Марш рівності КиївПрайд в цьому році зібрав близько восьми тисяч учасників. Свобода, єдність та боротьба стали основними гаслами ходи. На Марш прийшли і молодь, і дорослі, і іноземці, і зірки українського шоу-бізнесу та модної індустрії.

Спеціально для "Знай.ua" своїми враженнями після КиївПрайду поділилися відомий український дізайнер Іван Фролов (FROLOV), співак Constantine, співачка Alina Pash та дизайнер Костя Омеля (Omelya T-Dress).

Іван Фролов:

Іван Фролов на КиївПрайді-2019. Фото: orest.com.ua

У мене дуже позитивні враження від KyivPride. Але в той же час сумно, що для такої мирної і наповненої добром і коханням подіі, потрібно вибудовувати якісь кордони з поліції і навіть вигадувати способи відступу в окремих вагонах метро. Сподіваюсь, що колись кожен прояв такого прекрасного почуття як кохання буде сприйматись толерантно та позитивно в цій країні. І вже не потрібно буде викрикувати гасло "Бунтуй, кохай, права не віддавай". І можна буде просто кохати, не відчуваючи себе бунтарем, коли йдеш за руку з коханою людиною своєї статі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такі події - перші кроки до виховання толерантності в нашому суспільстві. До всіх і до кожного. Адже на прайді були й люди з обмеженими можливостями, військові, представники різних меншин. В Україні, на жаль, толерантне ставлення до себе повинні виборювати не лише представники ЛГБТ, а й навіть мами, у яких немає можливості нормально проїхати по вулиці з коляскою, вже не кажучи про людей з інвалідністю. Головний посил цієї події, на мою думку, в тому, що всі люди мають рівні права, а ті хто в більш крихкому стані - потребують турботи, допомоги і толератності. Дуже чекаю, коли з'явиться офіційна підтримка з боку держави стосовно цих питань.

Аліна Паш:

(Співачка не змогла бути присутньою на КиївПрайді-2019, але вона активно підтримує ЛГБТІ-спільноту - ред.)

Аліни Паш особисто не було на Марші, але її зображення миготіло у натовпі

Україна - свідома. Все більше і більше людей прагнуть відкривати очі, чути та змінювати, починаючи із себе.

Прайд - свято підтримки, єдності, прийняття, милосердя і любові.

Костя Омеля:

Костя Омеля. Фото: orest.com.ua

Це важливий день для мене і моєї команди T-dress. Ми разом вийшли на прайд для того, щоб жити в країні, де люди люблять і приймають один одного! Ми щиро хочемо змін, миру і інтеграції ЛГБТ в суспільство!

Любов завжди переможе!

Constantine:

Constantine на КиївПрайді-2019. Фото: orest.com.ua

Я радий, що в цьому році вийшло дуже багато людей! Свобода, рівність і добро не за горами! Масштаби всесвіту безмежні і багатогранні, а ми його подоба, його дітище, тому ми зобов'язані поважати і приймати один одного, як себе! Я за любов до ближнього і за мир! Адже всі ми різні, але рівні!

Constantine та Юлія Юріна на КиївПрайді-2019. Фото: orest.com.ua

Нагадаємо, раніше транс-жінка Анастасія Єва Домані поділилася відвертими емоціями після КиївПрайду-2019.

Як повідомляв "Знай.ua", солістка Yuko, співачка Юлія Юріна розповіла про свої враження від КиївПрайду-2019.

Також "Знай.ua" писав, що режисер та кліпмейкер Юрій Двіжон відвідав КиївПрайд-2019 разом з мамою.