Андрій Хливнюк – музикант, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» – не потребує представлення ні в прямому, ні в переносному сенсі. По-перше, він не любить підвищеної уваги і не прагне слави. А по-друге, його творчість уже встигла стати культовою для незалежної української музики. Його, настільки відвертого і принципового у своїй позиції, язик не повернеться назвати діячем нашого шоу-бізнесу. Біографія Андрія Хливнюка: як домогтися успіху і зберегти людське обличчя, не продаючись?

Андрій Хливнюк зараз
Андрій Хливнюк зараз

Зріст, вага, параметри фігури

Андрій Володимирович Хливнюк, дата народження: 31 грудень 1979-го року. Отже, наразі йому – 39 років. А за знаком Зодіака Андрій – Козеріг. До основних характеристик цього знаку відносяться працьовитість, стабільність, надійність, принциповість, ґрунтовність у справах, стриманість, відданість в любові, практичність, скрупульозність, продуманість в фінансових рішеннях. Своєю творчою кар'єрою і особистим життям Хливнюк цілком підтверджує всі ці якості.

Про свою вагу, ріст і параметри фігури соліст групи «Бумбокс» не поширюється.

Андрій Хливнюк з шанувальницею
Андрій Хливнюк з шанувальницею

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сім'я

Майбутній музикант народився в місті Черкаси. Про його батьків в ЗМІ немає ніякої інформації: Андрій вважає за краще нічого про них не розповідати, рівно, як і про свої романтичні стосунки. В інтерв'ю, Хливнюк говорить тільки про свою творчість.

Тому в відкритих джерелах є інформація тільки про його дитинство в контексті творчого розвитку. Андрій розповідає, що з ранніх років захоплювався музикою і писав вірші. Паралельно з навчанням в Першій міській гімназії, він закінчив музичну школу – за класом «акордеон».

Також Андрій серйозно захоплювався малюванням. Тому після школи вступив до бізнес-коледжу «Модельний центр», де вивчав графічний дизайн. Правда, захоплення швидко пройшло – і тепер Хливнюк тільки іноді малює жартівливі шаржі в графіці олівцем або ручкою.

Андрій Хливнюк: випускний в школі (5-й справа)
Андрій Хливнюк: випускний в школі (5-й справа)

Біографія

Після закінчення коледжу Андрій вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на факультет романо-германської філології за спеціальністю – перекладач.

Але навчання юнаку здалася нудною справою – душа вимагала рок-н-ролу, і він почав тікати з пар на музичні репетиції. Тоді й утворилася група «Мандариновий рай», з якої почалася кар'єра майбутнього соліста однієї з кращих українських рок-груп.

Андрій Хливнюк в ранній молодості
Андрій Хливнюк в ранній молодості

Кар'єра

2001-й рік – «Мандариновий рай» займає перше місце у всеукраїнському молодіжному фестивалі «Перлини сезону», який був досить значущим в культурному житті нашої країни. Наприклад, свого часу фест дав старт у розвитку «Океану Ельзи». Перемога у фестивалі дає Андрію усвідомлення необхідності присвятити себе музиці, тому вся група вирішує переїхати до Києва.

Тут Хливнюк починає захоплюватися найрізноманітнішими і навіть непопулярними стилями музики, як наприклад, свінг або джаз. У підсумку Андрій стає вокалістом у групі «Acoustic Swing Band », яка виступала в клубах. Увійшовши в київську музичну тусовку, молодий чоловік знайшов надійних соратників по своїм музичним поглядам. Так він разом з учасниками 3-х груп («Acoustic Swing Band»,«Тартак»,«Dust Mix») створює групу «Графіт» і стає її вокалістом.

Тоді паралельно у Хливнюка виникає незалежна колаборація з гітаристом Андрієм «Мухою» Самойло та ді-джеєм Валентином «Валик» Матюк, які вже протягом 7-и років працювали в давно відомій на той час групі «Тартак». Талановиті хлопці просто збиралися у вільний від робіт час, писали музику і пісні, нібито для себе. Матеріалу назбиралося настільки багато, що вони задумалися про запис власного альбому. Коли про такі плани дізнався фронтмен «Тартака» Сашко Положинський, то розцінив це як зраду збоку музикантів своєї групи і тут же звільнив їх. Андрій також залишився тоді без роботи. Тому що діяльність «Графіту» була заморежена. Тоді вони, грубо кажучи, не мали іншого виходу, окрім як ризикнути і заснувати власну групу.

