Через 30 років після загибелі Віктора Цоя, рок-група "Кіно" анонсувала серію концертів. У шоу використовуватимуть "справжній голос Віктора Цоя". Його оцифрували з оригінальних багатоканальних записів. Анонс опублікований у відеоролику на каналі YouTube.

Над цим проектом гітарист Юрій Каспарян, бас-гітарист Ігор Тихомиров та бас-гітарист Олександр Титов працюють вже півроку.

Очікується, що заходи пройдуть 31 жовтня 2020 року в Санкт-Петербурзі, а також 21 листопада в Москві. Пісні легендарної групи прозвучать у виконанні оцифрованого з багатоканальних записів голосу самого Цоя.

Колишні учасники групи "Кіно" повідомили про двох майбутніх концертах, запланованих на 2020 рік, у межах яких вони зіграють пісні Віктора Цоя, при цьому голос самого лідера колективу буде відтворений в цифровій обробці. У підготовці заходу — крім гітариста Юрія Каспаряна і бас-гітариста Олександра Титова — також бере участь син покійного артиста Олександр Цой.

Як відомо, соліст гурту "Кіно" Віктор Цой загинув у 1990 році. Рано вранці, 15 серпня Цой поїхав на риболовлю. О 12 годині 28 хвилин "Москвич-2141" співака проїжджає 35 кілометр траси "Слока - Талсі". На повороті зненацька вирулює на зустрічну смугу. У цей момент з-за повороту виїжджає автобус "Ікарус". Лобове зіткнення. Легковий автомобіль вщент... Витяги з міліцейського протоколу: "зі швидкістю не менше 130 кілометрів на годину", "не впорався з керуванням", "смерть настала миттєво", "був тверезий, не вживав алкоголь протягом останніх 48 годин до смерті"...

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Найпоширеніша версія трагедії - рок-музикант міг заснути за кермом, оскільки напередодні прокинувся на риболовлю занадто рано. Є ще одна досить поширена версія про те, що Віктор Цой в цій поїздці переслухав записи, які вони напередодні зробили з гітаристом Юрієм Каспаряном, що він міг або замислитися над черговою музичної ідеєю і не стежив за поворотом, що він міг в цей момент переставляти касету. Втім, сам Каспарян цю версію спростовує. За його словами, касета з чернетками майбутнього альбому перебувала у нього. Копії у Цоя не було.

Віктор Цой
Віктор Цой

Нагадаємо, культові Queen знімуть три кліпу незвичайним способом: зайняти місце Мерк'юрі зможе кожен.

Як повідомляв Знай.uа Цой живий, Кобейн вічний, Тупак з нами: кумири мільйонів, що так багато не встигли сказати світу.

Знай.uа писав, всіх часів і народів: яку пісню визнали найкращою в історії людства.