Лідер британського панк-гурту Buzzcocks Піт Шеллі помер у віці 63 років. Співака і гітариста підкосив серцевий напад 6 грудня о Естонії, де він жив останні роки.

"Музика Піта надихала багато поколінь музикантів протягом всієї його кар'єри, яка тривала п'ять десятиліть", - йдеться в заяві групи Buzzcocks.

Гурт Buzzcocks був заснований Пітом Шеллі і Говардом Девото в англійському Болтоні в 1976 році і поряд з Sex Pistols і The Clash став одним з лідерів і символів британського панк-року.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

За свою кар'єру Buzzcocks випустили дев'ять студійних альбомів. Піт Шеллі також записав шість сольних платівок, остання з яких вийшла в 2016 році.

Дискографія гурту:

Another Music in a Different Kitchen (1978)

Love Bites (1978)

A Different Kind of Tension (1979)

Trade Test Transmissions (1993)

All Set (1996)

Modern (1999)

Buzzcocks (2003)

Flat-Pack Philosophy (2006)

Дивіться: BUZZCOCKS - Ever Fallen In Love

Нагадаємо, відомий російський співак і музикант, який був популярним у 90-ті, Олександр Розенбаум летів в літаку Москва – Сімферополь, коли йому довелося згадати навички першої медичної допомоги і надати таку допомогу пасажирці літака, яка летіла з ним одним рейсом. Як повідомляв "Знай.ua", бразильські вчені повідомляють про унікальний випадок народження дитини. Також "Знай.ua" писав, медики виявили вогнище страшної пандемії в Європі.