Відомий кліпмейкер Юрій Двіжон (Dvizhon) - один за тих, хто акивно бореться за права представників ЛГБТ-спільноти. Він не перший рік підтримує Марш рівності у Києві. У минулому році він зробив публічний камінг-аут, коли презентував разом з Іриною Білик кліп на її пісню "Не ховай очей". Ця робота стала знаковою та дуже щирою для українського кола ЛГБТ-ком'юніті. В цьому році, за декілька днів до проведенням КиївПрайду, Двіжон презентував продовження історії "Не ховай очей" - окремий фільм "Не ховай очей-2. Наші в США". У документальній картині розповідається про українських ЛГБТ-емігрантів.

І вже на самому Маршу рівності Юра йшов у першій колоні разом з організаторами КиївПрайду.

Юрій Двіжон на КиївПрайді-2019

"Знай.ua" поспілкувався з режисером та дізнався, що його в цей важливий день приїхала підтримати мама.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Мама зі мною, так. На здивування, вона погодилася зразу, - розповів Юрій Двіжон. - Вона, наверно, вже стільки інформації прочитала з мого Фейсбуку та Інстаграму, і до неї вже дійшло, що її дитина така ж сама, як і всі. Вона прийшла, щоб показати приклад для інших батьків, і для самої себе - зрозуміти та побачити, що вона не одна, і таких людей і дітей багато по всій Україні, і вони потребують підтримки саме батьків, сімейну, це найперше".

Додамо, що цього року на Марші рівності дійсно було багато матерів та інших родичів, які прийшли підтримати своїх дітей та членів родини.

Права моєї дитини - найкраще для країни

"Я пишаюся своїм сином" - одне з гасел КиївПрайду.

Режисер зазначив, що друзів у кожного може бути багато, а сім’я одна.

Юрій разом з мамою та подругами на КиївПрайді-2019

"Якщо сім’я не приймає, та приходиться перед сім’єю придумувати різні історії: привозити всяких дівчат або хлопців, які не мають відношення до вашого особистого життя - це насправді дуже принизливо. Взагалі погано грати за правилами, коли тебе заганяють в кут, як заганяє наше суспільство ЛГБТ-людей і каже, що ви маєте сидіти в кутку, у вас ніяких прав немає, хто вас ущемляє, сидіть собі тихо. Насправді, такі події, як сьогодні, вони важливі, і вони стають все масовішими", - підкреслив режисер.

Юрій Двіжон на КиївПрайді. Фото: orest.com.ua

Юра впевнений, що Україна рухається вперед до Європи, до європейських цінностей.

"Приємно, що і зірки в цьому році підтримують КиївПрайд", - додав він.

Відзначимо, що на Марші рівності були присутні співачка Юлія Юріна (Yuko), співак Константин (Constantine), дизайнер Ваня Фролов, дизайнер Костя Омеля, автор блогу "Рагу.лі" Тетяна Микитенко.

Зірки на КиївПрайді. Фото: orest.com.ua

Зірки на КиївПрайді. Фото: orest.com.ua

Зірки на КиївПрайді. Фото: orest.com.ua

Депутат Європейського парламента Ребекка Хармс, Юрій Двіжон та Костя Омеля

Нагадаємо, раніше ведуча Катя Осадча відкрито підтримала ЛГБТ-спільноту.

Як повідомляв "Знай.ua", противники Маршу рівності планували закидати нечистотами учасників КиївПрайду та представників поліції.

Також "Знай.ua" писав, що режисер Юрій Двіжон підтримав ЛГБТ-спільноту в Україні та розповів про проект “Борітеся - поборете”.