Останній сезон Гри Престолів підходить до кінця. Для того, щоб отримати максимум вражень від підсумкових серій, можна підготуватися. Поринути в атмосферу серіалу допоможе музика, їжа і навіть коктейлі, передає ТСН.

Головні та знакові пісні Семи королівств:

The Rains of Castamere

Пісню можна почути в серіалі кілька разів. У тому числі під час страшної серії " Червоне весілля. У ній розповідає про невдалому повстанні лорда Рейні проти молодого Тайвина Ланністеров і вона є однією з головних композицій будинку.

it's Always Summer Under the Sea

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Цю пісню в серіалі наспівує Ширен Баратеонов, донька Станіса, яку рідний батько приніс в жертву і спалив на багатті.

The Dornishman's Wife

Улюблена пісня наймита Брона, в якій оспівується краса жінок Дорна, а також розповідається про сумну долю чоловіка, який спокусив одну з них і постраждав від рук її чоловіка-ревнивця.

Hands of Gold

Пісню виконує популярний співак Ед Ширан в епізодичній ролі воїна Ланністеров. Арья Старк чує її по дорозі в столицю.

Jenny of Oldstones

Поки що найбільше запам'яталася пісня 8 сезону. В ній розповіла історія трагічного кохання простої дівчини Дженні і принца Дункана Таргариена, який був заручений з одною. Заради Дженні принц кидає наречену і відмовляється від титулу.

ЇЖА Семи королівств:

Їжа в Грі престолів займає особливе місце. Для фанатів навіть випустили книгу з автентичними стравами різних народів, які живуть в Семи королівствах і не тільки.

Сніданок в замку Вінтерфелл

Інгредієнти: 2 яйця, 6 смужок бекону, 4 скибочки домашнього хліба, вершкове масло, мед, ягідний джем, сир чеддер, чай з м'ятою.

Обсмажити бекон. З хліба зробити тости і відразу після приготування намазати маслом і медом. Відварити яйця некрутими, наполовину очистити. Заварити чай, додати джем.

Салат Санса

Інгредієнти: петрушка, шавлія, молодий часник, зелена цибуля, салат-латук, цибуля-порей, шпинат, огірочник аптечний, м'ята, первоцвіт, крес-салат, розмарин, квіти фіалок, горіхи і малина.

Подрібнити і змішати інгредієнти, прикрасивши страву горіхами і заправкою з оливкового масла.

КОКТЕЙЛІ

Культовий серіал Гра престолів надихнув бармена з Польщі створити серію алкогольних коктейлів, які присвятив головним будинків Вестерос і їх девизам.

Будинок Старков - "Зима близько"

Інгредієнти: 100 мл тоніка, 30 мл джину, 1 столова ложка лимонного соку. Для прикраси: цукор, лимонний сік.

Спосіб приготування. Налити тонік в ємність і поставити в морозильник, поки він повністю не замерзне. У неглибоку тарілку насипати цукор. Краї келиху для мартіні злегка змочити лимонним соком. Покачати змочені краю келиха в цукрі, щоб він прилип до них. Келих теж відправити в морозильник. Витягнути заморожений тонік, покришити його ложкою і покласти крижані крихти в охолоджений келих. Налити зверху лимонний сік і джин.

Будинок Ланністеров - "Почуй моє ричання!"

Інгредієнти: 20 мл гренадину, 100 мл соку манго, 70 мл білого рому, лід. Для прикраси: 100 г цукру, 50 мл фінікового сиропу, 20 мл води.

Спосіб приготування. У маленьку каструлю налити води, додати сироп і цукор. Нагрівати на слабкому вогні, поки суміш не перетвориться на густу карамель (не змішувати). Край склянки вмочити в трохи охолоджену карамель. Додати в стакан кілька кубиків льоду. Налити гренадін, обережно чайними ложками додати сік манго, щоб утворилися два шари. Нарешті додати ром.

Будинок Таргаріенов - "Вогонь і кров"

Інгредієнти: крапля гренадину, 50 мл світлого міцного рому, трохи спирту.

Спосіб приготування: Налити трохи спирту в келих, обережно покрутити, щоб покрити їм стінки. Залишки вилити. Налити краплю гренадину на дно. Долити ром. Підпалити, дути і випити.

Будинок Тіреллов - "Виростаючи — міцніємо"

Інгредієнти: 4 листків м'яти, 4 листків базиліка, 1 столова ложка цукру, 50 мл соку лайма, 80 мл джину, 50-80 мл "Спрайту", лід. Для прикраси: шматочки лайма, листя м'яти, листя базиліка.

Спосіб приготування. У шейкер, додати базилік, м'яту, цукор і подрібнити. Влити туди сік лайма, джин і кубики льоду. Перемішати і вилити в склянку. Додати "Спрайт". Прикрасити скибочками лайма і м'ятою.

Нагадаємо, режисер "Ігри Престолів" пояснив дивну поведінку Джона Сноу лютоволком.

Як повідомляв Знай. ua, у мережі з'явилися кадри передостаннього епізоду "Гри престолів".

Знай. ua писав, що стаканчик кави Starbucks посварив акторів Ігри престолів.