Дан Балан – всесвітньо знаменитий співак. А ще цей сексуальний красунчик композитор і автор абсолютно всіх своїх пісень, продюсер і музикант мульти-інтрументаліст. Чи не єдиний з пострадянського простору він номінувався на «Греммі», отримував і інші важливі міжнародні музичні премії на кшталт «MTV Video Music Awards» та «Echo Awards». Дан співпрацює з Джессі Діланом і Ріанною. А з віднедавна Балан зупинився в Києві для того, щоб бути наставником нашого музичного шоу «Голос країни». Який був його шлях до успіху?

Дан Балан
Дан Балан

Зріст, вага, параметри фігури

Справжнє ім'я – Dan Balan. Звідки родом цей гарячий екзотичний красень? За національністю Дан – чистий молдаванин. Він народився 6-го лютого 1979-го року в столиці Молдавії – місті Кишинів. Якщо порахуєте вік Балана, то здивуєтеся – наразі йому вже 40 років. За знаком Зодіаку Дан – Водолій. Свобода – головна цінність для представників цього знаку. Тому не дивно, що він все ще неодружений і не має постійного місця проживання – кочує по світу, затримуючись тільки там, де йому цікаво. Ще Водоліїв характеризує надзвичайна креативність і нестандартний підхід до будь-якого роду діяльності. Знову-таки в творчості Балан проявився дуже незвично, завоювавши своїми хітами весь світ.

Співак завжди знаходиться в хорошій формі, зберігаючи за собою статус незаперечного секс-символу. При зрості в 190 сантиметрів, Дан важить приблизно – 73 кілограми.

Дан Балан оголений
Дан Балан оголений

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Сім'я

Дан народився, як то кажуть, в дуже хорошій сім'ї. Його батько, Міхай Балан, дипломат – зараз працює послом Молдови в Ізраїлі. А мама, Людмила Балан, телеведуча. Також у Дана є сестра – Сандра.

Навіть після народження сина батьки не хотіли кидати кар'єру – обидва були дуже успішні в своїй діяльності. Тому спочатку його віддали на виховання бабусі. До 3-х років Дан жив з бабусею Анастасією в маленькому селі Требужени, неподалік від Кишинева.

Однак, коли хлопчик досяг «дитсадівського» віку, батьки забрали його до себе. Тому в дитинстві Дан часто бував за лаштунками молдавського телебачення. Логічно, що його талант-дебют на сцені відбувся вже в 4 роки.

Дан Балан з мамою
Дан Балан з мамою

Біографія

З 1-го по 8-й клас Дан навчався в Теоретичному ліцеї «M.Eminesku». Це був на той момент кращий ліцей Молдови. Пізніше батько перевів Балана до іншого навчального закладу – ліцею ім. Георге Асаки.

Коли Балану виповнилося 11 років, батьки подарували синові перший музичний інструмент в його житті – це був акордеон. В силу його зацікавленісті музикою, вони вирішили відправити хлопця ще і в музичну школу. Уже тоді Дан почав писати свої перші композиції – чомусь це були вальси. Ще тоді Балан створив свою першу музичну групу – «Імператор». Це був абсолютно андеграундний проект. Але хлопці займалися творчістю дуже активно і енергійно. Так що навіть організували свій сольний концерт. Вперше Балан виступав на руїнах покинутого заводу – досконале дотримання андеграундних ідеалів. Свого експерименту Дан не соромився і, крім друзів, навіть запросив на такий виступ всіх родичів. Бабуся і мама – були в шоці, а ось тато захопився – сказав, що буде підтримувати захоплення свого сина, якщо воно не заважатиме його навчанню. Так що вчитися Дан намагався добре, щоб мати музичну протекцію від тата.

У 1994-у році батько Балана отримав посаду посла Молдови в Ізраїлі, тому вони переїхали з Кишиніва в Єрусалим. І Дан продовжив своє навчання в місцевому «Tabetha school». Тут він провів півтора року і, так вийшло, що йому довелося посилено вивчати іноземні мови. Пізніше, в музичній кар'єрі, це стало йому в пригоді.