Так в 2004-у році з таким мінімальним складом з'являється «Бумбокс». Хлопці іменували стиль музики своєї групи як фанки-грув. Вперше вони виходять на широку публіку за допомогою участі в рок-фестивалі «Чайка». Вже за кілька місяців група стає дуже популярною, а їх перший альбом супер очікуваним. І музичні дітища «Бумбокса» не забарилися зі своєю появою.

Андрій Хливнюк
Андрій Хливнюк

У квітні 2005-го року виходить альбом «Меломанія» – перший альбом гурту «Бумбокс». Цікаво, що альбом був записаний на студії «Fuck!SubmarinStudio» в рекордно короткі терміни – всього за 19 годин. А це всього лише 3 студійні зміни. Однак з офіційним випуском платівки менеджмент гурту зволікав. «Бумбокси», не думаючи про комерційні вигоди, знайшли простий спосіб донесення своєї творчості до народу. Вони просто почали дарувати диски всім бажаючим, починаючи з друзів і знайомих, і закінчуючи будь-якими іншими поціновувачами їхньої творчості. Так пісні з цього альбому негайно просочилися в ротації українських радіостанцій і викликали справжній фурор. Крім того, вони стали знамениті не тільки в Україні, а й за її межами – вже і росіяни наспівували відверті особисті рок-композиції авторства Хливнюка. Безліч міст з нетерпінням чекали концерту «Бумбокса». На найзнаменитіші треки з «Меломанії» було знято кліпи «Супер-пупер», «E-mail» і «Бобік».

У 2006-у - побачив світ другий альбом «Бумбоксу» під назвою «Family Бізнес», який практично відразу отримав статус золотої пластинки. Його тиражі продаються і до сих пір – наразі продано більше ста тисяч примірників. Якщо перший альбом був повністю україномовним, то в «Family Бізнес» вже з’явилося 2 нові пісні російською мовою: «Хоттабич» і «Вахтерам». Перша була записана як саундтрек на прохання творців однойменного російського фільму. А другу Андрій назвав подарунком російським друзям. Сказати, що «Вахтерам» мала шалену популярність – нічого не сказати. Крім того, альбом «Family Бізнес» отримав статус платинової пластинки в Росії.

Однак від першого альбому групи, другий відрізнявся не тільки текстами пісень, але і звучанням музики. «Меломанія» була суцільною інтуїтивною музичною імпровізацією. А в «Family Бізнес» була ретельно опрацьована лірика і біти. Також до запису цього альбому склад групи вже поповнився сесійними музикантами, які додали до музики слайд-гітари і фортепіано.

Андрій Хливнюк: "Бумбокс"
Андрій Хливнюк: "Бумбокс"

Крім вище зазначених до другого альбому увійшли і інші незаперечні хіти «Бумбоксу»: «Ким ми були» і «Квіти в волоссі» (ця пісня теж стала саундтреком до знаменитого, але вже на цей раз українському фільму – «Помаранчеве кохання»). На них, а також «Вахтерам» було знято кліпи.

У 2007-му році «Бумбокс» випускає, так званий, міні-альбом під назвою «Тримай». Його нова пісня «Та4то» стала супер знаменитою. Без усякого промо, а тільки завдяки народній любові, цей трек активно грає і в ефірах російських радіостанцій. А вже восени «Та4то» стає лідером московських хитпарадів. Більш того безліч музикантів в Москві роблять на неї власні кавер-версії. Найвідомішою стала інтерпретація знаменитої поетеси нашого часу Віри Полозкової, яка читає вірші Хливнюка на ряду з авторськими в своїх концертних програмах.

Так, українська група викликає інтерес у російських лейблів. В результаті чого «Бумбокс» підписує контракт з компанією «Моноліт» на перевидання перших двох альбомів групи для російського ринку зі стартом ротації 10-го червня 2008-го року.

Також в 2007-у Андрій вирішив спробувати себе в новій іпостасі – і став продюсувати співачку Надін. Для промо він написав пісню «Не знаю», на яку вони разом з нею зняв і кліп. Зрештою цей дует отримав нагороду від порталу «E-motion» як найнесподіваніший проект року.

Андрій Хливнюк: концерт
Андрій Хливнюк: концерт

Уже в 2008-у році виходить третій повний студійний альбом «Бумбоксу». Його так і назвали «III». В альбом увійшло 11 пісень, з яких 3 – російськомовні. Тепер хіти групи звучать в Україні, Росії та Білорусі. Найбільш знаменитою піснею з «III» стала композиція «Поліна», на яку було знято кліп. Також відеоролики були зняті до пісень «Концерти», «Eva» і «Наодинці».

