З 2014 року зірки студії Квартал 95 вітають українців з Днем Незалежності великим концертом під назвою KvartalFest. Проходить він в унікальному місці в селищі Підопригори Лебединського району Сумської області. Цього літа Кварталом і його партнерами було прийнято рішення поїхати з соціальним фестивалем по Україні, охопивши 19 міст. Фінальною крапкою традиційно стало свято у Підопригори, куди з'їжджаються люди з найближчих міст. Місце вибрано не випадково - у яру можна розмістити сцену, фуд-корти, атракціони для дітей, фотозони, а пагорби навколо нагадують амфітеатр - сідай, відпочивай, дивись концерт. Найголовніше - місткість. Ось уже 5 років поспіль тут збираються від 100 до 150 тисяч осіб.

Знай.uа” побував на ювілейному фестивалі і розповість, як це було.

KvartalFest в цьому році припав на 23 серпня (остання п'ятниця перед Днем Незалежності). З 15.30 стартувала офіційна програма і активно почали з'їжджатися жителі Сумської, Полтавської, Київської і навіть Харківської областей. Машин, автобусів - сотні. Багато хто приїхали сім'ями і навіть з грудними дітьми.

Дехто приїхали раніше, щоб зайняти місця поближче до сцени

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Для гостей підготували різні фотозони, але величезна черга була до однієї - з президентом України. Кожен бажаючий хотів сфотографуватися на пам'ять з Володимиром Зеленським.

Черга до фотозони

Президент хоч і картонний, але такий бажаний

А ось біля фотостенда з зірками Квартал 95 такого ажіотажу не було, але все одно народ веселився на повну.

Шанувальники Олени Кравець сходили з розуму від близькості з артисткою

Олену Кравець за які тільки місця не чіпали, а в Жені Кошового усіх приваблювала його фірмова лисина.

Олені пощастило більше за всіх!

Дорослим на святі можна було і випити, і закусити, а дітям - “політати” на батуті. Молодь теж веселилася по-своєму.

Найкмітливіші приїхали “зі своїм”: накрили розкладний стіл і насолоджувалися пікніком під виступи зірок.

Організатори KvartalFest приготували багато конкурсів, інтерактивів і розіграшів подарунків. Від компанії UKRAVIT проводилася лотерея. В результаті хтось зміг політати на гелікоптері, а хтось поїхали з новим телевізором.

Концертна програма складалася із виступів місцевих колективів, а також відомих артистів. Порадували своїми номерами гурти G-ART, On i Ona, зірка “Голос. Діти” Максим Устянський і зірка “Школи” Оля Шелбі.

Сюрпризом стала зустріч із зірками YouTube - фокусниками Magic Five. Ці хлопці вміють дивувати!

Веселити гостей також випала честь зіркам "Ліги сміху" - хлопцям з "Луганської збірної".

Зірки Квартал 95 і Жіночого Кварталу вийшли на сцену ближче до 9 вечора. У цей час поле перед сценою заповнилося натовпом і всі нудилися в очікуванні.

Головне питання - а чи буде Володимир Зеленський? Звичайно ж, всі чекали його появи. І президент з'явився! Правда, тільки на великому екрані. У своєму зверненні він зізнався, що не міг не привітати всіх зі святом.

“Хотілося б подякувати за підтримку мене особисто і моєї команди, ми зробимо все, щоб виправдати вашу довіру. Ми завжди говорили, що територія КварталФесту - це територія без політики, тому про неї більше ні слова”, - сказав президент.

Він нагадав, що фестиваль створювався у 2014 році в складний для України час з однією важливою метою - об'єднати Сумську область і всю Україну.

З цієї нагоди KvartalFest спільно з Квартал 95 приготував особливий подарунок до Дня Незалежності - відеоролик, в якому прозвучав Гімн України з усіх регіонів країни.

