Не так давно з'явилася інформація про те, що головний фаворит Володимира Зеленського у музиці, з яким він записав трек до фільму "Я, ти, він, вона" судиться через плагіат.

Гурт Тараса Тополі "Антитіла", до речі, один із найбільш гастролюючих в Україні, звинуватили у "запозиченні тональності пісень", тобто фактично крадіжці чужого патенту.

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

І вимагав відшкодування та компенсації зовсім не представник музичної сфери, а підприємець із Луцька.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він стверджував, що тональність – його особиста власність, а "Антитіла" нібито не мав права їх використовувати. Було навіть судове засідання з цього приводу, а Тарас Тополя закликав не вірити у сфабрикований позов, котрий суперечить здоровому глузду.

З таким самим успіхом, як натякає у випуску своєї програми Майкл Щур, на артистів могли подати у суд біологи – а чому б ні, назва "Антитіла" цілком могла бути "їх патентом".

Дивіться: суд за позовом до гурту "Антитіла"

Суд

Geplaatst door Antytila / Антитіла op Woensdag 23 januari 2019

Цікаво, що сталося це якраз в той період, коли "Антитіла" готувалися до прем’єри відеороботи "Вірила", на їхній творчості вирішила збагатитися "група шахраїв на чолі з Лапковським С.О".

Дивіться: Антитіла, Вірила

"Антитілам пропонували заплатити певну суму і позовна претензія була б відізвана. Але ми не пішли на це, бо для нас це принципові речі. Це щось схоже на те, що тобі забороняють використовувати певні слова у написанні текстів, або ж певні рухи у хореографічних постановках. Це якась дикість. В разі якщо ми не відстоїмо правди, може з‘явитися судовий прецедент, а об‘єктом нападок може стати кожен артист України. Бо всі музиканти так чи інакше використовують у написанні пісень певні тональності, які звучать у певному темпі", - зазначали представники гурту.

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

Та Сергій Лапковський, ініціатор всього цього скандалу зупинятися навіть не збирався:

"Мій винахід – перший у світі. Це я вигадав і мені це дорого коштує", - стверджував він.

Чим закінчиться справа, невідомо, ми будемо ретельно слідкувати за перебігом і вироком.

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

Але навіть людина без музичної освіти знає: тональність вкрасти не можна, вона повторюється в тому чи іншому порядку у сотень музикантів. Це все одно, що сказати "гітара на концерті - це плагіат". Інша справа у текстах, тоді справді можна подавати до суду.

Дивіться: Imagine Dragons, "Антитіла" та інші скандали перед виборами

Дивіться: Антитіла і Зеленський, саундтрек до фільму "Я, ти, він, вона"

Нагадаємо, гурт "Антитіла" судиться через тональності у піснях. Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі показали, які способи використовують кандидати у президенти під час агітації. Також "Знай.ua" писав, що Кравець видала всі секрети Зеленського.