До довгоочікуваної прем'єри фінального сезону популярного телесеріалу "Гра престолів" залишилися лічені дні. 14 квітня всі фанати світу Льоду та Вогню зможуть пригорнутися до екранів і побачити першу серію цієї нестандартної й неймовірної саги.

Глядачі довго чекали виходу останнього сезону, який переносився з однієї дати на іншу. І ось, нарешті, цей момент здійсниться. Чим обернеться головна битва серіалу? Як складуться стосунки Джона Сноу і Дейенеріс Таргарієн? І що ж приховувала історія світу "Гри престолів"? Пропонуємо дізнатися про це в матеріалі "Знай.ua".

Не перелічити абсолютно всіх теорій, які шанувальники встигли розібрати по поличках напередодні виходу фінальних епізодів. Ми пропонуємо розглянути найпопулярніші та ймовірні з них.

Затишшя перед бурею

Насамперед, що напевно зрозуміло любителям серіалу, - не варто очікувати якихось банальних розв'язок сюжету, де білі ходоки - такі погані - будуть нарешті повалені такими хорошими людьми. І добро переможе. І все добре. Це не в дусі серіалу, та й сам Джордж Мартін колись стверджував, що в його історії немає чорного і білого.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Я волію показувати відтінки сірого, замість того, щоб фарбувати все чорним або білим. Хтось написав, що герой - це лиходій, тільки з іншого боку... Концепція героїв і лиходіїв спрощує речі. Всі люди здатні як на героїчні, доблесні вчинки, так на жорстокі та егоїстичні", - говорив він раніше на одній зі своїх прес-конференцій.

Варто зауважити, що попередній сезон був досить миролюбним, що зробило його найбільш нетиповим серед всіх інших. З основних героїв ніхто не помер, Мати Драконів Дейенеріс Таргарієн нарешті досягла Вестероса, Мізинець втратив здатність плести інтриги і був убитий за всі біди, що приніс Старкам, і навіть Бран повернувся у світ людей та сім'ю.

Все виглядає як затишшя перед бурею і, здається, буря ця затьмарить собою весь білий світ "Гри престолів".

До речі, під час 76-й церемонії "Золотий глобус" команда телеканалу HBO продемонструвала тизер восьмого сезону "Гри престолів". Він тривав всього лише чотири секунди, але вже тоді стало відомо, що на початку сезону Дейенеріс Таргаріен приїде у Вінтерфелл разом з Королем Півночі Джоном Сноу, де той представить Мати Драконів Сансі Старк, яка у свою чергу буде незадоволена цими подіями.

Чого ніхто не знав про Короля Ночі?

Однією з головних таємниць серіалу, яка розбурхує уяву фанатів, залишається загадка особистості Короля Ночі.

Відомо, що ватажок білих ходоків колись був людиною, яку схопили діти лісу і перетворили на подібну істоту. Ще в шостому сезоні Бран Старк перемістився у минуле і побачив, як одна з нелюдської раси, відома на ім'я Листочок, разом з такими ж як вона, провела ритуал створення першого білого ходока в історії. Дівчина тоді пояснила ці дії боротьбою з Першими Людьми, які вторглися у Вестерос.

Навколо цієї історії гуляє безліч припущень з приводу події. Чи є вина Короля Ночі в світлі того, що він був створений чудовиськом не за його примхи? І чи чудовисько він взагалі?

Існує теорія, що ватажок ходоків всього лише хотів потрапити на загадковий Острів Ликів, де, за чутками, живуть зелені люди і де – що більш цікаво – був створений перший Інший. Можливо, Король хотів знищити те місце і тим самим можливість створювати ходоків. Тоді ж відбулася битва між Першими людьми і Дітьми Лісу, в ході якої білі істоти були змушені відступити на північ.

Згідно з теорією, після цих подій був складений відомий Пакт про перемир'я, але до якого приєдналися крім людей та Дітей Лісу і білі ходоки, та територія була поділена між трьома расами. Власне, це також є поясненням виникнення легендарної Стіни.

Адже якщо подумати логічно, як така величезна оборонна споруда висотою в 200 метрів і довжиною в 480 кілометрів могла бути побудована лише завдяки старанням людей під проводом Брандона Старка – засновника великого будинку Вестероса? У мережі багато хто припускає, що не обійшлося без допомоги самих білих ходоків. Але тоді виникає питання: навіщо їм взагалі це знадобилося?

