Новий канал у цьому році вирішив провести важливий соціальний експеримент - зняти спецпроект про реалії молоді. Це жорсткий 8-серійний трилер під назвою “Перші ластівки”. Для розважального каналу це дійсно випробування.

Історія про булінг в школі, провокації, наркотики, секс та інші проблеми, з якими стикаються підлітки. Не всі готові ділитися своїми переживаннями з батьками, як і не всі батьки здатні почути і зрозуміти своє чадо. Хтось не витримує пресингу і вирішує звести рахунки з життям. Що може бути страшніше?

Перші ластівки
Перші ластівки

"Перші ластівки" б'ють у найболючіші місця”, - переконана Маша Єфросініна. Телеведуча і мати двох дітей зізналася, що перші дві серії “пришибли” її. Вона і інші знаменитості відвідали в кінотеатрі “Жовтень” презентацію проекту, де змогли першими подивитися серії трилера.

Маша Єфросініна
Маша Єфросініна

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У коментарі Знай.uа автор ідеї та сценарист “Перших ластівок” Євген Тунік зізнався, що це його перший досвід у створенні серіалів, тому йому було все складно і нелегко.

“Найважливіше - довести, що твоя ідея чогось варта. І провести ідею з початку до кінця. Діти були дуже раді, прочитавши цей сценарій, і багато хто з них погодилися на цей проект тільки тому, що побачили сценарій. І мені це дуже лестило. Те, як вони віддавалися на майданчику, для мене це найбільша нагорода”, - поділився Тунік.

Євген Тунік і творча група серіалу "Перші ластівки"
Євген Тунік і творча група серіалу "Перші ластівки"

Він додав, що у нього накопичилось дуже багато історій, які хотілося розповісти.

“Мені здається, що кожен автор повинен говорити про те, що його хвилює і що його чіпляє. Ми робили все можливе, щоб ця історія була правильно сприйнята дорослими глядачами і дітьми. Ми тісно взаємодіяли з організацією “Ла Страда-Україна”. Ця організація, у якої є гаряча лінія для підлітків і всіх дорослих, які піддаються насильству, булінгу. Я сподіваюся, що кількість дзвінків після нашого серіалу на гарячу лінію зросте. Зросте, тому що люди зрозуміють, що про свої проблеми мовчати не варто, треба з кимось про це поділитися”, - зазначив автор ідеї “Перших ластівок”.

Актори з серіалу "Перші ластівки": Марія Смолякова, Ганна Остапенко, Олег Гоцуляк
Актори з серіалу "Перші ластівки": Марія Смолякова, Ганна Остапенко, Олег Гоцуляк

В серіалі задіяні молоді актори. Олександр Рудинський, Таїсія-Оксана Щурук, Максим Девізоров, Поліна Носихіна, Максим Самчик, Марія Смолякова. Також у трилері можна побачити блискучу гру Олесі Жураковської, Вікторії Литвиненко і Дар'ї Трегубової.

Максим Самчик, який вже прославився завдяки фільмам “Коли падають дерева” і “Фокстер і Макс”, в серіалі зіграв одну з найскладніших ролей.

Максим Самчик з серіалу "Перші ластівки"
Максим Самчик з серіалу "Перші ластівки"

У коментарі Знай.uа актор зазначив, що найбільш жорстокими бувають не дорослі, а діти у відношенню один до одного.

“Мій персонаж Федя. Він підліток і майбутній випускник. У нього є хороші перспективи - спортсмен, може потрапити в юніорську збірну з плавання. Він з благополучної родини, але його батьки постійно сваряться, а батько ще й гомофоб. Сам він замислюється над тим, чи не гей він? І цей момент прийняття себе і неприйняття батьком стає переломним в його житті. Він ділиться про цю проблему з віртуальним другом. Це якийсь чоловік у соцмережі. Він помилково думає, що це його друг. А насправді той “друг” підштовхує дітей до самогубства”, - розповів Самчик.

"Перші ластівки", кадр із серіалу (Максим Самчик)
"Перші ластівки", кадр із серіалу (Максим Самчик)

За його словами, страх бути неприйнятим суспільством підштовхує тінейджерів до безвиході, а іноді й смерті.

Перші ластівки, акторський склад
Перші ластівки, акторський склад

Максиму довелося багато годин провести в басейні в холодній воді, де знімали один з епізодів.

“Ми кумедно грілися. Нам приносили пляшки з водою, щоб ми зовсім не заклякли”, - зазначив актор.

Одностатева любов - одна з найскладніших тем у суспільстві. На думку захисника прав ЛГБТ, режисера і кліпмейкера Юрія Двіжона, на українському ТБ важливо правильно показувати ЛГБТ-людей.

Юрій Двіжон
Юрій Двіжон

“У серіалі герой не відрізняється від інших, він не показаний якимось фріком, як це звикли робити на нашому телебаченні. В школі в мене були думки про суїцид - боявся нерозуміння ровесників і покарання батьків. Але коли ми з мамою дивилися фільми, де є персонажі з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, то вона мені якимось чином давала зрозуміти, що відноситься до них спокійно. А в цьому році мама вийшла зі мною на прайд! Головне – підтримка з боку батьків”, - прокоментував Юрій Двіжон.

Перші ластівки, акторський склад
Перші ластівки, акторський склад

Як зазначила представник "Ла Страда-Україна" Олена Кривуляк, "Перші ластівки" показують не тільки те, що у підлітків існують проблеми, а батьки не чують своїх дітей, але ще і те, що є ресурс, на якому можна отримати допомогу.

“Про нас тепер будуть дізнаватися і завдяки серіалу, адже в кінці кожної серії на екрані з'являється номер телефону гарячої лінії. Коли людина відчуває, що їй важко, боляче, страшно, і немає нікого, хто підтримає, вона може зателефонувати або написати нам”, - додала Олена Кривуляк.

Після показу відбулося обговорення проблем, які піднімаються в серіалі

"Перші ластівки" - це дзвіночки, які змушують задуматися про життя і поведінку своїх дітей, поки не стало надто пізно.

Прем'єра серіалу відбудеться на Новому каналі 19 листопада о 22:00. А 11 листопада вперше в історії українського ТБ перша серія буде викладена на YouTube Нового каналу за тиждень до виходу в телеефір. Там же можна буде побачити і зіркову дискусійну панель з презентації "Перших ластівок".

Генеральний директор Нового каналу Олексій Гладушевський
Генеральний директор Нового каналу Олексій Гладушевський

Олексій Гончаренко, Анна Єлісєєва, Сергій Созановський, Поліна Толмачова

Аміна Досимбаєва, Катя Куліченко, Джеррі Хейл

Вікторія Литвиненко

Даша Трегубова

Олена-Крістіна Лебідь
Олена-Крістіна Лебідь

Леся Нікітюк
Леся Нікітюк

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що у мережі з'явився трейлер українського молодіжного трилера "Перші ластівки".

Крім цього, молодіжний трилер "Перші ластівки" допоможе батькам краще зрозуміти своїх дітей.

Зірка Нового каналу Леся Нікітюк розповіла, що її ім'ям назвали елітне авто.