Відомий своєю відверто гомофобною позицією режисер Микита Михалков нещодавно знову підняв болючу тему.

Михалков про орієнтацію та "себе коханого"

Він вважає це неприродним: нібито чоловіка ніколи не повинно приваблювати щось в іншому чоловікові. Проте, якщо його онук прийде і скаже "дід, я - гей", Михалков не відмовить йому в вечері.

"Його переробити? Безглуздо. Розумієте, я не про кримінальний кодекс говорю. Я про те, що мені не близько. Для мене, скажімо, легалізація одностатевих шлюбів - це винищення людства. Якщо людина живе в цьому і це його влаштовує - заради бога. А якщо він намагається це впровадити навколо - я проти, я не хочу цього", - зазначив він в одному з інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Згадав він і про свої фільми, і про негативне ставлення у суспільстві до нього самого. Микита Михалков не думає, що знімав відверто погані стрічки, але приймає точку зору інших, які вважають, що він міг поставити "г*вно, погану картину".

При цьому абсолютно не згоден з негативною критикою на адресу його останньої режисерської роботи - епічного за розмахом полотна "Стомлені сонцем 2", вартістю 80 мільйонів доларів, а також подальшим провалом в прокаті з касою в десять разів менше витрачених коштів.

Як відомо, у березні 1999 року, виступаючи в московському Будинку кіно, режисера закидали яйцями. У відповідь той попросив охорону "скрутити хулігана", потім втік зі сцени і вдарив затриманого чоботом по голові. Досі не забув про це, більш того – впевнений, що вчинив би зараз так само:

"А хіба думаєш про гідність, коли у тебе перед очима, так би мовити, червона пляма від люті? Вже потім згадував слова мами: "ніколи не роби нічого того, що тобі хочеться зробити після того як тебе образили, зроби паузу - буде рішення краще". Тоді я про це не згадав. Але я абсолютно усвідомлюю, що якщо завтра це було б ще раз - я б зробив те ж саме", - прокоментував режисер.

Дивіться: інтерв'ю з Михалковим

Нагадаємо, Михалков вперше спробував піти проти Путіна. Як повідомляв "Знай.ua", Михалков привітав ґвалтівника з успіхом. Також "Знай.ua", зірка КВК вмирає від раку крові.