Ні для кого не секрет, що далеко не всі українські зірки продаються, оскільки для деяких гідність, принципи і любов до Батьківщини важливіші грошей. Нижче представлені 10 українських виконавців і груп, які не дають концертів в країні-агресорі, а деякі навіть у ній заборонені.

ONUKA

Раніше учасники колективу заявили, що будуть виступати без присутності російських музикантів, причому це є вимогою до організаторів. Неодноразово підтверджувалося, що групу постійно запрошують співати в Росію, проте музиканти на них завжди відповідають відмовою і кажуть, що так буде до тих пір, поки ситуація в країні не схаменеться.

ONUKA

The Hardkiss

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вокалістка групи Юлія Саніна заявила, що рішення про відмову виступів у Росії група прийняла одноголосно: "Наше рішення не виступати там - серйозний крок. Причому ми не виступаємо в Росії не тільки на відкритих преміях, телевізійних програмах, але і не даємо концерти "в тиху" - не їздимо навіть на корпоративи.

The Hardkiss

Анастасія Приходько

Після семи років життя в Росії співачка розірвала всі зв'язки з країною-агресором і сказала, що не виступила б там за "будь-які гроші". Анастасія категорично заявила: "Росія для мене закрита, не знаю, що повинно статися, щоб щось змінилося в моїй голові, будь-які гроші світу мене не змусять віддати все те, що я зробила тут".

Анастасія Приходько

Бумбокс

Фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк заявив: "Я не поїду в цю країну, поки не закінчиться війна і весь цей жах. Є правда, є брехня. Існують штуки важливіше, ніж слава. Ці штуки - це долі і життя людей, таких же, як ти. Не можна відгородиться славою і ігнорувати події, настільки важливі. Це справа честі".

Бумбокс

Тіна Кароль

Українська поп-зірка солідарна з колегами по сцені: "Я артист, зуміла поставити національні інтереси вище власних. Я люблю свою країну, яка мене виростила. У цьому році ми змогли зіграти в Україні 97 концертів, і мені не довелося прогинатися під мінливий світ, як співає Андрій Макаревич".

Тіна Кароль

Океан Ельзи

У 2014-му група планувала концерти в російських містах, але після агресії РФ всі вони були скасовані. Вакарчук зазначив: "Зрозуміло, що ми сумуємо за мільйонами наших прихильників в Росії, але вони більше сумують за нами. Зате багато з них можуть приїжджати на наші концерти в Україні".

Океан Ельзи

KOZAK SYSTEM

Гурт KOZAK SYSTEM можна назвати зразковим – музиканти не тільки не гастролюють в Росію, але і пишуть антиросійські пісні. Фронтмен заявив: "На руках у росіян - кров наших братів. Не можна грати в країні, що веде війну проти свого народу, не можна виступати перед людьми, яких ти не поважаєш. Більше того, мені здається, що навіть через кілька років, коли влада в Росії зміниться, особливого бажання виступати там не буде".

KOZAK SYSTEM

СКАЙ

Лідер гурту СКАЙ " Олег Собчук наголосив: "Погодимося виступити в Росії, коли закінчиться путінський режим і до влади прийдуть адекватні люди. Творчість повинна бути без кордонів, в кожній країні є добрі і мудрі люди, які страждають від того, що їх улюблений музикант або група не має можливості дати концерт через якісь політичні непорозуміння".

СКАЙ

Тартак

Сашко Положинський і його команда і раніше не виступали в Росії, тому їх позиція з цього приводу не підлягає сумніву. Музикант сказав: "Мені важко оцінювати моїх колег, які їздять виступати в Росію, тому що я ніколи не виступав там. Я засуджую антиукраїнські виступи, появу на концертах, які носять антиукраїнський душок".

Тартак

Антитіла

Музиканти не сумнівався ні хвилини: "Треба розуміти, що коли відбулися бойові дії на сході України, була весна 2014 року. Фестиваль "Нашестя" планувався на літо. Але те, що відбувалося в країні на той момент, ті новини та факти, сотнями гинули люди ... Так вибір був очевидний. Не було навіть жодних роздумів, їхати чи не їхати. Ми відмовилися від концертів в РФ".

Антитіла

Зрозуміло, це далеко не всі артисти, які припинили гастролювати в Росії, і рано чи пізно всі ті, хто не гребує грошима росіян, також зрозуміють свою помилку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці із задоволенням подивилися останній випуск Кварталу 95, в якому основна увага була приділена майбутнім виборам.

Як повідомляв портал "Знай.uа": не так давно MARUV опублікувала знімки на своїй сторінці в соцмережі, від яких всім стало спекотно.

Також "Знай.uа" писав, що фанати Крістіни Орбакайте жорстко розкритикували співачку за її лицемірство – після посту скорботи за Началовою вона відразу ж розмістила веселе фото з донькою.