котеня», «Асталависта, сепаратиста!» і «З Новим роком!». У березні наступного року виходить композиція і відеокліп «Любовь-морковь», а в липні - пісня «Первое лето без него». Прем'єра яскравого хіта і кліпу, знятого відомим кліпмейкером Аланом Бадоєвим, «О Боже, как больно!» відбулася навесні 2016 року. У 2017 році Ольга презентувала пісні «Номер Один» і «Колишній», кліп на яку зібрав 20 тисяч переглядів всього за кілька годин.

Пісня «#Шлёпки» стала справжнім хітом
Пісня «#Шлёпки» стала справжнім хітом

У вересні 2018 року суперблондинка Оля Полякова показала себе на фешн-події року «Ukrainian Fashion Week»: на подіум красуня і колишня манекенниця вийшла в якості моделі для популярного українського дизайнера Андре Тана. Тиждень моди пройшов за участю багатьох інших популярних особистостей, крім «королеви ночі»: Леся Никитюк, Санта Дімополус, Поліна Ткач та інші.

Полякова в юності працювала моделлю
Полякова в юності працювала моделлю

26 жовтня 2018 року в Київському палаці спорту українська поп-зірка Оля Полякова презентувала свою шоу-програму «Королева ночи». В рамках концерту блондинка представила відразу кілька нових пісень: «Звонила», «Лёд тронулся», «Семирамида», «Любовница» і «Мадонна», і змінила 11 образів. Високотехнологічне шоу з дорогим реквізитом, замовленим в Європі, обслуговує 680 осіб, воно включає 193 унікальних костюма і задіює 257 тонн світлового обладнання. В рамках нової програми «Королева ночи» з січня 2019 року артистка планує відправитися у всеукраїнський тур, він включить Київ, Полтаву, Кременчук, Харків, Суми, і інші великі міста.

Шоу-програма «Королева ночи»
Шоу-програма «Королева ночи»

Телебачення

Творча кар'єра Олі Полякової - це не тільки пісні, але ще і зйомки в популярних телешоу і фільмах. Талановита блондинка була ведучою реаліті-шоу «Дольчевіта капут!», пародії на американську «The Simple Life», виробництва українського «Нового каналу». У ньому Оля разом з іншою гламурною блондинкою проводили час далеко від салонів краси і насолоджувалися життям за містом, доповнювали яку трудові будні сільської місцевості. В таких умовах блондинки повинні прожити місяць, в іншому випадку вони не отримують приз, який являє собою один мільйон гривень.

Полякова - не тільки талановита співачка, але також ведуча і актриса
Полякова - не тільки талановита співачка, але також ведуча і актриса

У 2009 році Ольга знялася в програмі «Хто проти блондинок?» На телеканалі 1+1, де була в числі п'ятдесяти блондинок, з якими змагається в інтелекті зірковий гість. Оля також була учасницею шоу і капітаном команди передачі «Світлі голови» та української розважальної телевізійної програми «Хто зверху?». Як зірка Оля була запрошена на програму «Зірка+Зірка» в 2011 році, де її партнером став радянський актор Григорій Делієв, дует з яким приніс співачці перемогу в шоу.

Суперблондинка в розважальній програмі «Хто зверху?»
Суперблондинка в розважальній програмі «Хто зверху?»

Епатажна співачка взяла участь у телешоу «Народна зірка», спочатку в якості учасниці, а в подальшому - стала ведучою програми. У 2012 році поп-співачка стала коментатором проекту і богинею шопінгу в однойменній передачі телеканалу ТЕТ. В цьому ж році виконавиця стала співведучою Івана Урганта на церемонії «VIVA! Найкрасивіші 2012».

Оля отримала титул «Найкрасивішої» від «Viva!»
Оля отримала титул «Найкрасивішої» від «Viva!»

У 2013 році Ольга була запрошена для участі в ще одному реаліті-шоу «Вишка», мета якого - перевірка зірок на сміливість. У 2014 році суперблондинка взяла участь в шоу перевтілень «Як дві краплі», в якому приміряла на себе образи Елли Фіцджеральд, Алли Пугачової, Тамари Гвердцителі, Тіни Тернер, Філіпа Кіркорова, Наталії Могилевської, Lady Gaga та інших всесвітньо відомих артистів. За результатами смс-голосування Оля Полякова стала переможницею конкурсу. У новому проекті каналу «Україна», грандіозному караоке-шоу «Співай як зірка», артистка стала однією з суддів журі. Незабаром поп-співачка завагітніла другою дитиною, і відобразила останній місяць до пологів в програмі «Привет, декрет!», виробництва українського музичного каналу М1.

У лютому 2015 року українська суперблондинка судила відеокліпи зірок вітчизняного шоу-бізнесу в проекті «Казнить нельзя помиловать», виробництва музичного телеканалу М1, і вирішувала, які з них заслуговують вийти в ефір, а які ні. У 2015 році Оля Полякова знялася в російському ток-шоу «Чемодан. Вокзал. Столица» про пригоди білявки в пошуках світової слави. У серпні 2017 року Оля Полякова стала ведучою розважального шоу «Зоряні яйця». У 2018 році блондинка взяла участь в танцювальному шоу «Танці з зірками». Партнером Олі став хореограф Степан Мисюрка, пара вибула в четвертому ефірі.

Полякова на паркеті з Степаном Місюркою
Полякова на паркеті з Степаном Місюркою

Оля Полякова - не тільки талановита ведуча, вона також показала себе в якості актриси. З 2007 по 2018 рр. артистка знялася в епізодичних і головних ролях фільмів «Сповідь Дон Жуана», «Жаркий лід», «Моя старша сестра», «Кумові байки», «Свінгери» та «Свінгери-2», ще раз довівши, що талановита людина талановита в усьому .

