У студії Квартал 95 на одного талановитого артиста стало більше. В команду гумористів повернувся Юрій Великий - учасник дуету “Брати Шумахери”, що розпався на початку року. Юра прийшов в новому амплуа - йому випала честь пародіювати президента України Володимира Зеленського. Перука, костюм, хрипота в голосі, хода і лукавий вираз обличчя - все, образ готовий! В Одесі на великому концерті Нового Вечірнього Кварталу глядачі першими побачили його пародії, а телеглядачі - 24 серпня на каналі 1+1.

Крім цього, Юра Великий вперше виступив на “КварталФесті” (KvartalFest) в селищі Підопригори Лебединського району Сумської області, де п'ятий рік поспіль проходить масштабний святковий концерт напередодні Дня Незалежності. Там збираються близько 150 тисяч людей. Жителі довколишніх міст спеціально приїжджають на цю виставу від Квартал 95.

Саме там “Знай.uа” і зустрів Юру за лаштунками шоу. Він зізнався, що радий нарешті потрапити на фестиваль з гумористами і порівняв себе з “вишенькою на торті”. На жаль, в той вечір глядачі не побачили його в образі президента.

“Сказали, сьогодні, Юрчику, ти звільнений”, - поділився він з посмішкою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ми розпитали Великого про те, як він вживався в роль Зеленського і як спрацювався з Оленою Кравець, яка буде пародіювати першу леді.

Юрій, пародіювати президента - і складно, і відповідально. У вашому випадку - Вова ще і колишній колега по сцені. Чи не боїтеся критики?

Ні, не боюся. У Володимира є яскраві моменти, на які можна звернути увагу. Я звернув - хлопці сказали, що виходить.

Наприклад, хрипота в голосі?

Так. Але, насправді, якщо робиш пародію, потрібно не тільки голосову робити, а вживатися в образ людини: як вона дивиться, як вона мислить, як вона рухається.

Порошенко, Зеленський і Кличко у виконанні Крапова, Великого і Кошового

Що вам допомогло вжитися в образ?

Мені допомогло дуже тривале знайомство з Володимиром. З 2007 року ми з ним знайомі. Я придивлявся, бо знав, що рано чи пізно я на нього зроблю пародію. Я просто не думав, що це буде в такій якості пародія - в якості президента. Але з іншого боку - я радий, що у мене є можливість пародіювати першу людину країни.

Скажіть, Володимир схвалив вашу кандидатуру в якості пародиста? Що він сказав?

Не знаю. Я сподіваюся, що ми з ним все-таки зустрінемося як-небудь найближчим часом.

Ви не зустрічалися ще?

Ні, ми не зустрічалися, тому що у нього справи державні, а у мене творчі, але я сподіваюся, що в пародії я принаймні намагаюся показати його максимально схожим, і в жартах найголовніше - не перебирати, не переходити на особистості, тоді це буде сприйнято добре.

Ангела Меркель і Володимир Зеленський у виконанні Кравець і Великого

Як ви спрацювалися з дружиною по сцені, Оленою Кравець, яка буде грати Олену Зеленську?

Тандем чудовий! Ми вперше вийшли на сцену в концертному номері, хоча до цього з Оленою дуже часто знімалися в якихось інших пародіях Кварталу. І я теж її давно знаю. Ми з нею разом і переробляли деякі пародії, бо щось знаходили прямо на репетиції, щось поліпшували. З нею дуже легко працюється! Тому іншої сценічної дружини мені б, напевно, і не треба було б.

Знаєте, мені не хотілося б часто показувати пародію на президента для того, щоб не заїздити цей образ. Хочеться найкращі номери писати для цього, з якісним матеріалом.

А пишете самі або авторська група?

Я сам автор, і ще є дуже багато авторів, тому ми спільними зусиллями пишемо.

Про що будуть пародії: особисте життя президента, його державні справи?

В Одесі на концерті, який записувався, у мене було три номери пародійних на президента, і всі три були абсолютно різні. Якийсь номер був у світлі політичних подій, обігравався, якийсь - в побутовій ситуації. У будь-якому випадку номери, тьху-тьху, вийшли дуже смішні.

А що найскладніше було в пародії?

Ви мене спантеличили. Не знаю. В принципі, у мене, виходячи на сцену Кварталу, був, звичайно, трохи мандраж, тому що я два роки не виступав у цьому колективі. Ось єдине - хвилювання було. Нічого складного в пародії не було, тому що я, починаючи з травня місяця, цей образ повністю відпрацював, і я вже в ньому почуваю себе, як у своїй тарілці.

Чи сумуєте за дуетом Брати Шумахери? Залишилися образи якісь?

Жодних образ немає, просто так розпорядилося життя. Сергій (Цвіловський - ред.) вибрав свій шлях, я вирішив рухатися далі у творчості. Напевно, десь у глибині душі все одно я сумую, можливо, не так, як коли-небудь буду сумувати, але тим не менше я розумію, що кінець чогось минулого, це завжди початок чогось у майбутньому.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше пародист Зеленського Юрій Великий довів до сліз українців зворушливим відео, яке зняв під час виступу в селищі Підопригори.

Також “Знай.ua” писав, що Олена Кравець поділилася переживаннями про участь у шоу “Танці з зірками”, і розповіла, яким чином продовжує спілкуватися із Зеленським.

Крім цього, “Знай.ua” докладно повідомляв, як пройшов музично-гумористичний фестиваль KvartalFest в Підопригори Сумської області, що зібрав в одному місці близько 150 тисяч осіб.