Ботічеллі для моделі

Знімальний павільйон. Напівтемрява. Тільки виблискують жовтим величезні екрани. Вони тут усюди – прямокутні, схожі на телевізори, вузькі, але високі, до самої стелі. А з одного боку залу три екрани створюють величезну ширму. Уздовж моніторів висять кришталеві люстри. Зараз екрани сплять. Але вже за пару годин вони прокинуться, щоб стати картинною галереєю. "Телевізори" перетворяться на роботи Да Вінчі та Ботічеллі. Довгі монітори стануть колонами, що світяться. А "ширма" пропустить до залу учасниць третього сезону проекту "Топ-модель по-українськи".

"У цьому сезоні ми шукали натхнення, майбутню музу для дизайнерів, художників, фотографів чи режисерів. Тому вирішили оформити фінал у стилі музею. Тільки замість полотен у нас – світлодіоди. На них будуть проектуватися як шедеври світового живопису, так і фотографії наших учасниць у незвичайній обробці, ніби намальовані фарбами. Дуже сподіваємося, що в цій атмосфері музею наші гості та глядачі знайдуть свою музу." - говорить креативний продюсер проекту Андрій Оленич.

Білою крейдою на асфальті

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На фінал до Києва з'їхалися всі учасниці сезону. Їм потрібно було терміново обмінятися новинами, обговорити фіналісток та їхні образи для фіналу.

"Сьогодні в нас буде два покази. У першому – дуже складна схема проходки: спробуй запам'ятай. І якщо у своєму дефіле я впевнена на 100%, то в деяких учасницях – не дуже." - відверто розповідає одна з учасниць.

Доречі, постановник Ukrainian Fashion Week не змогла приїхати на зйомки, тому за нього взявся режисер фіналу Петро Сазонов. Він не просто придумав дві складні проходки, а й зміг за кілька репетицій пояснити все про них дівчатам. А для наочності абсолютно по-чоловічому малював схеми на асфальті за знімальним павільйоном. І спрацювало – в результаті жодна з учасниць не збилася.

Муза для Демчинського

Та не лише на бекстейджі у моделей вирували пристрасті. У гримерках експертів і ведучої "Топ-моделі по-українськи" літали блискавки і гримів грім. Там вирішувалося, хто стане новою переможницею проекту. Визначитися було дуже складно – адже обидві фіналістки гідні виграшу.

"Це був дуже суперечливий сезон. У прямому сенсі слова. Ми часто сперечалися. Кожен відбір тижня давався нам неймовірно складно. Хто має залишити проект, а хто гідний іти далі? Наші думки розходилися. На фіналі нам теж довелося непросто. Але ми зробили свій вибір. І я щаслива назвати ім'я саме цієї дівчини." - ділиться враженнями Алла Костромічова.

Для дизайнера бренду Dastish Fantastish Володимира Демчинського цей сезон "Топ-моделі по-українськи" був першим у ролі експерта проекту Нового каналу. Цього року він замінив Костю Боровського і опинився в новому для себе світі.

"На початку сезону я говорив, що шукатиму серед дівчат нову Мілу Йовович – українку, яка заявить про себе на весь світ. І зараз точно можу сказати: такі дівчата в нашій країні є! А ще на проекті я знайшов своє натхнення. Не лише в учасницях, а й у команді, у творчому процесі. І якщо раніше наш бренд створював одяг переважно для чоловіків, то в новій колекції з'явиться більше жіночих образів. А на подіум у них, звісно ж, вийдуть наші моделі-учасниці",- резюмував Демчинський.

Неоновий фламінго і зухвала Барбі

Нарешті настає час Х. У залі гасне світло, а на подіум по черзі виходять експерти проекту. Весь сезон Соня Плакидюк, Сергій Нікітюк і Володимир Демчинський дивуватимуть глядачів своїми експериментами з образами. Але їхні look'и для останнього показу перевершили всі очікування.

Якщо раніше для гранд-фіналів Соня Плакидюк вибирала total black вбрання, то тепер вона з'явилася перед гостями церемонії у легкій, ніби хмаринка, сукні незвичайного кольору.

"Колір називається «неоновий фламінго». До речі, саме цим птахом я надихалася, коли придумувала свій образ на фінал." -сміється Соня

Якщо Соня з мейкапом у рожевих тонах нагадувала райську пташку, то ведуча проекту Алла Костромічова з агресивним макіяжем і безліччю кісок на голові була схожа на сучасну амазонку.

Два покази позаду. За традицією, в кінці довгого подіуму – Алла Костромічова і дві фіналістки. Пауза, яку Алла бере перед тим, як назвати ім'я переможниці, здається, тягнеться вічність. Але от ім'я названо. Подарунки (100 тисяч гривень, поїздка до Нью-Йорка з Аллою, контракт з модельним агентством Костромічової KModels, обкладинка і велике інтерв'ю у журналі Pink) вручені. І поки по залу кружляв метафан і лунали привітання, до переможниці підійшла Яна Кутішевська. Саме вона виграла минулий сезон проекту.

"Знімаю свою уявну корону. Тепер вона твоя. Будь гідною «топ-моделлю по-українськи».",- сказала Яна, обіймаючи дівчину.

Прем'єра третього сезону "Топ-моделі по-українськи" відбудеться у п'ятницю, 30 серпня, на Новому каналі