Ірина Сопонару - зірка “Жіночого Кварталу”, всіма улюблена Яринка з “Країна У” і “Одного разу під Полтавою”, актриса і комік. В житті Іра вегетаріанка і великий кіноман. З дитинства любить КВН, тому не дивно, що вона зв'язала свою долю з гумором.

Знай.uа поспілкувався з артисткою про її особисте життя, румунський темперамент і улюблену роботу. Сопонару розповіла про свої татуювання і занурення в вегетаріанство. Чи збирається зірка заміж і як познайомилася зі своїм іноземним коханим - дізнаєтеся далі.

Юра Ткач та Ірина Сопонару, Одного разу під Полтавою
Юра Ткач та Ірина Сопонару, Одного разу під Полтавою

Ірино, давайте трохи поговоримо про ваше життя поза сценою і кадром. У Києві часто бувають заходи, вечірки, прес-покази, але не вдавалося зустріти вас там. Вам ніколи ходити на зіркові тусовки?

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Коли як. Бувають такі моменти, що багато роботи навалюється, і ти випадаєш із соціального життя: робота-дім… Але при цьому - обожнюю кіно, я великий шанувальник цього напрямку і намагаюся не пропускати цікаві прем'єри. Не можу виділити окремий жанр, дивлюся все! І в кінотеатрі я б жила, мабуть. Мені подобається сам процес. Я завжди все переглядаю.

У вас є своя аудиторія у соцмережі, свої шанувальники, які іноді пишуть і негативні коментарі, зокрема про худобу. Вам комфортно у своїй вазі?

Так, все влаштовує. У найгірші часи - менше важила.

Ірина Сопонару, Жіночий Квартал
Ірина Сопонару, Жіночий Квартал

Це скільки? Можна назвати?

44 кілограми, але я досить висока - 165 см.

У вас на тілі є татуювання. Вони щось означають?

Мені дуже подобаються татуювання. На грудях “Хамса” - символ “рука бога”, але в більш геометричній формі.

А робили татуювання з якоїсь нагоди?

Ой, до речі, дуже прикольна історія. Я робила татуювання у одного майстра в Чернівцях, в моєму рідному місті. Його звати Віталік. Він дуже популярний тату-майстер і байкер. Виявляється, він в одному байкерському клубі з Сашею Пікаловим, і вони знають один одного. І він теж набивав татуювання Саші. Було забавно, що я потрапила саме до цієї людини. Відразу знайшли точки дотику. Він в Америці колись працював і, якщо мені не зраджує пам'ять, робив татуювання Авріл Лавін навіть.

Він постійно сміється з моїх татуювань, тому що вони маленькі. Коли я йому дзвоню з ідеєю нового тату, він: “Що, хочеш ще одну цятку зробити?” Просто сміється!

А яке ще татуювання є?

У мене смужки в різних місцях: на пальці, на зап'ясті.

У вас є коханий - британський музикант і діджей Джеймс Трістан. А як ви спілкуєтеся? Він російську або українську знає?

На жаль! Він каже, що я жахливий учитель, тому що коли вчу його новим словам, постійно роблю добірку найбільш даремних слів, які взагалі можуть бути. Я потім зрозуміла, що треба вчити фразами, щоб можна було їх використовувати, і так краще запам'ятовується.

Зірка Жіночого Кварталу Ірина Сопонару і Джеймс Трістан
Зірка Жіночого Кварталу Ірина Сопонару і Джеймс Трістан

Виходить, що спілкуєтесь англійською?

Так.

Знаєте мову досконало?

Ні, я далека від досконалості. У мене нормальний розмовний.

Давно ви разом?

У січні п'ять років буде.

Як вам вдається бути разом на відстані? У вас навіть є спільний хештег для фото #togetherbecause (разом тому що - ред.).