Ще в 2008-у році в прокат вийшов російський фільм «Красный жемчуг любви», творці якого захотіли використати в якості саундтреку пісню «Вахтерам».

2009-й рік – Хливнюк знову випробовує себе в новій ролі. Тепер він озвучує французький бойовик «13-й район: Ультиматум». В українському дубляжі Андрій бере участь разом з Потапом і Євгеном Кошовим. Його голосом у фільмі заговорив поліцейський на ім'я Дам’єн.

В кінці 2009-го року «Бумбокс» записує свій експериментальний альбом разом зі столичним ді-джеєм Tonique. Він отримав назву «Бленди, мікси та інші музичні пародії».

Андрій Хливнюк в "Х-факторі"
Андрій Хливнюк в "Х-факторі"

Також в цьому році вийшов фільм «Відторгнення», саундтреком до якого стала композиція «Наодинці».

На початку літа 2010-го в світ виходить збірний «неномерний» альбом «Бумбоксу» під назвою «Все включено». У нього входять деякі ранні композиції групи, а також кавери. На прохання Макаревича музиканти записали свій варіант легендарної пісні «Машины времени» - «Звезды не ездять в метро». А також ремейк пісні Ігоря Талькова – «Летний дождь», на який було знято оригінальний кліп. Особливою популярністю з цієї збірки стала користуватися композиція «Холода.нет», на яку теж було знято кліп.

Кінець 2011-го року ознаменувався виходом четвертої повноцінної студійної платівки гурту – «Середній Вік ». У неї ввійшло 11 композицій. У тому числі дві були цікавими експериментами групи. Пісня «Этажи» записана у співавторстві з фронтменом гурту «Pianoбой» – Дмитром Шуровим. А ось трек «Пошла вон» став творчим переосмисленням Хливнюка відомого хіта, написаного Костянтином Меладзе для групи «Вігра» – «Пішов геть». На неї, а також «Этажи» і «За буйки» були зняті відеокліпи.

У 2012-у році Хливнюк отримує українську нагороду «YUNA» як Кращий автор слів. Правда, сам Андрій вважає її незаслуженою і передає Юрію Рибчинському.

У 2013-у році виходить п'ятий альбом від «Бумбоксу» – «Термінал Б». Назву альбом отримав через те, що музикантам часто доводилося літати по концертам в різні куточки світу. Напівжартома, вони помітили, що більшість композицій до цього альбому було написано прямо біля терміналів в аеропортах. Альбом не можна назвати повністю новим, тому що до його списку ввійшли старі композиції в новій інтерпретації, а також додалися електронні мотиви, які група використовувала на ранньому етапі своєї творчості. Проте на композиції з «Терміналу Б» було знято 5 кліпів. Це «Піддубний Микола»,«Дитина», «Попіл», «Номер прихований», «Ти одна».

Також в 2013-у році «Бумбокси» беруть участь у створенні проекту, присвяченому пам'яті Міхея Джуманджі. Так вони спільно з іншими українськими гуртами «Pianoбой» і ТНМК записують кавер на пісню Міхея «Для тебя», а також ностальгічний кліп до неї.

Андрій Хливнюк з Дмитром Шуровим
Андрій Хливнюк з Дмитром Шуровим

Ще в 2013-у році Андрій спеціально для фільму «Попіл» написав пісню з однойменною назвою. Натхненням для цього тексту став рядок з твору Бродського: «Только пепел знает, что значит «сгореть дотла».

У 2013-му журі премії «YUNА» знову відзначають Хливнюка як Кращого автора пісень і знову-таки вручають йому нагороду. На цей раз музикант від неї не відмовляється.

У 2015-у році Андрій пробує себе в ще одній новій ролі і стає суддею 6-го сезону українського талант-шоу «Х-фактор» виробництва телеканалу СТБ.

На початку березня 2016-го після довгого студійного мовчання в світ виходить максі-сингл «Бумбокса» під назвою «Люди». До нього увійшли 5 композицій: «Мала», «Вихід», «Люди», «Рок-н-рол», а також «Злива». Практично всі треки отримали величезну народну популярність. Андрій Хливнюк зізнавався, що писав всі ці пісні «в стіл» протягом двох років, і це дуже особистий для нього альбом. Адже всі це тексти – історія про людей, їхні думки і про любов в нашому житті, проте з серйозним соціальним контекстом.

