Модель Айеша Тан зірвала показ Gucci весна-літо 2020 на тижні моди в Мілані. Дівчина розгорнула на подіумі долоні, де було написано "Психічне здоров'я – це не мода". Таким чином Тан виступила проти того, що бренд показав у шоу лінійку одягу, який нагадує гамівні сорочки.

Пізніше модель заявила в своєму Instagram, що вона і її близькі стикалися з тривогою, депресією, біполярним розладом і шизофренією. На думку Тан, безвладно з боку такого знаменитого бренду використовувати образ гамівної сорочки для "скороминущої моди".

Також дівчина зазначила, що багато моделей Gucci підтримують її протест і пожертвували свій гонорар за участь у показі в благодійні організації, які підтримують людей з психічними проблемами.

"Уніформа, практичний, стандартний одяг, включаючи гамівні сорочки, була показана в рамках шоу Gucci SS20 як найбільш екстремальна версія уніформи, продиктованої суспільством і тими, хто його контролює. Цей одяг був створений для показу мод і не буде продаватися. Алессандро Мікеле розробив цей одяг, щоб показати, як в моді здійснюється влада над долями, що руйнує будь-яке самовираження. Ця влада наказує соціальні норми, класифікує і обмежує ідентичність. В колекції Gucci весна/літо – 2020, що складається з 89 образів, представлена відповідь на це креативного директора бренду", - пояснили ситуацію Gucci.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Моніка Беллуччі пішла на сміливий крок і шокувала шанувальників абсолютно новим іміджем.

Як повідомляв портал Знай.uа, співзасновниця Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська залишає посаду голови оргкомітету.

Також портал Знай.uа писав про модні тенденції в одязі весна-літо 2020.