У США помер Стівен Хілленберг, відомий аніматор, творець популярного мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани". Він пішов у інші світи у віці 57 років.

Про смерть відомого режисера і продюсера повідомив 27 листопада журнал Variety. Зазначається, що хворобою, яка забрала життя Стівена Хілленберга, став БАС - бічний аміотрофічний склероз або хвороба Лу Геріга, рідкісною повільно розвиваючою формою якої хворів знаменитий учений Стівен Хокінг.

"Нам сумно повідомляти про смерть Стівена Хілленберг, творця "Губки Боба Квадратні Штани". Сьогодні ми проводимо хвилину мовчання в пам'ять про його життя і роботу, - повідомив телеканал Nickelodeon, на якому йшла трансляція знаменитого мультфільму.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Для Стівена Хілленберг анімація була другим захопленням в житті - першим була морська біологія. Власне, Губка Боб - це морська губка, а дія анімаційного серіалу розгортається на дні Тихого океану.

Мультфільм, що вийшов на екрани 1 травня 1999 року став одним з найбільш популярних на телеекранах. У 2004 році вийшла повнометражна стрічка, а незабаром з'явилась і "Губка Боб в 3D".

11 листопада 2018 року розпочався показ 26 епізодів останнього, 12-го сезону мультсеріалу.

На 2020 рік запланована прем'єра чергового повнометражного фільму.

"Стів наповнив "Губку Боба Квадратні Штани" унікальним почуттям гумору і наївністю, яка дарувала радість поколінням малюків і сімей всюди. Його абсолютно оригінальні персонажі і світ Bikini Bottom будуть довгий час нагадувати про те, на скільки важливі оптимізм, дружба і безмежна сила уяви", - сказано в повідомленні каналу Nickelodeon.

Нагадаємо, професійного футболіста, який представляв національну збірну Ірану, було відсторонено на шість місяців з домашнього чемпіонату після того, як в Інтернеті з'явилося його фото в штанах із зображенням героя мультфільму "Губка Боб Квадратні Штани".

Як повідомляв портал Знай.ua, у віці 80 років помер "батько" Чебурашки і Крокодила Гени Едуард Успенський.

Також Знай.ua писав, у Вільнюсі помер відомий театральний режисер Еймунтасе Някрошюс. Він не дожив до свого 66-річчя всього один день.