Андрій Хливнюк в магазині
Андрій Хливнюк в магазині

2016-го Хливнюк знову отримує нагороду престижної премії «YUNA». На цей раз навіть не одну: в номінаціях «Краща пісня» за «Зливу», а також «Кращий дует» за виконання пісні «Злива» разом з Джамалою та Дмитром Шуровим.

В кінці літа 2017-го виходить у світ міні-альбом від Хливнюка та «Бумбоксу» під назвою «Голий король». В альбом увійшло 6 композицій. До нього напередодні було випущено 2 сингли. «Колишня» з відеокліпом до нього. А також титульний сингл з однойменною назвою, на який група в якості експерименту випустила не один, а цілих два кліпи. Слід зауважити, що перебуваючи на музичній арені на той момент, вже понад 10 років, група продовжує зберігати якісність, ліризм і новизну в своїй творчості. Так прогресивні молодіжні українські видання про музику «LiRoom» і «Comma» (що не дуже величають мастодонтів нашої естради) відзначили «Голий король» серед найкращих в альбомів в 2017-у році. На честь виходу цього знакового альбому «Бумбокс» вирушив у велике турне по Україні, побувавши в 21-у місті.

На «Голий король» було знято два кліпи не просто так. Другим варіантом альтернативно-експериментальної візуалізації композиції стала робота з театром «Belarus Free Theatre». З цим незалежним театром «Бумбокс» співпрацює давно. І навіть роком раніше вони створили спільний спектакль «Burning Doors», в якому гурт відповідав за музичний супровід дії на сцені. У 2016-у році «Burning Doors» здійснив світове турне. До того ж цей проект може вважатися абсолютно визнаним і світовими театральними критиками: в 2017-у постановка отримала премію «Offie» в Великобританії.

У 2018-у «Бумбокс» випустив 2 сингли: «Тримай мене» і «Твiй на 100%». Також в минулому році було випущено 2 кліпи: «Тримай мене» спільно з «The Gitas» і «Вечiр в Рio» спільно з «O.Torvald».

У 2019-у Андрій заявив про те, що його група відмовляється від участі в будь-яких музичних фестивалях, тому що засновує власний. Так на початку літа вони дадуть грандіозний концерт на Арт-Платформі в Києві. Вся Україна вже чекає цієї події з нетерпінням!

Зараз ми можемо сказати, що увірвавшись в наші серця 15 років тому зі своїми проникливими текстами та оригінальною музикою, Андрій Хливнюк залишиться там назавжди, помтійно радуючи нас новими композиціями. Музика Андрія – це надзвичайний мікс небанальних поєднань року, фанку, хіп-хопу, джазу і, звичайно, відвертого, пронизливого, неповторного вокалу. «Бумбокс» ще за свого життя став культовою групою для українського шоу-бізнесу. Крім практично геніального музичного мистецтва, Андрій і його команда в своїй творчості демонструють ще й благородну соціальну контекстуальність, не відхрещуючись від громадянського значення.

Андрій Хливнюк в житті
Андрій Хливнюк в житті

Особисте життя

Андрій Хливнюк гранично непублічний, як для зірки, в своєму особистому житті. Кажуть, справжні зірки (тим більше рок-зірки) не прагнуть випинатися себе і піаритися – вони, скоріше, ховаються від суспільства, намагаючись тільки своєю творчістю змінити світ на краще. Але, тим не менш, вони завжди викликають жвавий інтерес громадськості в силу свого таланту і природної непідробної привабливості.

Нам нічого невідомо про романи і інтрижки фронтмена «Бумбоксу», дивно виглядає для сучасної людини, але у нього навіть немає Інстаграму. Однак шило в мішку не сховаєш. У 2010-у році Хливнюк таємно одружився. Його дружиною стала Анна Копилова. На той момент дівчина тільки закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка. Але своє життя вона з журналістикою безпосередньо не пов'язала, ставши арт-директором видавництва «Основа», також вона зайнялася зйомками музичних кліпів в якості режисера. Скандальні чутки про дружину Андрія були пов'язані головним чином з її походженням. Анна Копилова – дочка Вадима Копилова, українського чиновника, який обіймав посаду віце-міністра фінансів України. Злі язики говорили, що для Андрія – це шлюб з розрахунку. Адже після весілля молодята оселилися в шикарній квартирі в центрі Києва, яка належить Анні.

