Україні не варто відмовлятися від участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення 2019", так як у Національному відборі виступило багато гідних виконавців.

Так вважає український шоумен і продюсер, член журі Національного відбору Андрій Данилко, який пояснив у коментарі "Обозревателю", хто може поїхати на Євробачення замість MARUV.

"Я вважаю, що не треба відмовлятися, є абсолютно хороші представники, які можуть поїхати. Якщо MARUV відмовилася або її змусили відмовитися, то повинен їхати виконавець, який займає друге місце – Freedom jazz. Якщо вони відмовляються, то йдемо далі, на третьому місці KAZKA, нехай вони їдуть. Якщо і KAZKA відмовиться, то беремося за четверте місце. І так далі".

Андрій Данилко
Андрій Данилко

Данилко заявив, що учасники Нацвідбору дуже страждають від тиску з різних сторін.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Люди, які брали участь у Нацвідборі, самі в шоці, я дивлюся на них, і мені так шкода цих хлопців. Згадую себе, коли я сидів у костюмі Вєрки Сердючки на прес-конференції, і мені кажуть: "Як ви можете представляти Україну? Це ганьба". Хлопці, представляти Україну може тільки її президент, я уявляю жанр, який є в Україні, на музичному конкурсі".

Шоумен переконаний, що всі політичні точки зору учасників необхідно було оговарить до початку прямих ефірів.

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Якщо такий час у нас, купа нюансів, будь ласка, вирішуйте це до конкурсу. Вирішіть всі, візьміть відбитки пальців, сфотографуйте в профіль і анфас, як у СІЗО, нехай аналізи здадуть, а потім проводите відбірковий тур. Ми не питаємо, хто у кого родичі, де хто виступає, і якщо це дуже важливо, а в наш час – безсумнівно важливо, то вирішіть це до Нацвідбору. І нехай виходять виконавці, які не заплямовані".

Скандали, які спалахнули на Нацвідборі в цьому році дуже засмутили Данилка.

Андрій Данилко, суддя Національного відбору України на Євробачення
Андрій Данилко, суддя Національного відбору України на Євробачення

"Так як ми живемо в цій країні, я нічому не дивуюся. Я, звичайно, був у шоці від того, що відбувається там. Це було жахливо, але, на жаль, ось такий час. Можу відповідати тільки за оцінки, які я ставив, і за коментарі, які я давав за виступами конкурсантів. А як скандали оцінювати? А як мені треба було оцінювати, коли мене спалювали на Майдані? Як таке може бути взагалі? Я їду представляти країну, а мене знищують, як таке може бути?".

"Але те, що зіпсували свято, зіпсували фінал і влаштували 37-й рік – це не просто жахливо. Їхнє щастя, що я не влаштував там переворот. Намагався якось врятувати ситуацію".

Андрій Данилко, суддя Національного відбору України на Євробачення
Андрій Данилко, суддя Національного відбору України на Євробачення

Нагадаємо, Романенко розповів, чим MARUV відрізняється від Порошенка.

Як повідомляв Знай.uа, стали відомі гонорари MARUV в Росії: скільки коштує батьківщина.

Також Знай.uа писав, MARUV не буде представляти Україну на Євробаченні 2019.