Я ніколи на цю тему не думала, щоб філософськи підійти до питання. Бачите, це працює! Раніше були розмови, що стосунки на відстані неможливі. Можливі! У 21 столітті це можливо! У 18 столітті на конях б довелося скакати один до одного і лист чекати роками - це було б неможливо. А в світі цифрових технологій ми завжди на зв'язку - присутність людини в твоєму житті щоденна, і ми намагалися зустрічатися якомога частіше, мінімум раз на місяць - у нас була домовленість, а зараз він переїхав до мене в Київ.

Ірина Сопонару з коханим з Лондона
Ірина Сопонару з коханим з Лондона

Розкажіть трохи про нього. Як ви познайомилися?

Він з Лондона. Англієць. Ми познайомилися на острові в Таїланді.

Курортний роман?

Так, це був курортний роман, як я собі думала. Мабуть, я не вмію такі відносини заводити. Не можу сказати, що у мене було багато хлопців. Попередні стосунки теж були довгі. Це всі серйозні чоловіки в моєму житті. Якісь побачення були, захоплення.

Я думала, поїду на відпочинок, а там як карта ляже. Якщо з кимось познайомлюсь - прикольно буде. Але закохалася!

А варіант переїзду в Лондон у вас був?

Ні. Не розглядала.

А пропозиція руки і серця була у вас за цей час?

Ще ні, але я не втрачаю надії (посміхається).

Це може через те, що британці - скептики?

Мені здається, у наш час така тенденція і у нас вже є. У Європі завжди так було. Там достатньо зрілі шлюби у людей, після 30 - у жінок, у чоловіків - після 40 навіть.

Я ніколи не форсувала події, тому що ніколи не була стурбована питанням заміжжя.

Я не проти шлюбу. Безумовно, я хочу, щоб ми відсвяткували наш союз, щоб зібралися близькі люди і усі разом відзначили. Але такої мети не було.

Ірина Сопонару, Жіночий Квартал. Фото: Oksana Shevchuk
Ірина Сопонару, Жіночий Квартал. Фото: Oksana Shevchuk

Ви не веганка, а вегетаріанка, вірно? І чи давно дотримуєтеся такого типу харчування?

Так. 13 років вже.

А як зважилися? Щось підштовхнуло?

Це поступово відбувалося в моєму житті. Я завжди була за “Грінпіс”, люблю тварин. В дитинстві пам'ятаю, у моєї тітки була невелика кроляча ферма. Ми часто бували з сестрою там. І я цих зайців просто обожнювала: вони такі милі та пухнасті! Я їх в будинок тягала, кожного по черзі, щоб на печі зігріти, щоб залишив свої маленькі какули - обов'язковий кролячий атрибут.

Я ніколи не замислювалася, звідки м'ясо береться. А коли виросла, була більш усвідомлена, пам'ятаю, тітка нам передала кролика, і мама його готувала. Я стою і кажу: “Це ж не той кролик, якого я знаю?” Мама: “Так-так, звичайно”. Але ця думка десь глибоко засіла в моїй голові.

Я спочатку відмовилася від свинини, потім від яловичини, від кролика - авжеж. Я їла тільки птицю якийсь час. А потім після великоднього посту я повністю відмовилася від м'яса. Не буду лукавити, мені хотілося перший час. Коли мама готувала, запах викликав у мене почуття апетиту. Зараз мені м'ясо дуже погано пахне. Прямо фу! А раніше - хотілося чогось огидного: хот-доги, бургери.

Ірина Сопонару з бойфрендом-іноземцем
Ірина Сопонару з бойфрендом-іноземцем

А коханий розділяє ваші думки?

Він мене дуже підтримує. У нього були якісь періоди відмови від м'яса, але йому складно. Він намагається їсти його менше.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Ірина Сопонару в першій половині інтерв'ю для Знай.uа розповіла, як полюбила КВК, про свою улюблену команду і звідки у неї таке почуття гумору.

А інша зірка "Жіночого Кварталу" Марта Адамчук відверто розповіла про зміни в колективі, куди пропала Настя Коротка, яке повчання дала дівчатам Олена Кравець і багато іншого.

Також читайте, як у “Вечірньому Кварталі” розкрили важливі держтаємниці і жорстко пожартував над політиками.