Алік Мкртчян є учасником кулінарного проекту на каналі СТБ "МастерШеф. Професіонали". Він відмінно розбирається в м'ясі та птиці і знає всі тонкощі, як правильно вибрати і до якого блюда підібрати правильно курку.

Алік розповів, що вкрай важливо, щоб курка вирощувалася в нормальних умовах. Так, на птахофабриках часто курку вирощують за 25 днів за рахунок того, що їй колють антибіотики. При цьому в домашніх господарствах цей процес займає 50-80 днів.

Для приготування супу найкраще використовувати особливу породу курки, яка так і називається – супова. Це худа птах з довгими ногами.

"Це означає, що вона багато бігала по двору, у неї міцна кістка, темне, як у півня, м'ясо. Цю курку можна довго-довго варити і отримати в результаті смачний насичений бульйон", - пояснює Алік.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для того, щоб посмажити м'ясо, краще використовувати виключно бройлер. Особливо смачною птах виходить, якщо її попередньо замаринувати. А смажити її потрібно на дуже сильному вогні до золотистої скоринки.

"Мій улюблений рецепт маринаду для курки: змастити курку оливковою олією, окремо змішати сіль, перець, нарізаний часник і свіжий чебрець і вже на намасленную курку викласти спеції. Так вони рівномірно прилипнуть до м'яса і рівномірно її замаринують", - ділиться учасник "МастерШеф".

Щодо індички Алік розповів, що її по праву вважають одним з найбільш здорових дієтичних видів м'яса. Так, в індичці міститься більше білка, ніж у курячому філе. Це м'ясо відмінно підійде для шашликів, смаження, тушкування та запікання.

Нагадаємо, учасники зіграють в кулінарну монополію, названі головні правила.

Як повідомляв Знай. ua, Саакашвілі вперше повторив легендарний грузинський хачапурі.

Знай. ua писав, які випробування чекають на учасників у новому випуску "МастерШеф. Професіонали".