Переможниця українського Нацвідбору на Євробачення MARUV може і зовсім не потрапити до Тель-Авіву. Скандал, що розгорівся навколо її частих гастролей в Росії змусив українців замислитися, чи хочуть вони бачити таку співачку "обличчям" нашої країни. Продюсери Alyosha і Джамали, які раніше їздили на Євробачення, прокоментували деякі пункти контракту, які пропонують підписати співачці. Передає Вести.

На своїй сторінці в Facebook MARUV написала, що НТКУ вимагають від неї: "негайної передачі авторських прав на пісню, що належить світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу)".

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Є процедура, яка ініціюється завжди великим Євробаченням – вони зобов'язують Національного мовника слідувати цим правилам. Відповідно, права на пісню повинні бути передані НТКУ – це практика, яка з року в рік повторюється, і тут немає нічого дивного. Передача таких прав зовсім не означає, що артист і лейбл, з яким у нього контракт, позбавляються грошових винагород за цю пісню", - прокоментував це продюсер Джамали Ігор Тарнопільський.

Продюсер Alyosha Вадим Лисиця також не бачить нічого дивного у передачі прав на пісню.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Підписуючи контракт з Національним мовником потрібно передавати не весь обсяг прав на використання пісні. Крім цього, термін дії цього контракту обмежений терміном проведення конкурсу, тобто контракт підписується не назавжди", - поділився він.

Одним з важливих пунктів для українців стала відмова MARUV від гастролей у Росії. У співачки вже заплановано концерти на квітень, але в тому ж повідомленні вона пише, що відмовляється від поїздок до країни-агресора.

"Немає жодної законодавчої бази, щоб забороняти артисту виступати у будь-якій країні світу. А значить, це на розсуд каналу і артиста. Якщо MARUV відмовиться підписувати цей контракт, то за правилами Євробачення поїде той артист, який набрав найбільшу кількість балів після неї, а це Freedom Jazz", - прокоментував Вадим Лисиця.

Нагадаємо, MARUV шокувала секретними пунктами договору по Євробаченню.

Раніше Знай.uа повідомляв, депутат Михайло Добкін різко відреагував на критику скандального дуету ANNA MARIA.

Також Знай.uа писав, MARUV кардинально змінила шанси України на перемогу.