Після отримання атестата зрілості, в 1996-у році, Дан повернувся в Молдову, щоб, за настановою батька, вступити в Молдавський державний університет на юридичний факультет. Тоді він послухався тата, хоч і мріяв стати музикантом, а не юристом. Тому уклав з Міхаєм договір: успішно здам вступні іспити – ви мені дозволите займатися музикою і подаруєте синтезатор. У той час це був дуже дорогий інструмент. Так і сталося. Отже, в студентські роки паралельно з пізнанням основ правознавства Дан починає посилено займатися музикою і створює групу «Pantheon». Вона швидко розпадається і Дан збирає нову групу – «Inferialis». Обидві групи грали музику в стилі готик-дум-метал. Друга група теж раптово розпадається.

Дан Балан грає на гітарі
Дан Балан грає на гітарі

Саме тоді Дан вирішив, що не хоче зациклюватися на певному стилі. Молодий чоловік мріяв про те, щоб його творчість була цікава багатьом людям, а не тільки вузькому колу любителів важкої музики. Тим більше, що вже тоді в «ящику» Балана були композиції і в жанрі поп, і в класичному стилі. Підтримки серед своїх друзів він на такому етапі не знайшов: вони вважали поп-пісні потуранням масовій культурі і кон’юнктурою. Але цілеспрямований Дан вже тоді, в 1998-у році, записує свою першу сольну пісню – «De La Mine». Закінчилося це все тим, що Балан кинув навчання, щоб присвятити себе музиці. Так як у хлопця вже були певні успіхи на цьому терені – батьки не стали противитися. Поки що Дан Балан не бачить себе сольним виконавцем, тому продумує ідею своєї нової групи.

У 1999-у році у Балана остаточно сформувався образ групи, яку б він хотів створити і продюсувати в довгостроковій перспективі, та навіть придумав назву для неї. І це вже був відомий всім нам і світу «O-Zone». За задумом Дана, вона має подвійне значення – це запах повітря після дощу (озон) і Молдова в одній з мобільних мереж («Зона О»). Словом, з цього і починається кар'єрний злет Дана Балана.

Дан Балан: гурт «O-Zone»
Дан Балан: гурт «O-Zone»

Кар'єра

Спершу основою групи «O-Zone» став сам Дан (композитор, музикант і фронтмен), а також Петя Желіховський – його давній друг і учасник «Inferialis» (відповідав за реп-виконання). Незабаром вони випускають свій перший альбом – «Dar, undeeşti». Він відразу ж приніс молодій групі популярність у всій Молдові. Здавалося б, чудово, але такий успіх налякав Петра. Він не готовий був серйозно займатися музикою, тому вважав її тільки своїм хобі. Отож, Желіховський раптово покидає «O-Zone».

Тепер перед Даном стояло питання набору нових учасників в уже популярний колектив. Тому він підійшов до нього ґрунтовно: провів всемолдавский кастинг. Правда, це не дало особливих результатів, тому що Балан шукав не просто хороших музикантів, а людей, близьких йому за духом. Тоді викладач з музики порадив йому іншого свого учня – Арсенія Тодіраша. Балан розгледів в ньому хорошого вокаліста і приємну людину – хлопці швидко подружилися. А ось третього учасника Балан знайшов під час додаткового кастингу. Ним став Раду Сирбу. Так в 2001-у році було створено євроданс-тріо «O-Zone», продюсером і автором пісень якого був сам Дан Балан.

У 2002-у році «O-Zone» укладає контракт з модним румунським лейблом і записує свій другий альбом – «Number 1». Його головні пісні «Despre Tine» і «Numai Tu» стали справжніми хітами в Молдові і Румунії.

