У Держкіно вже провели процедуру "перегляду" нового повнометражного художнього фільму Тимура Ященко "Черкаси". Незабаром в Україні має відбутися прем'єра.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, фільм показує історію екіпажу тральщика "Черкаси", який 4 роки тому став єдиним з 7 кораблів, який утримав український прапор на щоглі на озері Донузлав під час захоплення Криму. Протягом 3 тижнів екіпаж судна тримав оборону, відбиваючи атаки військ Росії.

"Фільм вийшов надзвичайно емоційним, з об'ємними характерами головних героїв. Стрічка відверто і місцями з жорстоким реалізмом розповідає про стан українських військово-морських сил напередодні революції гідності, але на наших очах в момент випробувань герої картини, які не по своїй волі потрапили в безвихідну драматичну ситуацію, стають прикладом мужності та гідності", - каже голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Консультантом фільму є реальний командир тральщика "Черкаси" Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі навесні 2014-го року. Саундтрек створили Катя Чілі та Антон Байбаков. Зйомки проходили в Очакові, Одесі і невеликому селі на Чернігівщині. Кінопроект став одним з переможців 9 конкурсного відбору Держкіно. На створення стрічки виділили 17300000 грн, а загальна вартість - 39800000 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київському національному академічному театрі оперети відбулася прем'єра бродвейського мюзиклу "Сімейка Адамсів" постановки литовського режисера.

"Сімейка Аддамсів" вистава за мотивами американського комедійного телесеріалу з шістдесятих і коміксами Чарльза Аддамс про диявольську сім'ю, яка завоювала мільйони сердець по всьому світу.

Нагадаємо, Гросу вийшла заміж: яскраві фото з весілля колишньої "Бджілки".

Як повідомляв Знай.иа фінальний сезон "Гри престолів": як легендарний серіал перевернув життя акторів.

Також Знай.uа писав, останній сезон Гри Престолів: де і коли подивитися першу серію.