Світові ЗМІ прокоментували відмову України від "Євробачення" і зробили висновок, що ситуація безпосередньо пов'язана зі складними відносинами з Росією. Європейські та американські журналісти переконані, що у MARUV були всі шанси на перемогу.

New York Times – патріотизм співачки піддали сумніву

Американське видання New York Times випустило статтю з таким заголовком: “Українську співачку відсторонили від "Євробачення" після того, як її патріотизм піддали сумніву".

Журналісти вважають, що номер MARUV міг стати хітом, оскільки його мелодія дуже запам'ятовується, а шоу яскраве.

У статті сказано: "Анна Корсун (MARUV) збиралася представляти Україну на "Євробаченні" у травні. Але тепер вона пішла з дистанції в явній геополітичному суперечці після того, як чиновники поставили під сумнів її патріотизм і рішення гастролювати в Росії".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також виданню питання Джамали про Крим здалося дивним: "Правила Євробачення офіційно забороняють змішувати музику і політику. Але це був не перший випадок, коли вплив Росії на Україну проявився в конкурсі". В якості прикладу журналісти вказали, що в 2017 році Україна звільнила Росію від участі в конкурсі, заборонивши в'їзд на територію країни Юлії Самойловій.

Washington post: російські гастролі - "токсичне питання" для України

Відоме видання Washington post вважає, що спір між MARUV і Україною носить політичний характер, а її гастролі в Росію стали "токсичним питанням" для суспільства: "Хоча Євробачення спрямоване на те, щоб бути неполітичним та доброзичливим музичним конкурсом, політика часто присутня на задньому плані".

BBC – у MARUV були всі шанси на перемогу

BBC поспілкувалися з експертом Полом Джорданом, який захистив дисертацію на тему участі України в "Євробаченні". Він заявив, що пісня MARUV "SirenSong" припала до душі слухачам у всіх країнах світу. Джордан зазначив: "MARUV була однією з фавориток в цьому році. Поки що пісні конкурсантів інших країн не викликають особливого шуму, в той час як люди були в захваті від української пісні. Це було досить провокаційно. Я думаю, у MARUV були високі шанси на перемогу".

LeFigaro - ситуація повторюється

Французька газета LeFigaro процитувала Національну громадську телекомпанію і не оцінювала конфлікт. Видання вважає: "Українська співачка MARUV відмовилася брати участь в "Євробаченні", щоб не бути рекламним інструментом для політиків".

Le Monde - музику хотіли зробити політичним інструментом

Французька газета Le Monde переконана, що Україна відмовилася від участі в "Євробаченні" внаслідок непростих відносин з сусідньою країною: "Багато українських артистів виступають у Росії, незважаючи на вкрай напружені відносини між двома сусідніми країнами".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярний ведучий Ігор Кондратюк прокоментував ситуацію з Нацвідбором.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Волочкова виступила на дитячому концерті, при цьому зробила це в своєму особливому стилі.

Також "Знай.uа" писав, що Ані Лорак похвалилася в мережі нагородою, отриманої від країни-агресора.