“Ми в кожному з міст, де їздили, скрізь співали Гімн України з дітками, і ми створили спеціальний ролик, в якому кожен рядок Гімну співає дитина з того місця, де ми були”, - пояснив “Знай.ua” ведучий фестивалю і один з організаторів Артем “Гагарін” Михайліченко.

Він згадав, як 5 років тому вони приїхали в це місце, де не було електрики та зв'язку.

“Поставили генератор. Перший рік не було задника сцени, був тільки ліс і підсвічування, а зараз така кількість артистів виступає, що ми не можемо не зробити гримерки”, - додав він.

Україно, вітаємо з Днем Незалежності! Ми вирішили зробити особливий подарунок до твого 28-річчя. 🥳 Хочемо сказати як сильно любимо та пишаємось тобою. Наш подарунок - Гімн України, який пролунав у всіх містах туру #kvartalfest2019, єднаючи країну. З днем незалежності нас!💙💛

Geplaatst door Kvartal FEST op Zaterdag 24 augustus 2019

Якщо Володимир Зеленський не зміг приїхати в цей раз, то вперше на фестиваль потрапив його пародист - Юрій Великий. Він назвав себе “вишенькою на торті”. На жаль, в цей вечір глядачі не побачили його в образі президента.

“Сказали, сьогодні, Юрчику, ти звільнений, - поділився він “Знай.ua”. - Не хотілося б часто показувати пародію на президента, щоб не заїздити цей образ”.

Юра зізнався, що радий опинитися на фестивалі. А глядачам він показав новий номер у дуеті з Юрієм Краповим, присвячений Першому вересня. Великий постав у образі директора школи, а Крапов - продавця квітів.

За лаштунками можна було побачити дружину Євгена Кошового. Як виявилося, Ксенія працює костюмером у Кварталі, тому вбрання артистів - її турбота.

Наприклад, Олена Кравець постала в білосніжному костюмі із золотистою окантовкою.

Як зізналася “Знай.ua” Кравець, кожного разу, приїжджаючи в Подопрігори, вражає кількість людей.

“До цього неможливо звикнути! Ми виступали на відкритих майданчиках, і деколи це були такі красиві місця: в Буковелі, у фортеці Білгород-Дністровській. Клас! Це трохи був День бабака, тому що одне і те ж. Але люди, насправді, скрізь різні. Скрізь був теплий прийом, але якийсь характер кожного міста, кожного регіону України все одно відчувається в реакції на жарти, в тому, як люди дивляться, підспівують”, - поділилася артистка.

Політичні зміни в житті Володимира Зеленського відбилися і на життя Кварталу.

“Звичайно, ситуація прихильна - інфопривід шикарний. Про це питають і не бачу нічого поганого - нам самим цікаво, як ми далі будемо розвиватися, а ми будемо! І, звичайно, це накладає відбиток на наше повсякденне життя”, - каже Олена.

Виступ Квартал 95 супроводжувався оплесками понад 100 тисяч осіб. І це незабутньо і для артистів, і для глядачів.

Після гумористів на сцену вийшла Тіна Кароль, приїзд якої чекали не менше, ніж Зеленського. Крім вже відомих хітів, Тіна виконала нову пісню “Вабити”.

В коментарі “Знай.ua” співачка зазначила, що давно в теплих відносинах з Кварталом.

“Ми дружимо. Це коли один до одного не лізе в очі. Я полюбляю такі відносини, коли є надійні люди. І я для них надійна подруга”, - сказала Кароль.

Яке ж свято без танців? KvartalFest завершився діджей-сетом від Артема Гагаріна та RomaRIO.

Нагадаємо, раніше пародист Зеленського Юрій Великий довів до сліз українців зворушливим відео.

Також "Знай.uа" писав, що зірки Квартал 95 виступлять на KvartalFest в 19 містах України.

Крім цього, Служба безпеки України заявила про затримання члена радикального угрупування з підозрою в підготовці теракту під час святкування Дня прапора та концерту Кварталу 95 у Сумської області.