10 жовтня в українських кінотеатрах вийшов у прокат “Захар Беркут” - один з найочікуваніших фільмів цього року. Це історичний екшен, що створений за мотивами однойменної повісті Івана Франка. Зйомками займалася українська студія Kinorob за підтримки Держкіно. Разом з українськими акторами у фільмі знялися іноземні. Головна роль дісталася Роберту Патріку - американському актору, який прославився завдяки участі у “Термінаторі-2”. А найважливіше - зйомки “Захара Беркута” проходили у мальовничих Карпатах.

Вершники зустрічали гостей біля кінотеатру Київська Русь

Напередодні старту у прокаті відбулася гала-прем’єра фільму у столичному кінотеатрі “Київська Русь”.

Журналісти Знай.ua побували на заході і вражені масштабом презентації. На вході до кінотеатру гостей зустрічали вершники зі смолоскипами в руках. Як виявилося, це аніматори Парку “Київська Русь”. Вони влаштували видовищний перфоманс з постановчими каскадерськими боями, вогнем та конями.

Вогняне шоу

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кінне шоу

Постановчі каскадерські бої

Актори, які були одягнені в костюми фільму, грали на барабанах, трембітах й інших народних автентичних інструментах. А в холі кінотеатру можна було побачити ще більше вбрання з “Захара Беркута” на спеціальній виставці, яку підготувала Антоніна Белінська - художник з костюмів.

Усі костюми створені Антоніною Белінською

Дуже багато людей прийшли у кіно, аби першими побачити екшен. За приблизними підрахунками - завітали 1500 тисячі гостей. На презентації можна було зустріти Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна - режисерів фільму, продюсера Єгора Олесова, автора сценарію Ярослава Войцешека та акторів: Олега Волощенка, Аліну Коваленко та Андрія Ісаєнка. На жаль, Роберта Патріка на прем’єрі не було. Але було багато українських зірок та політиків, зокрема Святослав Вакарчук, Віктор Павлік, Ігор Кондратюк, Богдан Юсипчук, Марія Бурмака, Тарас Тополя, Юрій Горбунов та Катерина Осадча, Роман Грищук, Фагот з ТНМК та Олег Сенцов.

Фото 1 из 61.
Фото 2 из 61.
Фото 3 из 61.
Фото 4 из 61.
Фото 5 из 61.
Фото 6 из 61.
Фото 7 из 61.
Фото 8 из 61.
Фото 9 из 61.
Фото 10 из 61.
Фото 11 из 61.
Фото 12 из 61.
Фото 13 из 61.
Фото 14 из 61.
Фото 15 из 61.
Фото 16 из 61.
Фото 17 из 61.
Фото 18 из 61.
Фото 19 из 61.
Фото 20 из 61.
Фото 21 из 61.
Фото 22 из 61.
Фото 23 из 61.
Фото 24 из 61.
Фото 25 из 61.
Фото 26 из 61.
Фото 27 из 61.
Фото 28 из 61.
Фото 29 из 61.
Фото 30 из 61.
Фото 31 из 61.
Фото 32 из 61.
Фото 33 из 61.
Фото 34 из 61.
Фото 35 из 61.
Фото 36 из 61.
Фото 37 из 61.
Фото 38 из 61.
Фото 39 из 61.
Фото 40 из 61.
Фото 41 из 61.
Фото 42 из 61.
Фото 43 из 61.
Фото 44 из 61.
Фото 45 из 61.
Фото 46 из 61.
Фото 47 из 61.
Фото 48 из 61.
Фото 49 из 61.
Фото 50 из 61.
Фото 51 из 61.
Фото 52 из 61.
Фото 53 из 61.
Фото 54 из 61.
Фото 55 из 61.
Фото 56 из 61.
Фото 57 из 61.
Фото 58 из 61.
Фото 59 из 61.
Фото 60 из 61.
Фото 61 из 61.

Ахтем Сеітаблаєв зізнався Знай.ua, що знімати такий масштабний проект було дуже важко.

“Тому що багато чого треба було поєднати: таку велику кількость іноземний акторів, декорацій… Я знімав до цього іноземних акторів, власне, і великі проекти були, але в поєднанні всього - це вперше в моєму житті”, - розповів він.

Режисер відзначив, що ніякого пафосу чи зірковості зі сторони іноземних акторів не побачив.

“Ні, я не помітив, що вони вибагливі. На майданчику все було у штатному робочому режимі, я жодного разу не помічав такого”, - поділився Ахтем.

Ахтем на зйомках Захар Беркут

Відомо, що працювати з іноземними акторами складно через їхні забаганки та особливі вимоги до себе. Але Ахтем запевняє, що нічого такого не було у них на зйомках.

Алекс МакНіколл та Рокі Майерс зіграли братів Беркутів

У фільмі “Захар Беркут” зіграли Алекс МакНіколл, Роберт Патрік, Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Цегмід Церенболд, Рокі Майерс, Єржан Нуримбет, Елісон Дуді та багато інших зірок.

