Українців, які не розмовляють українською мовою, не можна переслідувати, заявив актор і шоумен Володимир Зеленський, у своєму інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Як вважає знаменитість: "Ми живемо в Україні, і для мене питання мови завжди було питанням часу. Я вважаю, що не треба нікого ламати, як колись випалили українську мову з цієї території. Ми не повинні випалювати тих, хто говорить на інших мовах. Ми не маємо права, це просто неправильно".

Зеленський пояснив, що все написано в Конституції, в 10-й статті якій зазначено, що державна мова – українська. Шоумен підкреслив: "Всі знають українську, на сході не знають – вивчать. Там суржиком говорять, але не будемо ж ми узаконювати суржик: недобре це. Ну і все, є українська мова – державна мова. А говорите як хочете, я так вважаю".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До цього Верховна Рада ухвалила 4 жовтня законопроект №5670-д, який покликаний забезпечити функціонування української мови, як державної, але в другому читанні його ще не розглядали.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Зеленський не виступає в Росії з 2014 року, коли вона почала війну на Донбасі. Комік визнає, що багато артистів з України все ж продовжують їздити на виступи в країну-агресор, навіть незважаючи на ситуацію на сході і анексію Криму. Він підкреслив, що в цьому питанні все залежить від рівня моралі людини та її внутрішнього відчуття.

Як повідомляв портал "Знай.uа": студія Квартал 95 спародіювала Тіну Кароль, що викликало жваве обговорення в мережі. Як вважають користувачі, пародія хоч і не дотягує до оригіналу, але фішка Кароль розкрита в повній мірі. В той же час це стало справжнім дебютом Віри Кекель, яка припала до душі шанувальникам студії.

Також "Знай.uа" писав, щозвестный український комік, який вважається найбільш вірогідною кандидатурою на пост глави України, викликав величезну кількість чуток і домислів в мережі. Проте нещодавно ситуація дещо прояснилася - 40-річний актор, шоумен і художній керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський зізнався, що готується до участі в президентській кампанії 2019 року. Як заявила знаменитість, зараз він серйозно розмірковує про це.