У 2003-у вони випускають сингл під назвою «Dragostea din Tei». Він став відомим не тільки на батьківщині «O-Zone», а й у всій Європі. «Dragostea din Tei» взяв перші рядки чартів багатьох країн світу і був розкуплений тиражем в 12 мільйонів. У підсумку в 2004-у році – сингл молдавської групи став найбільш продаваним в Європі. А в 2005-у – вже і в Японії. По всьому світу на «Dragostea din Tei» стали записувати кавери – так що ця пісня зараз переведена на 14 мов.

Дан Балан: портрет
Дан Балан: портрет

У 2004-у Дан Балан поспішив закріпити успіх і випустив зі своєю групою наступний альбом «DiscO-Zone». Він теж став дуже успішним і продаваним. Було продано більше 3,5 мільйонів його екземплярів у різних куточках планети.

Однак на початку 2005-го «O-Zone» теж розпався. Тоді Дан задумався про те, щоб продовжити свою кар'єру в рок-стилі. Він переїжджає в Лос-Анджелес, живе там і організує в еміграції колаборацію з кращими молдавськими музикантами. Тут його починання продюсує Джек Джозеф Пуи. Раніше Джек займався такими зірками як «Rolling Stones», «No Doubt», John Mayer, «Sheryl Crow». В результаті було записано рок-альбом. Але, з невідомих причин, він так і не був випущений. Однак 2 пісні звідти все-таки оприлюднено. Це «17» і «Sugar Tunes NumaNuma» (своєрідний рок-варіант знаменитого «Dragostea Din Tei»).

У 2006-у році Дан починає сольну кар'єру. Для цього він бере собі псевдонім – Crazy Loop. Під таким ім'ям записує пісню «Crazy Loop (Mm Ma Ma)». Кліп на неї знімає американський режисер Марк Класфелд. Раніше він співпрацював із зірками першої величини – «Bon Jovi», «Backstreet Boys», Авріл Лавін, Jay Z, Енріке Іглесіасом, «'N Sync» та ін. Ця робота теж стає світовим хітом.

Псевдо Дан взяв собі не випадково. Під таким ім'ям він випускав якісно нові пісні, виконуючи їх фальцетом. В одному інтерв'ю він розповів, що не асоціює себе повністю з Crazy Loop – це його альтер-его. Crazy Loop – кумедний і іронічний персонаж, який відрізняється від Дана великою часткою божевілля.

В кінці 2007-го року Дан Балан під цим ім'ям випускає студійний альбом «The Power of Shower». Сюди увійшли пісні з невиданого американського альбому, а також абсолютно нові треки. Альбом має велику популярність в США і відкриває Дану нові можливості. Саме за нього він отримав премію «MTV Europe Music Awards». Завдяки цьому на талановитого хлопця звертає увагу Rihanna і запрошує його до співпраці. Таким чином в 2008-у році Балан став автором її пісні «Live your life», за що в 2009-у році йому і дісталася премія «Греммі» як композитору.

На початку грудня 2009-го Дан повертається на Батьківщину і представляє тут ще один новий альбом від свого альтер-его – «Crazy Loop Mix». Знову-таки в нього в ходить мікс творінь з властивих стилю лише Crazy Loop і суто авторських треків від самого Дана. Але в цілому цей альбом став першою сходинкою до сольної кар'єри Балана, тому що в якості виконавця на пластинках все-таки вказувався саме він.

Дан Балан: «Chica Bomb»
Дан Балан: «Chica Bomb»

Так на початку 2010-го року Дан випускає свій авторський сольний сингл – «Chica Bomb». І це був справжній фурор: перші місця у всіх світових музрейтингах і чартах та нескінченне звучання на дискотеках. Під цю пісню публіка танцює у всіх куточках світу. Кліп до неї теж був знятий зі світовим розмахом: запальні танці, гаряча солістка і суперсексуальний виконавець – гримуча суміш. Його режисером виступив Хайп Вільямс, який знімає відео для Jay.Z, Missy Elliot, Kelis, LL Cool J і ін.

Вже до середини цього ж року Дан переїжджає в Росію і представляє в Москві композицію «Justify SEX».

