Індійський кінорежисер Мринал Сен помер у віці 95 років.

Про це повідомляє "УНН".

Діяч культури помер від хвороби серця в неділю в своєму будинку в Калькутті.

Мринал Сен - один із засновників "паралельного кіно" Індії. Так, він працював над фільмами "Бхуван Шом", "Анатомія голоду" і "Королівське полювання". В 1982 і 1996 роках Сен входив до журі Берлінського і Венеціанського кінофестивалів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Був удостоєний вищої національної кінематографічної премії імені Дадасахеба Фальке. Крім того, режисер також був призначений почесним членом Верхньої палати Парламенту Індії. На цій посаді він перебував з 1998 по 2003 роки.

Нагороди режисера включають французький Орден Мистецтв і літератури, орден "Падма Бхушан" (третя вища цивільна нагорода Індії) і російський Орден Дружби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що є відмінна новина для всіх фанатів "Чорного дзеркала"! Ну, і для тих, хто досі вважає, що це серіал "про свиню", теж. Кінокомпанія Netflix випустила фільм за мотивами цього серіалу під назвою "Чорне дзеркало: Бармаглот". Головні ролі дісталися таким акторам як Фінн Уайтхед, Уілл Поултер і Азім Чаудхрі. Трейлер кінокартини з'явився в мережі, обрадувавши тих, хто вже чув про вихід повнометражки і чекав її з нетерпінням.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що гучний хоррор "Пташиний короб" від стимингового сервісу Netflix з легендарною Сандрою Буллок у головній ролі, за перший тиждень подивилися понад 45 мільйонів передплатників. Варто відзначити, що цей показник є рекордним за всю історію існування Netflix.

"Знай.uа" писав, що відомий російський актор і співак Михайло Боярский оскандалився у власний день народження. Він досить грубо відгукнувся про дружину в інтерв'ю, що в цей момент знаходилася поруч. У середу, 26 грудня, Боярському виповнилося 69 років. З цієї нагоди відоме видання вирішило взяти у нього інтерв'ю. Під час бесіди артист зазначив, що його дружина Лариса Луппіан "ні на що не здатна і здохне", як тільки помре він.