Сполучені Штати Америки давно диктують моду світу в багатьох сферах, таких як: кіно, технології, медицина і поп-культура. Останнє навіть дуже нав'язливо. І одним з ключових тез "американської мрії" є мегауспішність з юних років. Так, прикладів маса. Всі ми пам'ятаємо Маколея Калкіна і Джастіна Бібера. Ось, на горизонті з'явилася ще одна зірочка - яскрава дівчинка Біллі Айліш.

Українські батьки та вчителі ще не в курсі, хто ж така Біллі? Про що вона говорить у своїх піснях? Хочете зміцнити зв'язок поколінь? Тоді читайте далі, і Ви дізнаєтеся багато цікавого. Особливо важливо, дізнатися головні факти про Біллі. Цього вистачить, щоб бути "на хвилі".

Біллі Айліш

Хто ж така Біллі Айліш

Дівчинці всього 17 років і вона вже потрапила до Книги рекордів Гіннеса як наймолодша виконавиця, яка очолює світові музичні рейтинги. Біллі народилася в сім'ї музикантів і отримала домашню освіту, тому малою могла цілий день складати пісні, а з 8 років співала в дитячому хорі Лос-Анджелеса. Дівчина серйозно займалася хореографією, але травмувалася і була змушена залишити танці. Саме тоді її брат Фінніас попросив Біллі виконати його пісню "Ocean Eyes", яку за кілька тижнів прослухали більше 10 мільйонів людей.

Її дебютний альбом "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" вийшов у березні цього року, і за тиждень його придбали понад 300 000 американців. У Біллі синдром Туретта - спадковий нейропсихічний розлад, що виявляється тиком плечових м'язів, шиї та обличчя. Співачка довгий час приховувала діагноз від своїх фанатів, а якщо напад траплявся під час інтерв'ю, відео монтували. Після того, як Біллі розповіла про синдром публічно, зізнається, що відчула себе як вдома, адже виявилося, що багато її прихильників мають цей розлад.

Про що вона співає?

"Duh"

Окличне й зухвале duh! Від підлітка - зовсім не згода прибрати в кімнаті, а фраза з пісні "i'm a bad guy". В англійській таке протяжне "тааак" - це сленгове слово, яке означає, що щось сказано дурне, безглузде або надто очевидне. Якщо запитати у дитини, що сьогодні було цікавого в школі, можна почути "Duh".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"i'm a bad guy"

Одна з найважливіших цитат з однойменної пісні Айліш. Англійське "guy" в цьому випадку може стосуватися як хлопців, так і дівчат. Фраза пасує до будь-якої життєвої ситуації, коли можна похвалитися власними недоліками. "Коли на уроці за спиною вчителя щось вигукую, а лають не мене, а мого сусіда по парті, тоді роблю злобну усмішку і кажу йому на вухо: "i'm a bad guy".

"You should see me in a crown"

"Тобі варто побачити мене в короні" - пісня, в якій Айліш представляє себе королевою, правлячою "в цьому місті". Вона змушує всіх коритися і кланятися їй. До кінця текст композиції стає абсолютно моторошним: "Скажи, що гірше - жити або померти, спати в катафалку - це не сон". У кліпі з рота Біллі вилазить величезний тарантул, а в одному з інтерв'ю співачка зізналася, що написати цю пісню їх з братом надихнула фраза професора Моріарті з серіалу "Шерлок": "У світі закритих кімнат людина з ключем стає королем. І друже, тобі варто побачити мене в короні".

Біллі Айлиш

Чи так все погано у підлітка Біллі Айліш?

Насправді, ні! Тексти пісень вона пише зі старшим братом Фінніасом, тому всі серйозні і ліричні тексти - від нього, а божевільні - від Біллі. У відеоінтерв'ю для Vanity Fair співачка дає кілька порад своїм прихильникам: "Не сумуй - це таке марнування часу, чувак. Руйнується багато речей, які могли бути крутими, якщо б не смуток", "Не публікуй нічого з того, що ти думаєш чи відчуваєш - ніколи цього не роби!".

А ось дитячий психолог Євгенія Плужник думає, що все йде так, як і повинно бути.

"Зізнаюся, мені теж подобається музика Біллі Айліш. Підлітковий вік - період переходу і пошуку себе, коли дитина стикається з новими переживаннями - тут і перше кохання, зрада і мінливість друзів - все це нормально для підлітків. Батьків не повинен лякати сам факт того, що дитина слухає Біллі Айліш. Батьки повинні піклуватися про те, щоб до підліткового віку у вас був сформований емоційний контакт з дитиною. Підлітки дуже гостро все переживають, і саме музика допомагає пережити негативні емоції.", - поділилася фахівець.

Нагадаємо, хто популярніший - Біллі Айліш або BTS? У мережі порівняли знаменитих артистів.

Як повідомляв Знай.uа коментар на мільйон лайків: YouTube вибухнув через "лисого хлопця", вперше в історії.

Знай.uа писав, ведучу "Орла і Решки" звинуватили в плагіаті: "Біллі Айліш на минималках".