Роберт Патрік зіграв Захара Беркута

“Дивіться, там де ми знімали - це такі трохи віддалені місця, і тому пересічний глядач або прихильник якийсь, навіть якщо б і знав, де ми знімаємо, то доволі важко було б знайти - це по-перше. По-друге, те, що стосується райдера - так, у них є свій райдер. Ні, я не чув про забаганки. Був мовний бар’єр. З перекладачем спілкувалися”, - розповів режисер.

Крім цього, Сеітаблаєв додав, що це перша стрічка, в якій він співпрацює з іншим режисером. І це дуже непросто, за його словами.

“Ви уявіть себе, що на кораблі два капітана. І тому важливо було знайти спільну мову, знайти спільне рішення. Захар Беркут став для мене випробуванням дуже важким: і професійним, і людським”, - відзначив режисер.

Джон Вінн та Ахтем Сеітаблаєв - режисери фільму

Ахтем розповідає, що знімати “Кіборги” йому було трохи легше з емоційної точки зору.

“По-перше, я там один режисер. По-друге, у нас був час репетирувати, пробувати, і ми заздалегідь знали, як будемо знімати. І тут ми знали заздалегідь що і як, але зайнятість іноземних акторів внесла свої корективи і було доволі важко”, - поділився він.

Ахтем Сеітаблаєв впевнений, що український глядач обов'язково повинен подивитися “Захара Беркута”, і ось чому: “Тому що це наша класика! Це приклад того, яким може бути справжній чоловік, справжня жінка, як можна любити, жертвувати собою, якщо так прийдеться, заради того, щоб ті, хто слабкі, або ті, хто тобі дорог, були живі!”

Фільм розповідає про життя невеличкого карпатського села, жителі якого стикаються зі зрадою та суворим ворогом - монгольською ордою, що вирішила знищити все на своєму шляху. За свободу та життя близьких українці будуть боротися до останнього подиху.

“Я очікую нової якості українських фільмів, які саме покликані на пробудження патріотичних відчуттів, - ділиться своєю думкою депутат зі “Слуги народу” Роман Грищук. - Тому що велика кількість грошей Держкіно виділялося на підтримку саме таких фільмів. Не завжди фільми з тематики патріотично-історичної викликали дійсно якісь емоції. Частіше за все, це просто була переказана історія, яку ти подивився. Чого я очікую? Що “Захар Беркут” буде не тільки картинка, а й сильна історія, яка зможе тригери національних відчуттів трішки змусити рухатися”.

Роман Грищук

І це, безумовно, сталося! Після перегляду гості виходили з кінозалу та вітали з успіхом режисерів і членів знімальної групи. Побачене на екрані дійсно змушує задуматися.

“Хороший, атмосферний, якісний історичний фільм. Продакшн світового рівня. Контекст - сучасних українських реалій. Всім дивитися, щоб єднатися і боротися за своє майбутнє!” - поділився Тарас Тополя, лідер гурту “Антитіла”.

Олег Сенцов також прийшов на прем'єру фільму

У “Захарі Беркуті” дуже багато меседжів, які актуальні і сьогодні. Цей фільм - великий крок українського виробника у справжнє велике кіно. Вражаючі сцени боїв, атмосфера, музика, карпатські пейзажі, акторська гра - є багато плюсів у стрічці. Саундтрек від гурту "Океан Ельзи" - Святославу Вакарчуку велика подяка за пісню.

Але дуже впала в очі зовнішність акторки Елісон Дуді, яка зіграла дружину Захара Беркута та матер Максима й Івана.

Елісон Дуді зіграла Раду

Це відома ірландська акторка та модель. Колись вона грала у фільмах про Джеймса Бонда та Індіану Джонса. Вона гарна, але помітно, що без уколів краси не обійшлося: “натягнуте” обличчя, зроблені губи, ботокс.

У 1223 році, коли розгортаються події у “Захарі Беркуті”, так виглядати жінки, авжеж, не могли. Хоча, можливо, пересічний глядач не буде так прискіпливо дивитися фільм і залишить собі тільки позитивні враження.

Бюджет “Захара Беркута”склав 113 млн гривень, з них - 30 млн надало Державне агентство України з питань кіно. Виробництвом фільму займалися Kinorob і CinemaDay. Дистриб’ютори: MMD UA та FILM.UA Distribution.

Нагадаємо, раніше творці "Захара Беркута" пустили львів'ян за лаштунки головного фільму року, розповівши про знімальний процес стрічки.

Також Знай.ua повідомляв, що легендарні "Океан Ельзи" презентували офіційний саундтрек до історичного екшену "Захар Беркут".

А в Івано-Франківську стартував фестиваль Дні українського кіно, який триватиме до 16 жовтня.