Відомий в Україні і далеко за її межами дитячий лікар Євген Комаровський часто роздає корисні поради батькам і тим, хто готується ними стати. Доктор часто публікує свої рекомендації і відповідає на запитання у соцмережі Instagram. Так і в цей раз Комаровський відповів на запитання майбутніх матусь.

"Запитання. Як харчування вагітної мами буде впливати на здоров'я дитини надалі і на виникнення у неї алергії?

Відповідь. Я вас здивую всіх реально. Ви знаєте, в останні роки, в останні десять років, активно почали вивчати, переглядати всі дослідження, які були раніше, і прийшли до висновку, що, чим суворіша дієта вагітних, тим багаторазово вищий ризик алергії у дитини. Особливо небезпечним є перший триместр вагітності. Тобто, якщо наша жінка дізналася про вагітність і різко перестала їсти все шкідливе, і сіла на дієту, то шанси отримати алергію у дитини величезні".

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.