Команда “Луганська збірна” - одна з зірок проекту “Ліга Сміху”. Їх тренером є Євген Кошовий - нинішній керівник студії Квартал 95. Хлопці - професійні гумористи, вихідці з КВК. Деякі учасники паралельно працюють авторами в Кварталі 95, і деякі влучні жарти “кварталівців” належать саме їм.

Знай.uа поспілкувався з Максимом Гетьманським, Еллерт Олександром і Тимуром Кабіровим про складнощі в їх роботі, з якими вони зіткнулися після переходу Володимира Зеленського у світ великої політики.

Тимур, Олександр і Максим - учасники команди Луганська збірна, також входять у велику сценарну групу (близько 50 осіб) Кварталу

У цьому році “Луганська збірна” представляла “Лігу Сміху” на щорічному соціальному фестивалі КварталФест (KvartalFest) в селищі Підопригори Сумської області. У кожному з міст, де побував фестиваль, була своя команда-представник. Як не сподівалися гості Підопригори побачити на святі екслідера студії Квартал 95, Володимир Зеленський приїхати не зміг.

Луганська збірна і Володимир Зеленський на Лізі Сміху

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гумористи зізналися, що у них ще не було особистої зустрічі з президентом.

“І не планується, тому що ми не записувалися”, - пожартував Еллерт.

“Ми залишилися в гуморі, не пішли в політику. Немає сенсу його відволікати від більш важливих справ”, - додав Гетьманський.

Олександр Еллерт і Володимир Зеленський

Про нового лідера Кварталу 95, Женю Кошового, хлопці відгукуються тепло.

“Його роль дуже схожа з посадою тренера Луганської збірної. Все нормально”, - вважає Олександр.

“Женя на своєму місці, - зауважив Максим. - Женя - великий друг Вови”.

Женя Кошовий (в центрі)

“Це людина, яка віддається Кварталу повністю, а це найголовніше! Він цим горить! А коли ти гориш, тобі будь-які перешкоди дарма. Ми в ньому теж впевнені, він не підведе”, - поділився Тимур.

Хлопці зізналися, що вже 5 років є авторами та сценаристами Кварталу 95.

Шоу Розсміши коміка для хлопців так само зіграло важливу роль

“Ми писали жарти і до президентства Зеленського, і після. Володимир Олександрович - приголомшливий шеф, але нині ми ще не знаємо, чи приголомшливий він президент? Він старається, і це помітно. Квартал яким чином почав своє існування і зачепив всю Україну? Він жартував над політикою, над якимись неправильними діями. А тепер Володимир Олександрович став президентом. Якщо він десь допустить якісь помилки, ми будемо жартувати над цим”, - запевнили автори.

“Думаю, що Володимир Олександрович сам би потім сказав нам, а чого ви про це не пожартували?” - впевнений Максим.

Максим Гетьманський

Звичайно ж, без Володимира Зеленського автори зіткнулися з певними труднощами: “До цього в Кварталі все трималося на одній людині. Звичайно це був Володимир Зеленський. Він тягнув багато функцій, а тепер їх потрібно тягнути іншим людям. Але не всі з цих людей хочуть брати на себе відповідальність, не хочуть вирішувати.

Це не погано! Люди просто бояться вчинити неправильно. Помилитися. Деякі не хочуть, деякі не очікували, деякі бояться. Всі йдуть наосліп: давайте спробуємо так... а як воно вийде? Сподіваємося, що добре. І будемо дивитися.

Ми готові робити якісь помилки, щоб надалі на них вчитися. І розвиватися.

Якщо брати Квартал як мозок людини, то уявіть - забрали мозочок, відповідальний за багато функцій. І на тих же моментах читок, коли ми, автори, приходимо і розповідаємо... Вови немає, тому важко приймати остаточне рішення - смішно це, або потрібно доопрацювати.

Тому що Вова завжди вирішував: “Це смішно, ми це робимо!” Коли у багатьох були сумніви, він казав: “Хлопці, повірте, це класно! Все буде добре”. А зараз всі сидять і гадають, а це смішно?”

Нагадаємо, раніше Міка Фаталов зі студії Квартал 95 розповів, як команда сумує за її колишнім лідером.

А ексучастник Квартал 95 Денис Манжосов поділився своєю думкою про зміну влади, колишніх колег і нову роботу.

Також українська співачка і артистка "Жіночого кварталу" VERA KEKELIA представила нову пісню "Перлиною".