Не так давно на українські телеекрани вийшов серіал "Школа", який став улюбленцем не тільки у підлітків, але і в дорослих. Сценаристи максимально занурили глядачів у емоції та події звичайної української школи і завдяки цьому серіал зміг гідно конкурувати з американськими аналогами.

Популярна українська 21-річна актриса Ліза Василенко, відома по ролі учениці Лоли в популярному телесеріалі, запам'яталася роллю пробивної, але ніжної дівчини. Однак, її героїня вже точно не дасть себе в образу, чого не скажеш про саму Лізу, адже дівчина в школі стала жертвою булінгу з боку однокласників.

Василенко стала гостею студії "Сніданок з 1+1", де і повідала про сумний етап своєї біографії.

Приводом для знущань над майбутньою зіркою однокласники Лізи вибрали її хобі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У старших класах я захоплювалася косплеєм ‒ переодягалася в костюми персонажів улюблених мультиків і фільмів. Однокласники говорили, що я схожа на клоуна і виглядаю безглуздо. Мені було боляче і сумно через те, що мене не розуміють. Одного разу вони вдарили мене в живіт. В той день я прийшла додому в сльозах і після цього перестала ходити в школу", ‒ розповіла юна актриса.

Ліза відвідувала окремі заняття, щоб успішно скласти іспити, але розуміла, що втекти від проблеми ‒ не найкраще рішення. Подолати свої страхи дівчині допомогла її мама, яка за освітою психолог. Також актриса розповіла, що завжди чекала літа, адже в цей час не відвідувала школу і не страждала від знущань однокласників. Однак психотерапевт Світлана Прядун зазначила, що такий літній "відпочинок" від булінгу, на жаль, на захистить від його наслідків:

"Булінг завдає дитині важкихі травм, тому батьки повинні застосувати комплексний підхід. Дитина повинна розуміти, що вдома її підтримають у будь-якому разі, що вона має право голосу. Варто звернутися за допомогою до психолога, адже низька самооцінка сама не виросте".

Не всі діти і підлітки наважуються заговорити про цю проблему вголос в силу різних обставин.

Восени минулого року "1+1" запустив онлайн-щоденник для підлітків "Тільки нікому не кажи", в якому школярі отримали можливість анонімно говорити про свої проблеми. Він був створений з метою надати можливість школярам бути почутими і привернути увагу суспільства до проблем сучасних підлітків.

Запуск анонімного щоденника викликав гучний суспільний резонанс, підлітки вже залишили більше тисячі історій.

Нагадаємо, що Оля Шелбі, відома роллю Тані в популярному серіалі "Школа", порадувала фанатів піснею "До неба".

Як повідомляв портал Знай.uа, Ліза Василенко позбавила фанатів сну інтимними фото.

Також портал Знай.uа писав, як змінилася бунтарка Женя з "Сватів" від Квартал 95.