Медики припустили, що у зірки серіалу "Моя прекрасна няня" Анастасії Заворотнюк через процедуру ЕКЗ розвинулася глиобластома.

До речі, у померлої чотири роки тому Жанни Фріске був аналогічний діагноз і вона теж проводила штучне запліднення. Про це пишуть росЗМІ.

Хірург-онколог Андрій Коржиків вважає, що якщо в організмі немає пухлини, але схильність до неї генетично закладена, то гормональний стрес, який супроводжує процедуру ЕКЗ, може сприяти виникненню раку.

На думку онколога Андрія Кубашева, ЕКЗ вносить свій внесок у виникнення пухлин.

Анастасія Заворотнюк

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Для виникнення раку в організмі повинен бути підготовлений грунт. Процедура ЕКЗ і наступна вагітність можуть стати пусковим механізмом для виникнення і зростання пухлини", - зазначив фахівець.

У свою чергу професор кафедри хірургії та онкології ФНМО РУДН Костянтин Тітов нагадав, що зв'язок пухлин мозку та ЕКЗ не доведено, як і зв'язок ЕКЗ з виникненням інших злоякісних пухлин.

"Сама по собі вагітність не викликає рак, але може посилити ріст вже наявних і не розпізнаних до вагітності злоякісних пухлин. Виношування дитини – не причина онкології, але, можливо, лише посилення росту не виявленого до її настання раку", – пояснив експерт.

Нагадаємо, що лікар-онколог запустив зворотний відлік "Моєї прекрасної няні".

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися неймовірні подробиці про хворобу відомої актриси Анастасії Заворотнюк.

Також портал Знай.uа писав, що донька російської актриси Анастасії Заворотнюк вперше заговорила про смертельну хворобу мами.