Олена Шоптенко зізналася, що материнство вплинуло на неї - вона стала змінювати смакові уподобання в одязі. Зміни торкнулися і внутрішнього стану - учасниця і хореограф "Танців з зірками" стала більш сентиментальною.

Про це Шоптенко розповіла "Знай.uа" в ексклюзивному інтерв'ю.

Поспілкуватися з Оленою вдалося на закритій презентація нової гри City Z у київському парку розваг VRtuality, куди зірка прийшла, щоб вперше зануритися у світ віртуальної реальності.

Олена Шоптенко з колегами на ігровому майданчику

Олена, ви раніше написали в соцмережі, що після пологів у вас змінилися уподобання в одязі. А що ще змінилося?

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Та все змінилося. Материнство змінює жінку кардинально. В якійсь мірі спочатку точно кардинально, а згодом - ти повертаєшся до якихось своїх звичок. Що стосується зовнішнього вигляду, безумовно, мені здається, я стала вимагати від себе більше жіночності - мені хочеться більше суконь, хочеться більше навіть відкритих речей, до речі. Це цікаво! Може, так у всіх жінок? Коли вони народжують, а потім приходять у форму - і хочеться показати це. Я так раніше не хотіла одягати короткі речі, а зараз вже хочеться. Я принаймні вже не соромлюся. Якось так склалося в моєму житті.

Олена Шоптенко

У багатьох жінок після пологів відбуваються і психологічні зміни. Приміром, хтось перестає дивитися фільми жахів, хтось не витримує, якщо поруч плаче чужа дитина. А у вас як?

До речі, я дуже жорстко реагую на плач дитини. Раніше я так не реагувала, звичайно. Я відразу звертаю увагу, намагаюся зрозуміти, що вона (дитина - ред.) робить, що відбувається, що не так. Я реагую мимоволі, і це як би тригер - відчуваєш себе некомфортно під час плачу, хочеться допомогти. Я стала дуже сентиментальна. Ніколи не плакала від якихось сцен у фільмах, а зараз я плачу постійно. Все, що стосується дітей або сім'ї, я постійно плачу.

А в сімейній сварці з чоловіком впадаєте в сльози або спрацьовує спортивна витримка?

Ні, я завжди витримана була. Вкрай рідко могла розплакатися.

9 червня вашому синочку Олексію виповнився перший рік. Як ви день народження відсвяткували?

У нас було в 2 етапи: ранкове свято було для родичів - для бабусь і дідусів, а вечірнє - для хресних. Все вдома святкували. Ми замовили малому величезна кількість кульок у вигляді різних тварин. Вони досі у нас висять, не здуються. Синочку на них дивиться, розглядає. Там куль 40, напевно. Йому дуже подобається. Коли він знаходиться на руках, показує пальчиком, яку кульку йому дістати. Дістаєш. Він подивився, потім наступну вимагає. Так ти проходиш всі кулі. Він любить командувати.

День народження синочку

Ви самі готували стіл, частування?

Ми самостійно з чоловіком все влаштували. Ми зробили гриль. Нам хотілося, щоб наші батьки смачно поїли. Я не готувала нічого надприродного. Ми купили м'яса, зробили шашлики - прості речі, які робляться на природі. Це те, що любить наша сім'я.

На кого більше схожий синочок, на вас або на тата?

Не можу сказати. Мені здається, що схожий на мене. Друзі говорять, якщо він знаходиться поруч з татом, то на нього схожий, зі мною поруч - на мене схожий. Точно - у нього очі чоловіка і мій ніс.

Ви сувора мама?

Я була впевнена, що буду суворою мамою. Але, на мій погляд, ми помінялися місцями з чоловіком - він більш строгий, а я м'якіша.

Олена з синочком

Хотілося б почути вашу думку про політичні зміни в нашій країні. Скоро будуть парламентські вибори. Наскільки ви стежите за політичною ситуацією в країні? У нас новий президент, багато зірок вирішили йти в політику.

Я, звичайно ж, в курсі всього, що відбувається і стежу за ситуацією в країні. Я не скажу, що я прямо готова йти в політику, як це роблять багато моїх колег. Я все-таки якось не порівнюю себе з цією роллю. Хоча, мені пророкували по тій простій причині, що я з нашим президентом танцювала в парі на "Танцях з зірками". Тому у всіх був жарт відразу ж, що я буду міністром культури.

Олена Шоптенко та Володимир Зеленський стали переможцями першого сезону Танців з зірками

Але я не ототожнюю себе з цією роллю. Я займаюся улюбленою справою. Моя справа - це творчість. Я вважаю за краще займатися тим, що я роблю найкраще і те, що люблю. Але я за те, щоб люди робили добро. Якщо серед моїх колег люди хочуть дійсно робити добро, щоб щось змінити, то я тільки за.

У вас вже вийшло влаштувати сімейну відпустку влітку або плануєте?

Плануємо, але поки ще не розуміємо точно, тому що багато роботи у мого чоловіка. Ми плануємо перший сімейний відпочинок з малюком. Ще не їздила нікуди з сином за кордон. Ми ще думаємо, але я точно розумію, що я б хотіла на море. Чи буде це Європа, або якийсь тур, або більш вільний відпочинок - ми якраз зараз думаємо.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Олена Шоптенко поділилася цікавими спогадами зі "спортивної молодості".

Як повідомляв портал "Знай.uа", хореограф Олена Шоптенко зворушила фанатів душевним сімейним фото.

Також "Знай.uа" Олена Шоптенко зізналася, що не є азатною людиною і раніше ніколи не грала в комп'ютерні ігри.