У другому сезоні Топ-модель по-українськи брала участь яскрава учасниця - дівчина-трансгендер із грузинським корінням Софі Берідзе. В інтерв'ю Beauty.ua вона розповіла, як прийшла до рішення змінити стать, і як це сприйняли її близькі та друзі.

Софі заявила, що вперше про поняття трансгендерність вона дізналася в 14 років. Тоді Берідзе ще була хлопцем. Однак, щоб зважиться на зміни їй знадобилося два роки.

"У 14 років я вперше дізналася про існування трансгендерів завдяки історії з Міс Всесвіт (фіналістка відбору на" Міс Всесвіт Канади Дженна Талакова – прим. ред.), яку дискваліфікували за те, що вона народилася хлопчиком. Тоді мій світ перевернувся, і я зрозуміла, що у мене є шанс прожити зовсім інше життя і стати тією людиною, якою я є. Два роки я вивчала в інтернеті всі плюси і мінуси гормональної терапії, я знаю про неї все. І в 16 я почала приймати гормональні таблетки", - зізналася Софі.

При цьому вона поділилася, що зважитися на зміни було дуже складно через страх неприйняття близькими і проблеми у суспільстві.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Перед тим, як почати пити пігулки, я начиталася багато відгуків трансгендерів, які вже змінили свою стать. Вони писали, що їх кинули друзі, близькі, вони залишилися одні, їх ніде не беруть на роботу. Через гормони багато хто впадає в депресію, сідає на наркотики і через це помирає. Щоб підготуватися морально, мені знадобилося два роки. За перший рік я зрозуміла, що я цього хочу і буду до цього прагнути. Другий рік мені знадобився, щоб зважитися, тому що мені було дуже страшно. Ці два роки ніхто не знав про мій вибір, я все приховувала", - розповіла дівчина.

З'ясувалося, що причина страху була вагома, тому що їй довелося пережити важкий період.

"Коли я почала змінюватися, в перший же місяць я розповіла про це своїм близьким друзям. Всі вони мене кинули, і цей удар став одним із найсильніших у моєму житті. Близько півроку я безперервно плакала. Зараз деякі зі старих друзів намагаються налагодити відносини, але я ніколи не відчиню їм двері в своє життя. Якщо людина від мене відвернулася, я її більше ніколи не прийму", - пояснила Берідзе.

Крім того, родичі тільки згодом підтримали дівчину в цьому важливому рішенні.

"Через 4-5 місяців після початку гормональної терапії мені довелося розповісти про своє рішення сестрі, а потім і батькам, тому що моє тіло вже почало змінюватися. І потім почалося", - поділилася модель.

У той же час Софі не може сказати, що все чудово, і вона не стикається з нерозумінням, навіть зі сторони близьких.

"Кожен мій день – це випробування. Цих випадків було настільки багато, що мені навіть складно щось виділити. Наприклад, коли моя сестра дізналася про мій вибір, вона від мене відмовилася. Коли про це дізналася мама, вона на цілий рік поїхала і не спілкувалася зі мною. Навіть зараз я часто ловлю на собі косі погляди людей, коли просто йду по вулиці. Я бачу ці погляди і мені завжди потрібен час, щоб переварити їх і заспокоїтися", - зазначила Берідзе.

Варто відзначити, що дівчина бажає зробити необхідну пластику, але зараз у неї не вистачає на це коштів.

Нагадаємо, що Зіанджа вперше розповіла про досвід відносин з чоловіком.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зіанджа звинуватила студію "Квартал 95" і особисто коміка Володимира Зеленського в цькуванні, ненависті і гомофобії.

Також портал Знай.uа писав, як трансформувався зоряний воїн і чому в підсумку став Зіанджею.