Україна не їде на Євробачення в 2019 році. Організатори міжнародного пісенного конкурсу відреагували на вихід нашої країни з змагання. Вони заявили, що хотіли б побачити Україну на конкурсі в 2020 році, передає Бізнес.Медіа.

27 лютого Національна громадська телерадіокомпанія України (НОТУ) заявила, що Україна не буде представлена на Євробаченні.

28 лютого була опублікована реакція Європейської мовної спілки (ЄМС) на відмову України. Там сподіваються, що в наступному році Україна все ж повернеться в конкурс. У ЄВС висловили жаль і смуток з цього приводу.

"З сумом можемо підтвердити, що українська телерадіокомпанія UA: Перший поінформувала нас, що після обговорень вони прийняли важке рішення вийти з пісенного конкурсу Євробачення-2019. Будуть продовжені дискусії між союзом і UA: Перший з цього приводу, але ми сподіваємося побачити їх знову в 2020 році", - повідомили в союзі.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Перед цим Національна громадська телерадіокомпанія України опублікувала 10 пунктів договору, який відмовилася підписувати співачка MARUV, яка виграла Нацвідбір в цьому році. Саме з-за того, що співачка і НОТУ не змогли прийти до угоди, вона не буде представляти Україну на конкурсі Євробачення.

В НОТУ підкреслили, що "переважна більшість" умов договору передбачено Європейським союзом мовників – організатором Євробачення. Лише два з десяти пунктів контракту є власними умовами UA:Суспільне. Відзначимо, в НОТУ не повідомили, з-за яких саме пунктів виникли розбіжності з MARUV.

Нагадаємо, раніше ми писали, що України не буде на Євробаченні 2019: всі відмовилися, відправляти нікого.

На жаль, із-за скандалу на Нацвідборі Україна не буде представлена на пісенному конкурсі.

Раніше повідомлялося, що група Brunettes Shoot Blondes заявила, що в разі, якщо НОТУ запропонує їм представити Україну на Євробаченні 2019, вони відмовляться. Про це йдеться в повідомленні на сторінці групи в Facebook.

Нагадаємо,кандал з MARUV та Анна-Марія на Євробаченні 2019 отримав продовження.

Раніше Знай.uа повідомляв, Дорн підтримав MARUV на Євробаченні 2019.

Знай.uа писав, Данилко розповів, як будуть шукати заміну MARUV.