У першій серії популярного серіалу "Чорнобиль" виробництва НВО показали відео, зняте Андрієм Приймаченком, українським режисером та викладачем УКУ. На своїй сторінці у Facebook він зазначає, що автори серіалу використали це відео без його дозволу. Однак цей факт його не засмучує.

"Той момент, коли HBO використало моє відео у серіалі Чорнобиль. Оригінал мого відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=ttpzZXDNKQ8. Дуже радий бути маленькою частиною цього проекту (хоч мого дозволу і не питали)! Роками я цікавився та як міг популяризував тему катастрофи на ЧАЕС і ось - несподіваний поворот", – йдеться у повідомленні.

Чорнобиль
Чорнобиль

Андрій Приймаченко навів оригінал цього відео. Це візуалізовані телефонні переговори диспетчера ЦППЗ (центральний пункт пожежного зв'язку) з диспетчерами ВПЧ (воєнізована пожежна частина) ЧАЕС, Іванкова, Поліського, з керівництвом пожежної охорони 26 квітня 1986 року. Режисер зробив титри з голосу та виклав ролик у Youtube ще у березні 2013 року. Саме він і з’являється усеріалі.

Андрій Приймаченко навчався у США, після повернення в Україну розпочав працювати лінійним продюсером у Anomaly Film (тепер Toy Pictures). У 2012 році Приймаченко заснував студію по виробництву відео та мультимедійних історій Peredova. Андрій Приймаченко планує звернутись до авторів серіалу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Наразі я шукаю контакти творців серіалу. Жодних судових позовів поки що не планую. Хотів би зустрітися та поговорити. Очевидно, що їх цікавить українська тема, адже серіал добре зроблено, з увагою до деталей. Думаю, вони і далі займатимуться цією темою, тож пріоритетом для мене є співпраця, а не конфлікт", – зазначив режисер.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.