У жовтні 2010-го року він переходь на російську мову – і випускає пісню в дуеті з Вірою Брежнєвою «Лепестками слез». Вона, звичайно ж, стає хітом у всьому пострадянському просторі, а Дан – зіркою першого ешелону в рідних краях. Тепер у нас його всі знають в обличчя.

Навесні 2011-го року в ефіри з великим успіхом виходить його нова, цього разу англомовна пісня – «Freedom». У записі синглу брали участь відомі американські виконавці: DJ Andrea Bertolini і CoreyGibson. Згодом Дан зробив світову прем'єру кліпу до нього. Його режисером став визнаний російський кліпмейкер – Павло Худяков. В результаті відеоролик, і пісня знову-таки піднялися на вершини світових чартів.

Восени цього ж року невтомний Дан випускає наступний хіт – романтичну пісню «Лишь до утра». Це друга російськомовна пісня співака, однак робота над нею велася не тільки в Росії, але і в Румунії, Великобританії і США. Дивно, що виконавець зі світовою популярністю переходить від англомовного (по суті, світового матеріалу) на вузькопрофільний російський. Очевидно, що справа тут не в комерційній вигоді. Сам Балан в інтерв'ю сказав, що написав цю пісню спонтанно за велінням душі і так вийшло, що розкрилася вона найкраще російською мовою. Кліп до цієї пісні Дан теж придумав сам, проте його режисером виступив знаменитий французький кліпмейкер – Стівен Ада. А ось зйомки проходили на Корсиці. Партнеркою Балана в кадрі стала супермодель румунського походження – Іоану Райку.

Дан Балан і Ріанна
Дан Балан і Ріанна

Дан починає збирати безліч премій в російському медіа-просторі – це і «Золотий грамофон» за пісні, і номінації а-ля «Найсексуальніший співак року».

Навесні 2012-го року Балан випускає трек – «Люби», позначаючи його як поп-рок пісню. Вона знову-таки підкорює російські і українські чарти. І на цей раз кліп до треку Дана знімає вже найкращий український кліпмейкер – Алан Бадоєв. Тут, звичайно, не обійшлося без творчих експериментів: кліп знято в двох версіях. У першій в кадрі з'являється Балан з музикантами, а в другій – в ролику розгортається романтичний сюжет між співаком і актрисою Катериною Вілковою.

У 2012-у Дан Балан нарешті випускає свій перший сольний альбом під своїм власним ім'ям. Це був «Freedom (Part 1)». На цій платівці можна послухати 13 оригінальних пісень та 4 ремікси. Альбом, традиційно, став міжнародним: записувався в студіях Англії, Румунії, США, Італії.

У 2013-у році Дан записує черговий міжнародний трек-колаборацію з американським репером Brasco (його продюсує Timbaland) і співачкою Tany Vander. Це пісня «Lendo Calendo», в якій Балан власну партію виконує на іспанській.

Дан Балан: обкладинка синглу
Дан Балан: обкладинка синглу

У вересні 2014-го виходить сингл «Домой». У релізі зазначається, що ця пісня за своєю стилістикою відрізняється від всіх інших робіт співака, в тому числі і від інших пісень альбому, до якого вона належить.

А ось роботу над цим самим альбомом, в котрий повинна була увійти ця композиція, Дан почав ще на початку 2014-го року. Проект замислювався як дуже масштабний, але з незрозумілих причин, до цих пір ще не вийшов у світ. Записувати альбом з невідомою публіці назвою Дан почав в Лондоні. У ньому брали участь:

  • Великий симфонічний оркестр Британського Союзу Музикантів,
  • Великий Лондонський хор London Voices,
  • хор London Community Gospel Choir.