Крім версії про те, що світ Льоду та Вогню був поділений між людьми і двома нелюдськими расами, існують й інші. Наприклад, що Король Ночі колись зовсім не мав з ким-небудь воювати після здобуття своїх сил, тому створив Стіну і пішов далеко на північ, але незабаром зовсім втратив глузд і знову пішов на південь – відвойовувати землі і створювати власний світ для власної раси.

Азор Ахай - син Джона Сноу і Дейенеріс?

Загадками овіяна й особистість легендарного героя Азора Ахая, таємниця якого нарешті буде розгадана у восьмому сезоні "Гри престолів". Існує переказ, згідно з яким тисячі років тому він зміг здолати Великого Іншого – бога темряви, і незабаром він повинен відродитися, щоб перемогти білих ходоків.

Імовірно, Азор Ахай буде дитиною Дейенеріс і Джона Сноу. По мережі вже давно гуляли чутки про те, що Мати Драконів, незважаючи на своє безпліддя, завагітніє - і це стане одним із ключових моментів серіалу, що визначить всю історію Вестероса. Тоді дитина, той самий обіцяний принц, буде принесена в жертву ходокам в якості спадкоємця Короля ночі, адже вона зможе стати справжнім сильним ватажком.

Якщо Нед Старк живий?

Також багатьох цікавить, хто ж такий насправді загадковий Якен Хгар – один з Безликих, який навчив свого ремесла і Ар'ю Старк. Цілком можливо, що глядачі, зрештою, дізнаються історію його особистості. Принаймні, здогадки з цього приводу будуються вже давно.

Багато фанатів щиро вірять, що Якен Хгар – це страчений ще в першому сезоні Нед Старк. Адже з чого б ще при першій зустрічі йому було зацікавлюватися звичайною дівчинкою Арією Старк? Інші стверджують, що під маскою Безликого ховається Сіріо Форель – фехтувальник, який давав Ар'ї її перші уроки мистецтва меча. "Що ми говоримо богу смерті? Не сьогодні", – вчив він дівчинку. Тим більше, що його смерть так і не була показана в серіалі.

Дейенеріс не отримає жаданий Залізний трон

І, мабуть, найбільш хвилююче питання - хто ж займе Залізний трон? Лідируючими, та й найімовірнішими, є Дейенеріс Таргарієн і Джон Сноу. Хоча варто згадати про видіння Матері Драконів, в якому та заходить в тронний зал і збирається зійти на троні, але чує крик своїх драконів і змінює своє рішення. Цікавою приміткою буде також те, що навколо всюди падав сніг, що можливо, є натяком на самого Джона Сноу.

У будь-якому випадку, всі ці питання незабаром знайдуть відповіді у фінальному сезоні і глядачі перестануть мучити себе численними здогадками. Безсумнівно, їх чекає неймовірно масштабне, грандіозне і жахливо приголомшливе видовище як головної битви останнього сезону, так і серіалу в цілому.

Відзначимо, що фінальний сезон "Гри престолів" складатиметься всього лише з шести епізодів. Пов'язано це з великим фінансуванням, яке можна порівняти з бюджетами світових блокбастерів. Тривалість першої серії становитиме 54 хвилини, а наступні - приблизно по 60-80 хвилин.

5 березня 2019 HBO представив офіційний трейлер восьмого сезону, в якому показана підготовка до головної битви серіалу між білими ходоками і людьми.

"Буде жорстко. Битва бастардів порівняно з цим здасться просто парком розваг", - повідомив Пітер Дінклейдж тижневику Entertainmant Weekly.

Примітно, що сама битва знімалася протягом цілих одинадцяти тижнів, в якій взяли участь 750 осіб. Зйомки проходили ночами в сільській місцевості.

Всі серії сезону засновані на матеріалах двох книг Джорджа Мартіна "Вітри зими" та "Мрія про весну" – останніх частинах саги "Пісня Льоду та Вогню", які вийдуть найближчим часом. Режисерами останньої серії стали Девід Беніофф і Ді Бі Уайсс, а ось всі попередні були розроблені Девідом Наттером і Мігелем Сапочніком, які мають авторитет професіоналів зі створення кривавих сцен і екшенів.

Нагадаємо, що вийшов трейлер хоррор-комедії "Мертві не вмирають".

Як повідомляв портал "Знай.uа", відома британська актриса Мейсі Вільямс прикрасила модний глянець в незвичному образі.

Також "Знай.uа" писав, як відпочиває самий потайний актор "Гри престолів".