Полякова зіграла в українській секс-комедії «Свінгери»
Полякова зіграла в українській секс-комедії «Свінгери»

Стиль

У повсякденному житті, співачка віддає перевагу жіночним і сексуальним нарядам: облягаючим спідницям і сукням з глибоким декольте, шортам, скіні, сорочкам. У публічному житті світська левиця любить розбавити відверті наряди неоновими перуками, які зараз в тренді і масивними прикрасами, додавши яскравого гриму: блискучі тіні, накладні вії і помада.

У публічних мережах Оля не боїться демонструвати себе без краплі макіяжу, вона може похвалитися бездоганною шкірою і ніжними рисами обличчя.

Б'юті-секрет від суперблондинки: «Жінкам потрібно їсти жирну рибу, пити вітамін Є, ставити вдома зволожувач. А краще за все жити у вологому кліматі десь на Шрі-Ланці».

Артистка не боїться експериментувати зі своєю зовнішністю
Артистка не боїться експериментувати зі своєю зовнішністю

Особисте життя

Незважаючи на скандальний образ особисте життя артистки - це сімейний затишок і спокій. Співачка заміжня за бізнесменом і її продюсером Вадимом, за національністю він єврей. Познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Полякова під час виступу на його дні народження. Оля Полякова була сюрпризом для іменинника, її концерт на той момент коштував 500 доларів.

Чоловік Олі Полякової набагато старший за неї
Чоловік Олі Полякової набагато старший за неї

До Ольги Вадим два рази був одружений з іудейками, але після доленосної зустрічі на святі, суперблондинка підкорила серце чоловіка, і вже 11 вересня 2004 року відбулося весілля. Його Оля відіграла за останнім писком моди, а сама одягалася в персикове плаття від Юдашкіна, куплене за шалені гроші: «У мене був дамський сад, Бог, Люцифер, ангели, торт у вигляді яблука, а ще - на кожному столі стояло дерево-спокусник і квіти».

Чоловік співачки - її продюсер
Чоловік співачки - її продюсер

Через п'ять років, 2 березня 2005 року, Полякова народила чоловікові дочку, дівчинку назвали Марією. Другу дочку Оля назвала Алісою, вона народилася 5 жовтня 2011 року. Зараз Аліса займається художньою гімнастикою в престижній школі Ірини Дерюгіної, а Маша - верховою їздою і танцями на пілоні.

Полякова з чоловіком і доньками
Полякова з чоловіком і доньками

11 вересня 2018 року у співачки і її чоловіка було агатова весілля - 14 років спільного життя. Круглу дату подружжя відзначило чорною ікрою і шампанським, а Вадим подарував коханій обручку з дорогоцінним каменем у п'ять карат.

Цікаві факти

  • За знаком зодіаку виконавиця Козеріг.
  • Зріст Полякової - це окрема тема для гордості, 180 см, але при підборах 15 см, які так любить співачка, їй немає рівних.
  • Вага зірки - 63 кг.
  • Незважаючи на високий зріст, у суперблондинки досить невеликий розмір ноги - 38.
  • У Олі Полякової індекс маси тіла бездоганний з точки зору здоров'я.
  • Діапазон голосу артистки - 3 октави.

Архівні фотографії з сімейної відпустки
Архівні фотографії з сімейної відпустки

  • Хобі співачки - сироваріння.
  • Ольга - засновниця і голова політичної партії «Партія блондинок».
  • Полякова може похвалитися дипломом оперної співачки.
  • Кокошники - це ідея Полякової, кожному з них дизайн вона придумує сама. Найважчий з них був кокошник-люстра в кліпі «Люлі».
  • Улюблена книга артистки - «Анна Кареніна» Льва Толстого.
  • У дитинстві Оля пережила дев'ять струсів мозку
  • Зараз вартість виступу Полякової - 20 тисяч євро, також виконавиця приймає оплату в біткоінах.

Полякова - власниця нагород і премій
Полякова - власниця нагород і премій

Ольга Полякова - власниця престижної музичної премії «M1 Music Awards» в номінації «Золотий Грамофон 2017», а в 2018 вона була визнана «Найкрасивішою жінкою року» на церемонії «Viva! Найкрасивіші».

Фото

Оля з чоловіком Вадимом
Оля з чоловіком Вадимом

Діти артистки на відпочинку на Мальдівах
Діти артистки на відпочинку на Мальдівах

Полякова роздяглася для чоловічого журналу XXL
Полякова роздяглася для чоловічого журналу XXL

Оля взяла участь у пікантній фотосесії в рамках шоу «Топ-модель по-українськи»
Оля взяла участь у пікантній фотосесії в рамках шоу «Топ-модель по-українськи»

Зірка з красунями-дочками знялася у фотосесії для Viva!
Зірка з красунями-дочками знялася у фотосесії для Viva!

Полякова зі старшою донькою
Полякова зі старшою донькою

Кадри з кліпу «Королева ночи»
Кадри з кліпу «Королева ночи»

Ольга Полякова з чоловіком і доньками
Ольга Полякова з чоловіком і доньками

Відео

Оля Полякова заспівала разом з радянською зіркою Людмилою Гурченко.

Дебютний кліп «Так не бывает» 2000 року.

Прем'єра кліпу Олі Полякової «Королева ночи» під час «Вечора прем'єр з Катериною Осадчою» на 1+1.