Ще були задіяні такі славнозвісні музиканти:

  • Julien Brown (барабанщик «Massive Attack»),
  • гітарист Seton Daunt (який працював з Робіном Тиком, Неллі Фуртадо, Кайлі Міноуг, групами «Sugababes» і «Blue»),
  • перкусіоніст Andy Duncan (який працював з Девідом Боуї, Роббі Вільямсом, Джо Кокером, Кай Чи Міноуг, Томом Джонсом і ін.),
  • а аранжування писав Chris Elliott, який займався обробкою музики з оркестрами для Джо Кокера, Марка Ронсона, Адель, Емі Уайнхаус, Шакіри і «One Direction».

У 2015-у Дан Балан випускає два успішних синглу: «Funny Love» і «Плач».

2016-й ознаменувався для співака виходом синглу «Мало малини» спільно з Romanovskaya.

У 2017-у – виходять два сингли: «Hold On Love» і «Наше лето» в дуеті з Вірою Брежнєвою. Кліп до останнього – зняв український режисер Сергій Солодкий на італійському острові Ельба. У ніжному і романтичному відео дві зірки розігрують любовну історію серед узбережжя на вулканічних пісках.

Дан Балан: кліп з Вірою Брежнєвою
Дан Балан: кліп з Вірою Брежнєвою

У 2018-у році Балан випускає останній наразі гучний сингл «Allegro Ventigo» спільно з Matteo, а також «Numa Numa 2», і кліпи до них.

Для України примітно, що в цьому році він відправляється в грандіозний гастрольний тур по нашій країні і починає активно брати участь у вітчизняному шоу-бізнесі. І Київ зустрічає молдавського сексуального красеня з розпростертими обіймами. Спочатку це були «Танці з зірками», де Балан брав участь не надто успішно. Але незабаром його українське життя виливається в феєричну участь музиканта в нашому вокальному шоу «Голос країни» в якості судді-наставника. І до цього дня вся країна спостерігає, як молдавський музикант «кує» з наших талантів зірок першої величини.

Дан Балан в Україні
Дан Балан в Україні

Особисте життя

Про особисте життя Дана Балана точно відомо тільки одне: наразі він не одружений.

Співак розповідає, що найбільша любов трапилась з ним в глибокій юності. Коли Дану було 16 років, він до чортиків закохався в однокласницю. Правда, стосунки у них так і не склались, бо хлопець з родиною переїхав жити до Ізраїлю на півтора роки.

Коли Балан з'явився на російській сцені, почавши з дуету з Вірою Брежнєвою, пішли чутки про їхній роман. ЗМІ навіть стверджували, що артисти таємно одружилися під час спільної роботи. Пізніше, обидвоє спростували чутки. А Дан уточнив, що заміжжя Віри для нього – святе, і він ніколи б не став заводити будь-які романтичні стосунки із заміжньою дівчиною. У той же час музикант додає, що в житті у нього був про всього лише 3 серйозних романи. Однак їх подробиці він вважає за краще нікому не розповідати.

Але в пресу все-таки просочувалася інформація про них. Імовірно, однією з головних жінок в його житті була Христина Руссу – близька подруга сестри Дана. У молдавській пресі часто згадувалося її ім'я у зв'язку зі знаменитим артистом. Їхні стосунки тривали цілих п'ять років і все плавно йшло до весілля. Але чомусь коханим так і не вдалося зв'язати себе офіційними узами. У підсумку – вони розійшлися.

Дан Балан: інтерв'ю
Дан Балан: інтерв'ю

Ходять також дуже цікаві чутки про те, що одного разу Дан Балан все-таки був одружений. Це сталося в 2004-у році і його обраницею стала дівчина на ім'я Елла. Може бути, у Балана навіть є діти! Кажуть, в цьому шлюбі у коханих народився син, якого назвали Алан. Уже в 2009-у році вони розлучилися, тому що дружина не змогла миритися з нескінченним потоком нав'язливих прихильниць чоловіка.

У 2015-у році Дан зі сцени заявляє, що щасливо закоханий, але в кого нікому ні за що не скаже. А вже в 2016-у в інтерв'ю Балан повідомляє, що він знову в пошуках другої половинки і не обирає дівчат за зовнішністю або якимось іншими шаблонними критеріями. Головне, за його визнанням, це любовна магія, яка незрозуміло виникає між двома людьми. В цілому ж артист мріє створити міцну велику сім'ю і жити з нею в заміському будинку з величезним садом.