Також подейкували, що пропозицію своїй обраниці Хливнюк зробив тільки після того, як дізнався, що Аня вагітна. Адже незадовго після весілля у пари народився син, якого назвали Іваном. Як би там не було, а Андрій і Анна явно закохані і щасливі разом. Адже перебувають у шлюбі до сих, вже протягом 9-ти років, хоч і дуже рідко з'являються на світських заходах разом. До того ж в 2013-у році Хливнюк вдруге став батьком. 6 років тому Анна народила йому дочку, її звуть Олександра.

Андрій рідко розповідає про свої сімейні стосунки. Проте все ж іноді у відвертих інтерв’ю зізнається, що дітей безмірно любить, але їх вихованням в основному займається дружина. Адже він сам виявився абсолютно безпорадним в цих питаннях.

Андрій Хливнюк з дружиною
Андрій Хливнюк з дружиною

Цікаві факти

  • Однією з найбільш знакових робіт для Хливнюка за останні роки стала композиція «Колишня». Це пісня про нелюбов до самого себе і зациклення на минулому. Цікаво, що режисером кліпу до неї стала дружина Андрія - Анна Копилова. Це перша її самостійна робота в такому плані. Але раніше вона часто брала участь в зйомках безлічі кліпів групи. В «Колішній», крім усього іншого, Аня ще й стала художником-постановником.
  • Незважаючи на всю соціальну значимість своєї творчості, Хливнюк стверджує, що нічого не хоче сказати світові своїми піснями – це просто його спосіб поговорити з собою і розібратися у власних почуттях.
  • Практично всі тексти пісень Хливнюка пронизані любов'ю. Але Андрій каже, що ніколи не присвячував жодну пісню певній дівчині. Ліричні героїні його композицій – це збірні образи.
  • Крім музики, Хливнюка більше нічого не цікавить. Його головна мрія в житті наразі – створити свій лейбл і власну студію звукозапису, щоб продюсувати молодих талантів. Однак він не вірить в цю мрію, тому що пам'ятає приклад свого кумира Джиммі Хендрікса, який здійснив подібний задум, а воно нікому не було потрібно.

Андрій Хливнюк з дочкою
Андрій Хливнюк з дочкою

Чутки

  • Останнім часом багато чуток навколо імені Андрія Хливнюка та його групи пов'язано з його категоричною відмовою від будь-яких виступів в Криму і Росії. Нещодавно він чітко прокоментував цю тему, сказавши, що таку втрату грошей (якою б значущою в цифровому еквіваленті вона не була) не вважає навіть вчинком, не те що геройством. На думку Хливнюка, відмова від будь-якого бізнесу в Російській Федерації для кожного українця сьогодні – це питання честі. Андрій каже, що є речі в цьому житті набагато більш значущі, ніж слава і гроші. Він вважає це питанням своєї особистої гідності і займає активну громадянську позицію: «люди, захищаючи свою країну втрачають кінцівки і життя, а ви говорите про концерти... ».
  • Також з ім'ям Хливнюка все-таки пов'язаний і одна пікантна плітка. Подейкують, що одружився він на Копилової не в перший раз. Раніше, ще до Ані, він вже був одружений на іншій дівчині, але вельми невдало.

Фотографії

Андрій Хливнюк: дружина Анна
Андрій Хливнюк: дружина Анна

Андрій Хливнюк: особисте фото із сином
Андрій Хливнюк: особисте фото із сином

Андрій Хливнюк з дружиною
Андрій Хливнюк з дружиною

Андрій Хливнюк із сином на прем'єрі казки
Андрій Хливнюк із сином на прем'єрі казки

Відео

Новини

Нещодавно ми розповідали про те, як проходить запис нового альбому групи «Бумбокс».

Також читайте про те, як мережа спалахнула нарко-росшифровками культової пісні Хливнюка «Вахтерам».

Посилання

Андрій Хливнюк не веде Інстаграм . Серед особистих сторінок в соцмережах у нього є тільки Фейсбук: https://www.facebook.com/people/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B9-%D0%A5%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D1%8E%D0%BA/100001672403549

Про всі творчі новини Андрія можна дізнатися з Инстаграм-сторінки групи «Бумбокс»: https://www.instagram.com/boomboxfamily/

Також у групи є офіційна сторінка в Фейсбук: https://www.facebook.com/boomboxfamily/, і в Твіттер: https://twitter.com/Boombox_family.