Серіал “Слуга народу” від студії "Квартал 95" став свого роду пророчим для виконавця головної ролі Володимира Зеленського. Актор і гуморист переміг на виборах президента в Україні, як і його персонаж в кіно, Василь Голобородько.

"Сказка стала былью”, - розповідає Знай.uа режисер “Слуги народу” Олексій Кірющенко.

Ми поцікавилися у знаменитого актора і режисера, чи планується продовження популярного серіалу. На що Кірющенко з посмішкою відповів, що “вже йде шостий сезон, йде онлайн”.

Олексій Кірющенко на зйомках Слуги народу

Як відомо, на екрани вийшли три сезони політичної сатири, але про подальшу долю проекту поки не відомо.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

“А як ви собі уявляєте продовження “Слуги народу” без Голобородька?” - обурився Олексій Кірющенко.

Варіант взяти іншого актора на головну роль, наприклад, пародиста Юрія Великого, режисер відмів відразу.

“Це дурниці! У нас був варіант знімати, як у п'єсі “В очікуванні Годо” - без головного героя. Всі говорять про головного героя, а його немає. Але є не менш цікаві ідеї, які можуть перебити “Слугу народу”, історичного характеру”, - зізнався режисер.

Зеленський і Кірющенко

Розкривати весь задум Олексій Кірющенко не став, але трохи деталей нам все ж таки вдалося з'ясувати.

Режисер цікавиться історичною тематикою, щоб показати, як з часів Пилипа Орлика боролися за незалежність і єдність України.

“Я хочу амбітні національні проекти історичного плану. Це може бути кіно, може бути серіал. Питання об'єднання нашої країни. У Запорізькій Січі було близько 70 національностей, і всі якось жили, однієї ідеї служили - ідеї незалежності території. І це тривало протягом багатьох століть. Чому не показати це? У Китаї на всі історичні факти вже зняті фільми. І цим кожна поважаюча себе країна пишається. Авжеж, без історії немає майбутнього. Я б більше замислився про те, щоб знімати “Картковий будинок” по-українськи. Реалії”, - поділився Олексій Кірющенко.

Голобородько у виконанні Зеленського та Кірющенко

Режисер зізнався, що знімати “Слугу народу” було нелегко. На його погляд, навіть складніше, ніж вищезгаданий американський серіал з Кевіном Спейсі.

“У нас кожна сцена, кожен епізод - це було щось замкнуте, зі своєю інтригою, не ситкомовське, але нам було складно писати. Спектр сатиричний, тому дуже складно було переграти життя, перевигадати його. А “Картковий будинок” - це наслідок, детектив більше політичний”, - пояснив він.

З акторами студії Квартал 95 на зйомках Слуги народу

Олексій Кірющенко розсекретив ще один варіант продовження “Слуги народу”.

“Ось спін-офф, може бути. І про те, як це створювалося. Це більше цікавить. Розповісти правду про створення “Слуги народу”. Як ми, люди відомі, а хтось став президентом, в цей час жили. Щоб одна лінія - це був серіал, а друга - життя героїв навколо нього”, - підсумував Кірющенко.

Нагадаємо, раніше Дмитро Комаров поділився пророчим відео про долю Володимира Зеленського, в якому вони ділили державні пости.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського несподівано зізналися, хто замовив і оплатив фільм "100 днів президента", в якому Володимир дав інтерв'ю Станіславу Боклану з серіалу "Слуга народу".

А чим Зеленський відрізняється від Голобородька - дізнаєтеся за посиланням.