Але і до цього дня Балан резюмує, що ще насправді не готовий до одруження та дітей. Тому що підходить до цього питання дуже серйозно: вважає, що дружина може бути тільки одна і на все життя. І в 2019-у році він знову повідомляє нас, що залишається вільним артистом і абсолютно вільним птахом по життю...

Дан Балан у житті
Дан Балан у житті

Цікаві факти/чутки

  • Гарний, сексуальний, стильний і самотній. Безумовно, про такого хлопця в шоу-бізнесі не можуть не з'явиться чутки, пов'язані з його нетрадиційною орієнтацією. Але підтвердження тому не знайшлося ні єдиного. Дан, скоріше, «бабій», ніж гомосексуаліст. Тому що папараці неодноразово ловили його в обіймах красивих дівчат на різних вечірках і неформальних заходах.
  • Останній гарячий слух про Дана Балана пов'язаний з українською співачкою Тіною Кароль . Справа в тому, що недавно вони стали колегами по суддівству шоу «Голос країни». В ефірах програми артисти всіляко фліртують. У пресі обидва дають загадкові неоднозначні коментарями на цю тему. Все це цікаво. Але за законами жанру, їх роман більше схожий на хороший хід сценаристів шоу, ніж на реальну романтичну історію. Такі інтрижки добряче допомагають підвищити рейтинги програми і прикувати до ефірів нових глядачів, а також дають хороші новинні приводи.

Дан Балан і Тіна Кароль
Дан Балан і Тіна Кароль

  • Цікаво, що Дан не зізнається кого і коли він любив, зате охоче розповідає про перший поцілунок. Ця подія відбулася в його житті, коли хлопцеві було всього 13 років. До того ж якось Балан розповів, що його перший в житті секс трапився з ним уже в 15 років.
  • Дан дуже захоплюється спортом і каже, що якби не став артистом, то точно був би професійним спортсменом.
  • Балан жив в Нью-Йорку. У нього навіть є власна квартира в центрі цього мегаполісу. Звичайно, це не єдина нерухомість молодого чоловіка. Відомо, що його будинки розкидані по всьому світу. Але в той же час у артиста немає власного автомобіля. Мабуть, тому що він не любить ніде затримуватися надовго.
  • Дан Балан не тільки суперталановитий артист, але, може бути, навіть і геній нашого часу. По-перше, він грає на 5-и музичних інструментах – акордеоні, піаніно, скрипці, гітарі, барабанах. А по-друге, вільно володіє 6-ма мовами - молдавською, румунською, англійською, російською, іспанською і французькою.

Фотографії

Дан Балан: "Голос країни"
Дан Балан: "Голос країни"

Дан Балан у Києві
Дан Балан у Києві

Дан Балан: "Плачь"
Дан Балан: "Плачь"

Дан Балан: концерт
Дан Балан: концерт

Відео

Новини

А недавно ми повідомляли про те, як Дан Балан зустрівся зі своєю колишньою дівчиною в прямому ефірі.

Також у нас є свіжа інформація про роман Дана Балана і Віри Брежнєвої.

Посилання

А також інформація про них є на його офіційній сторінці в Myspace: https://myspace.com/balanmusic

Вся інформація про співробітництво з Баланом знаходиться на його офіційному сайті: http://danbalan.com/

Про музичні новини та інтерв'ю артист повідомляє на офіційній сторінці в Фейсбук: https://www.facebook.com/officialdanbalan

А також в мережі Твіттер: https://twitter.com/danbalan__

А ось про особистий контент можна дізнатися з Інстаграм співака: https://www.instagram.com/danbalan/ . Правда, тут Дан не радує шанувальників ні провокаційними оголеними фото, ані селфі з коханими – в цілому, нічого епатажного – просто повсякденні особисті переживання.