Актриса Кетрін Зета-Джонс сфотографувалася в українській вишиванці.

Вона опублікувала знімок в Instagram.

Зірка одягла білу вишиванку від українського дизайнера з традиційними орнаментами. В приголомшливій сукні з глибоким вирізом вона позує на тлі пальм разом із чоловіком Майклом Дугласом.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

55-річна актриса підписала фото: «Любов в раю».

Плаття створив український бренд Vita Kin.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сукні українського дизайнера Оксани Полонець з національною символікою прикрасили модний показ "Thai International Silk Fashion Week 2018", який проходив 2-4 грудня в столиці Таїланду.

На цьому показі Україна була представлена вперше. Спеціально для fashion-шоу дизайнер створила ексклюзивну колекцію з королівського тайського шовку ручної роботи і колоритної української вишивки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у світі існує безліч дивовижних легенд, але найдорожча своя – українська. Так наш народ ставився до вишиванок як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися як реліквії. І дізнавшись цю легенду, розумієш чому.

Матері навчали дочок, а дочки своїх дочок, і вже ніхто не обходився без вишитої сорочки, фартуха чи блузки. Носять цю червону одяг і понині. Але мало хто знав, звідки прийшла ця краса до людей…

"Знай.uа" писав, що у Державному архіві Австрії зберігаються раритетні фото українок, виконані в 1890-м. Більшість жінок одягнені у святкові костюми. Ці знімки раніше не були опубліковані.

Зображені на них жінки різного віку проживали в населених пунктах сучасної Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Жіночий український костюм має безліч варіантів. І це залежить не тільки від етнографічного регіону, але і від того факту, для якої події такий костюм шили.

Головною складовою жіночого вбрання є вишиванка, яку ще називають кошулей або сорочкою. Вона була трохи довше, якщо чоловіча вишиванка, і складалася з двох частин: нижня шився з більш щільної тканини, якщо верхня.