Скандал розгорівся навколо російського шоу "Голос. Діти" де за підсумками глядацького голосування перемогла дочка відомої співачки Алсу10-річна Мікелла Абрамова , набравши 56,5% голосів.
Користувачі вимагали перерахунку голосів і Перший канал пішов на поступки і заявив про майбутню перевірку.

Співачка Алсу з донькою
Співачка Алсу з донькою

Не дивлячись на втручання чоловіка Алсу, компанія Group-IB, яку Перший канал найняв для проведення незалежного дослідження підсумків голосування шоу «Голос. Діти», виявила масовану автоматизовану відправку СМС на користь доньки співачки Алсу, переможниці шоу Мікелли Абрамової, про це повідомили в прес-службі компанії.

Мікеллі Абрамова

У такій масової накрутці голосів зібралось більше 300 телефонних номерів, з яких було відправлено понад 8 тисяч сповідомлень в підтримку доньки Алсу. Всі номери належали одному оператору і використовували один тарифний план.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наголошується, що на момент перевірки номера доступні не були, а всі порушення – частина комплексної перевірки, вони будуть доповнені результатами подальшого розслідування. Роботи з боку Group-IB на даний момент тривають.

Ведучий шоу актор Дмитро Нагієв заявив, що 24 травня на «Першому каналі» вийде спеціальний прямий ефір "в якому будуть розставлені крапки над "i".

Дмитро Нагієв
Дмитро Нагієв

Окремо фахівці відзначили, що в саму систему голосування жодних втручань, наприклад, хакерських атак, не було – тобто організатори намагалися створити видимість максимально легального вибору.

Нагадаємо, співачці Алсу нанесли ще один удар, відразу після скандалу з дочкою.

Як повідомляв Знай. ua, інтерпол взявся за шоу "Голос. Діти".

Також портал Знай. ua писав, що Лободі довелося з ганьбою закінчити кар'єру.